Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Oversetter

DENNE TJENESTEN KAN INNEHOLDE OVERSETTELSER LEVERT AV GOOGLE. GOOGLE FRASKRIVER SEG ALLE GARANTIER KNYTTET TIL OVERSETTELSENE, UTTRYKKELIGE ELLER UNDERFORSTÅTTE, INKLUDERT ALLE GARANTIER FOR NØYAKTIGHET, OG ALLE UNDERFORSTÅTTE GARANTIER FOR SALGBARHET, EGNETHET FOR ET BESTEMT FORMÅL OG UKRENGELIGHET.

Nikon Corporation (nedenfor, "Nikon") sine referansehåndbøker har blitt oversatt for din bekvemmelighet ved hjelp av oversettelsesprogramvare drevet av Google Oversetter. Det er gjort rimelige anstrengelser for å gi en nøyaktig oversettelse, men ingen automatisert oversettelse er perfekt, og er heller ikke ment å erstatte menneskelige oversettere. Oversettelser leveres som en tjeneste til brukere av Nikons referansehåndbøker, og leveres "som de er". Det gis ingen garanti av noe slag, enten uttrykt eller underforstått, med hensyn til nøyaktigheten, påliteligheten eller korrektheten for enhver oversettelse gjort fra engelsk til et annet språk. Noe innhold (slik som bilder, videoer, Flash-videoer osv.) vil kanskje ikke være nøyaktig oversatt som følge av begrensningene til oversettelsesprogramvaren.

Den offisielle teksten er den engelske versjonen av referansehåndbøkene. Eventuelle uoverensstemmelser eller forskjeller som oppstår i oversettelsen, er ikke bindende og har ingen juridisk virkning for etterlevelse eller håndhevelse. Dersom du har spørsmål knyttet til nøyaktigheten av informasjonen i de oversatte referansehåndbøkene, se den engelske versjonen av håndbøkene som er den offisielle versjonen.

Annet kompatibelt tilbehør

En rekke tilbehør er tilgjengelig for ditt Nikon kamera.

Kompatibelt tilbehør

 • Tilgjengeligheten kan variere med land eller region.
 • Se vår nettside eller brosjyrer for den nyeste informasjonen.
Strømkilder
 • EN-EL15c oppladbart Li-ion-batteri : EN-EL15c-batterier kan brukes med Nikon Z 8 digitalkameraer.

  • EN‑EL15b og EN‑EL15a batterier kan også brukes. Vær imidlertid oppmerksom på at færre bilder kan tas på en enkelt lading enn med EN-EL15c ( 0 Batteriutholdenhet ).
 • MH-25a batterilader : MH-25a kan brukes til å lade EN-EL15c batterier.
 • EH‑7P strømadapter for lading/EH‑8P vekselstrømadapter : Når de er koblet til kameraets USB strømforsyningskontakt, kan disse adapterene brukes til å lade batterier som er satt inn i kameraet.

  • Batteriet lades ikke mens kameraet er på.
  • EH‑7P og EH‑8P kan ikke brukes til å lade EN‑EL15a-batterier.
  • EH‑7P og EH‑8P kan brukes til å drive kameraet; for å gjøre det, velg [ ON ] for [ USB power delivery ] i oppsettmenyen. For mer informasjon, se " USB Power Delivery" ( 0 USB Power Delivery ).
  • Strømforsyningen til kameraet ved hjelp av en EH‑8P krever en UC‑E25 USB kabel (tilgjengelig separat).
 • EP-5B strømkontakt og EH-5d vekselstrømadapter : Bruk EH-5d vekselstrømadaptere for å drive kameraet i lengre perioder.

 • MB-N12 Power Battery Pack : En batteripakke for Nikon Z 8 digitalkamera. Når den er festet, tillater den bruk av opptil to EN-EL15c oppladbare Li-ion-batterier som strømkilde.

  • MB-N12 er utstyrt med knapper, skiver og en multivelger for bruk når kameraet roteres for å ta bilder i portrett («høy») orientering.
  • EN-EL15b- og EN-EL15a-batterier kan brukes i stedet for EN-EL15c. Vær imidlertid oppmerksom på at færre bilder kan tas på en enkelt lading enn med EN-EL15c ( 0 Batteriutholdenhet ).
  • En EH‑7P vekselstrømsadapter eller EH‑8P vekselstrømadapter kan brukes til å lade batterier som er satt inn i pakken eller til å drive kameraet mens batteripakken er tilkoblet.
  • Informasjon om tilkobling og fjerning av batteripakken og instruksjoner om bruk og vedlikehold er tilgjengelig i "Valgfrie MB-N12 Power Battery Packs" ( 0 Valgfrie MB-N12 Power Battery Packs ).
Filtre
 • Neutral Color (NC) filtre kan brukes for å beskytte linsen.
 • Filtre kan forårsake spøkelser når motivet er innrammet mot sterkt lys, eller når en sterk lyskilde er i rammen. Filtre kan fjernes hvis spøkelse oppstår.
 • Matrisemåling gir kanskje ikke de ønskede resultatene med filtre med eksponeringsfaktorer (filterfaktorer) over 1× ( Y44 , Y48 , Y52 , O56 , R60 , X0 , X1 , C‑PL, ND2S , ND4 , ND4S , ND8 , ND8S , ND400 , A2 , A12 , B2 , B8 , B12 ); vi foreslår at [ Sentervektet måling ] velges i stedet. Se dokumentasjonen som følger med filteret for detaljer.
 • Filtre beregnet for fotografering med spesialeffekter kan forstyrre autofokus eller fokusindikatoren ( I ).
Eksternt terminaltilbehør

