Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Oversetter

DENNE TJENESTEN KAN INNEHOLDE OVERSETTELSER LEVERT AV GOOGLE. GOOGLE FRASKRIVER SEG ALLE GARANTIER KNYTTET TIL OVERSETTELSENE, UTTRYKKELIGE ELLER UNDERFORSTÅTTE, INKLUDERT ALLE GARANTIER FOR NØYAKTIGHET, OG ALLE UNDERFORSTÅTTE GARANTIER FOR SALGBARHET, EGNETHET FOR ET BESTEMT FORMÅL OG UKRENGELIGHET.

Nikon Corporation (nedenfor, "Nikon") sine referansehåndbøker har blitt oversatt for din bekvemmelighet ved hjelp av oversettelsesprogramvare drevet av Google Oversetter. Det er gjort rimelige anstrengelser for å gi en nøyaktig oversettelse, men ingen automatisert oversettelse er perfekt, og er heller ikke ment å erstatte menneskelige oversettere. Oversettelser leveres som en tjeneste til brukere av Nikons referansehåndbøker, og leveres "som de er". Det gis ingen garanti av noe slag, enten uttrykt eller underforstått, med hensyn til nøyaktigheten, påliteligheten eller korrektheten for enhver oversettelse gjort fra engelsk til et annet språk. Noe innhold (slik som bilder, videoer, Flash-videoer osv.) vil kanskje ikke være nøyaktig oversatt som følge av begrensningene til oversettelsesprogramvaren.

Den offisielle teksten er den engelske versjonen av referansehåndbøkene. Eventuelle uoverensstemmelser eller forskjeller som oppstår i oversettelsen, er ikke bindende og har ingen juridisk virkning for etterlevelse eller håndhevelse. Dersom du har spørsmål knyttet til nøyaktigheten av informasjonen i de oversatte referansehåndbøkene, se den engelske versjonen av håndbøkene som er den offisielle versjonen.

Nytt alternativ for AF-motivgjenkjenning: "Fugler"

[ Fugler ] er lagt til alternativene for gjenkjenning av emner som er tilgjengelige i [ Alternativer for gjenkjenning av AF-motiv ] i menyene for fotografering og videoopptak.

 • Når det gjelder videoopptaksmenyen, gjøres valget av motiv via [ AF motivgjenkjenning alternativer ] > [ Motivgjenkjenning ]. Separate motivtyper kan velges for foto- og videomodus.

 • Hvis en fugl oppdages når [ Fugler ] er valgt, vil fokuspunktet vises over ansiktet til den aktuelle fuglen. Hvis kameraet oppdager motivets øyne, vil fokuspunktet i stedet vises over det ene eller det andre av øynene deres. Hvis kameraet verken kan oppdage ansikt eller øyne, vil det vise et fokuspunkt over den oppdagede fuglen.

Forsiktig: Motivgjenkjenning ved hjelp av "fugler"

 • Det kan hende gjenkjenning av emner ikke fungerer som forventet hvis:

  • motivets ansikt er for stort eller lite i forhold til rammen,
  • motivets ansikt er for sterkt eller svakt opplyst,
  • motivets ansikt eller øyne er skjult av fjær eller lignende,
  • motivets ansikt og øyne har lignende farger, eller
  • motivet beveger seg for mye under opptak.
 • Kameraet kan vise en kant rundt motiver som ikke er fugler, men som ligner dem. Hvis kameraet ofte feilaktig oppdager andre motiver enn fugler, kan det å bytte til en AF-områdemodus med mindre fokuspunkter forbedre fokusytelsen.
 • Det er mer sannsynlig at det oppstår flimring hvis bilder er tatt under lysstoffrør, kvikksølvdamp eller lignende lys, sammenlignet med andre miljøer.

  • Hvis du velger [ ] for [ Reduksjon av fotoflimmer ] i fotoopptaksmenyen, reduseres flimringseffektene.
  • Vi anbefaler å velge [ OFF ] for [ Photo flicker reduction ] i fotoopptaksmenyen hvis det ikke er flimring.
 • Lyset fra AF-hjelpelyset kan påvirke øynene til noen fugler negativt; velg [ OFF ] for egendefinert innstilling a12 [ Innebygd AF-hjelpelys ] når du bruker autofokus.