Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Reducerea pâlpâirii fotografiilor

Butonul G U C meniul de fotografiere

Selectarea [ ON ] reduce efectele pâlpâirii de la surse de lumină precum lămpile fluorescente sau cu vapori de mercur.

 • Pâlpâirea poate cauza expunere neuniformă sau (în fotografiile realizate în moduri de eliberare continuă) expunere sau colorare inconsecventă.
 • Dacă reducerea pâlpâirii nu produce rezultatele dorite, opriți camera și îndreptați-o către subiect sau sursa de lumină înainte de a o reporni.
 • Dacă este selectat [ PORNIT ] și se detectează pâlpâirea când declanșatorul este eliberat, va apărea un I verde lângă pictograma FLICKER pe afișajul de fotografiere.
 • Dacă este selectat [ ON ], afișajul de fotografiere se va întuneca pentru scurt timp când declanșatorul este eliberat. În modurile continue de mare viteză și continue de viteză redusă, camera se va comporta așa cum este descris mai jos.

  • Viteză mare continuă : se acordă prioritate ratei de cadre. Afișajul se va întuneca pentru scurt timp cu prima fotografie din fiecare explozie, dar nu și cu fotografiile ulterioare.
  • Continuu la viteză mică : Se acordă prioritate reducerii pâlpâirii. Afișajul se va întuneca pentru scurt timp de fiecare dată când declanșatorul este eliberat și rata cadrelor poate scădea sau deveni neregulată.

Reducerea pâlpâirii fotografiilor

 • Reducerea pâlpâirii poate întârzia ușor răspunsul obturatorului.
 • Reducerea pâlpâirii poate detecta pâlpâirea la 100 și 120 Hz (asociată, respectiv, cu surse de curent alternativ de 50 și 60 Hz). Este posibil ca rezultatele dorite să nu fie atinse dacă frecvența sursei de alimentare se modifică în timpul fotografierii în rafală.
 • Este posibil ca pâlpâirea să nu fie detectată sau este posibil ca rezultatele dorite să nu fie obținute în funcție de sursa de lumină și de condițiile de fotografiere, de exemplu în cazul scenelor care sunt puternic iluminate sau au fundal întunecat.
 • Rezultatele dorite pot să nu fie obținute și cu afișaje de iluminat decorativ și alte iluminate non-standard.
 • Efectele reale ale reducerii pâlpâirii fotografiilor pot diferi de cele vizibile pe afișaj.

Viteză mare continuă

 • Când este selectat [ Focalizare ] pentru setarea personalizată a1 [ Selecție prioritate AF-C ], reducerea pâlpâirii pentru modul de eliberare continuă de mare viteză se comportă în același mod ca și pentru eliberarea continuă la viteză mică.
 • Este posibil ca reducerea pâlpâirii să nu producă rezultatele dorite în timpul fotografierii în rafală dacă:

  • viteza obturatorului se schimbă (modul A sau P ),
  • rata de avans a cadrelor încetinește sau
  • exploziile sunt lungi.

„Reducere flicker foto”: Restricții

[ Reducerea pâlpâirii fotografiilor ] nu are efect în anumite condiții, inclusiv în timpul:

 • suprapunere HDR și
 • captura de cadre de mare viteză +.