Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Oversetter

DENNE TJENESTEN KAN INNEHOLDE OVERSETTELSER LEVERT AV GOOGLE. GOOGLE FRASKRIVER SEG ALLE GARANTIER KNYTTET TIL OVERSETTELSENE, UTTRYKKELIGE ELLER UNDERFORSTÅTTE, INKLUDERT ALLE GARANTIER FOR NØYAKTIGHET, OG ALLE UNDERFORSTÅTTE GARANTIER FOR SALGBARHET, EGNETHET FOR ET BESTEMT FORMÅL OG UKRENGELIGHET.

Nikon Corporation (nedenfor, "Nikon") sine referansehåndbøker har blitt oversatt for din bekvemmelighet ved hjelp av oversettelsesprogramvare drevet av Google Oversetter. Det er gjort rimelige anstrengelser for å gi en nøyaktig oversettelse, men ingen automatisert oversettelse er perfekt, og er heller ikke ment å erstatte menneskelige oversettere. Oversettelser leveres som en tjeneste til brukere av Nikons referansehåndbøker, og leveres "som de er". Det gis ingen garanti av noe slag, enten uttrykt eller underforstått, med hensyn til nøyaktigheten, påliteligheten eller korrektheten for enhver oversettelse gjort fra engelsk til et annet språk. Noe innhold (slik som bilder, videoer, Flash-videoer osv.) vil kanskje ikke være nøyaktig oversatt som følge av begrensningene til oversettelsesprogramvaren.

Den offisielle teksten er den engelske versjonen av referansehåndbøkene. Eventuelle uoverensstemmelser eller forskjeller som oppstår i oversettelsen, er ikke bindende og har ingen juridisk virkning for etterlevelse eller håndhevelse. Dersom du har spørsmål knyttet til nøyaktigheten av informasjonen i de oversatte referansehåndbøkene, se den engelske versjonen av håndbøkene som er den offisielle versjonen.

IPTC

G -knapp U B oppsettsmeny

IPTC forhåndsinnstillinger kan opprettes eller redigeres på kameraet og bygges inn i nye fotografier som beskrevet nedenfor.

 • Du kan også laste IPTC forhåndsinnstillinger opprettet på en datamaskin.
 • For å lage IPTC forhåndsinnstillinger og lagre dem på minnekort for senere import, bruk IPTC Preset Manager ( 0 IPTC Preset Manager ).

Opprette, gi nytt navn, redigere og kopiere forhåndsinnstillinger

Marker [ Rediger/lagre ] og trykk på 2 for å vise listen [ Velg forhåndsinnstilling for å redigere eller lagre ] over eksisterende forhåndsinnstillinger.

 • For å redigere eller gi nytt navn til en forhåndsinnstilling, merk den og trykk på 2 . For å opprette en ny forhåndsinnstilling, uthev "Uused" og trykk på 2 .

  • [ Gi nytt navn ]: Gi nytt navn til forhåndsinnstillingen.
  • [ Rediger IPTC informasjon ]: Vis den valgte forhåndsinnstillingen ( 0 Forsiktig: IPTC -informasjon ). Valgte felt kan redigeres etter ønske.
 • For å kopiere en forhåndsinnstilling, merk den og trykk på X . Marker destinasjonen, trykk på J og navngi kopien.

Sletter forhåndsinnstillinger

For å slette forhåndsinnstillinger, uthev [ Slett ] og trykk på 2 .

Innebygging av forhåndsinnstillinger

Hvis du markerer [ Auto embed under fotografering ] og trykker på 2 , vises en liste over forhåndsinnstillinger. Marker en forhåndsinnstilling og trykk på J ; den valgte forhåndsinnstillingen vil bli integrert i alle påfølgende fotografier. For å deaktivere innebygging, velg [ Av ].

Viser IPTC -data

 • Innebygde forhåndsinnstillinger kan vises på [ IPTC data ]-siden i bildeinformasjonsvisningen.
 • For å vise [ IPTC data ]-siden, velg ( M ) både [ Shooting data ] og [ IPTC data ] for [ Playback display options ] i avspillingsmenyen.

Kopiere forhåndsinnstillinger til et minnekort

For å kopiere IPTC forhåndsinnstillinger fra kameraet til et minnekort, velg [ Last inn/lagre ] > [ CFexpress/ XQD -kortspor ] eller [ SD-kortspor ] og uthev deretter [ Kopier til kort ] og trykk på 2 . Velg ønsket forhåndsinnstilling og destinasjon (1–99) og trykk på J for å kopiere forhåndsinnstillingen til kortet.

Kopiere forhåndsinnstillinger til kameraet

Kameraet kan lagre opptil ti forhåndsinnstillinger; for å kopiere IPTC forhåndsinnstillinger fra et minnekort til en valgt destinasjon på kameraet, velg [ Last inn/lagre ] > [ CFexpress/ XQD -kortspor ] eller [ SD-kortspor ], uthev deretter [ Kopier til kamera ] og trykk på 2 .

 • Marker en forhåndsinnstilling og trykk på J for å fortsette til listen [ Velg destinasjon ]. For å forhåndsvise den uthevede forhåndsinnstillingen, trykk på W ( Q ) i stedet for å trykke på J . Etter å ha forhåndsvist forhåndsinnstillingen, trykk på J for å fortsette til listen [ Velg destinasjon ].
 • Marker en destinasjon og trykk på J for å vise en dialogboks der du kan navngi forhåndsinnstillingen. Gi forhåndsinnstillingen et navn som ønsket og trykk X for å kopiere forhåndsinnstillingen til kameraet.
 • I tillegg til de ti forhåndsinnstillingene nevnt ovenfor, kan kameraet lagre opptil tre XMP/IPTC forhåndsinnstillinger opprettet på en datamaskin og lagret i XMP-format. XMP/IPTC forhåndsinnstillinger vises ikke under avspilling. De kan heller ikke kopieres fra kameraet til et minnekort.

Forsiktig: IPTC -informasjon

 • Kameraet støtter kun standard romerske alfanumeriske tegn. Andre tegn vil ikke vises riktig bortsett fra på en datamaskin.
 • Forhåndsinnstilte navn ( 0 Opprette, gi nytt navn, redigere og kopiere forhåndsinnstillinger ) kan være på opptil 18 tegn. Hvis en forhåndsinnstilling med et lengre navn opprettes ved hjelp av en datamaskin, vil alle tegn etter det attende bli slettet.
 • Antall tegn som kan vises i hvert felt er gitt nedenfor. Eventuelle tegn over grensen vil bli slettet.

  Felt Maks. lengde
  Bildetekst 2000
  Hendelses-ID 64
  Overskrift 256
  Objektnavn 256
  By 256
  Stat 256
  Land 256
  Kategori 3
  Supp. Katt. (tilleggskategorier) 256
  Byline 256
  Byline tittel 256
  Forfatter/redaktør 256
  Kreditt 256
  Kilde 256

IPTC

IPTC er en standard etablert av International Press Telecommunications Council ( IPTC ) med den hensikt å klargjøre og forenkle informasjonen som kreves når fotografier deles med en rekke publikasjoner.

IPTC Preset Manager

IPTC forhåndsinnstillinger kan opprettes på en datamaskin og lagres på minnekort ved hjelp av programvaren IPTC Preset Manager . IPTC Preset Manager kan lastes ned gratis fra URL-en nedenfor.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/