Kameraet er utstyrt med en ti-pinners fjernterminal for fjernkontroll og automatisk fotografering.

Pass på å sette på plass terminalhetten når terminalen ikke er i bruk. Støv eller andre fremmedlegemer som samler seg i terminalkontaktene kan føre til at kameraet ikke fungerer.

 • MC‑22/MC‑22A fjernkontrollledninger (lengde ca. 1 m/3,3 fot) : Fjernutløser med blå, gule og svarte terminaler for tilkobling til eksterne lukkerutløsende enheter, som tillater kontroll via lyd eller elektroniske signaler.
 • MC-30/MC-30A fjernkontrollledninger (lengde ca. 80 cm/2,7 fot) : Fjernutløser; kan brukes til å redusere kamerarystelser.
 • MC-36/MC-36A fjernkontrollledninger (lengde ca. 85 cm/2,8 fot ): Fjernutløser med timere for fotografering med intervalltimer.
 • MC-21/MC-21A skjøteledninger (lengde ca. 3 m/9,9 fot) : Kan kobles til ML-3 eller MC-serien 20, 22, 22A, 23, 23A, 25, 25A, 30, 30A, 36 eller 36A, men merk at to eller flere skjøteledninger ikke kan kobles sammen.
 • MC-23/MC-23A-tilkoblingsledninger (lengde ca. 40 cm/1,4 fot) : Bruk en MC-23 eller 23A for å koble til to kameraer via deres ti-pinners terminaler for samtidig drift.
 • MC-25/MC-25A adapterledninger (lengde ca. 20 cm/7,9 tommer) : Ti-pinners til to-pinners adapterledninger for tilkobling til enheter med to-pinners terminaler, inkludert MW-2 radiokontrollsett, MT- 2 intervallometer og ML-2 modulitt fjernkontrollsett.
 • WR-A10 WR Adapter : En adapter som brukes til å koble WR-R10 trådløse fjernkontroller til kameraer med ti-pinners fjernterminaler.
 • ML-3 Modulite-fjernkontrollsett : Tillater infrarød fjernkontroll ved rekkevidde på opptil 8 m (26,2 fot).
USB kabler
 • UC-E24 USB kabel : En USB kabel med en Type C-kontakt for tilkobling til kameraet og en Type A-kontakt for tilkobling til USB enheten.
 • UC-E25 USB kabel : En USB kabel med to Type C-kontakter.
Hot Shoe Adaptere
AS-15 Sync Terminal Adapter : Monter AS-15 på kameraets blitssko for å koble til studioblits eller annet blitsutstyr via en synkroniseringsterminal.
Tilbehør til sko
BS-1 tilbehørsskodeksel : Et deksel som beskytter tilbehørsskoen når ingen blitsenhet er festet.
Body Caps
BF-N1 Deksel : Dekselet hindrer at støv kommer inn i kameraet når ingen linse er på plass.
Tilbehør til søkerokular

DK-33 Rubber Eyecup : En gummiøyekopp som kommer montert på kameraet. Den kan fjernes ved å holde okularutløseren ( q ) og rotere okularet i retningen vist ( w ).

For å sette på øyemuslingen igjen, juster merket på baksiden av øyemuslingen ( r ) med merket på kamerahuset ( e ) og roter øyemuslingen som vist til den klikker på plass ( t ).

Flash-enheter
 • SB-5000 , SB-910 , SB-900 , SB-800 SB-700 , SB-600 , SB-500 , SB-400 , SB-300 og SB-R200 blitser : Disse enhetene kan monteres på kameraet for blitsfotografering. Noen støtter også trådløs fjernkontroll for blitsfotografering utenfor kameraet med flere blitsenheter.

 • SU-800 Wireless Speedlight Commander : En trådløs fjernkontroll for bruk med SB-5000 , SB-910 , SB-900 , SB-800 , SB-700 , SB-600 , SB-500 og SB-R200 blitsenheter. Blitsenheter kan deles inn i opptil tre grupper for fjernkontroll av blits. Selve SU-800 er ikke utstyrt med blits.
Monter adaptere

FTZ II / FTZ monteringsadapter : En adapter som gjør at NIKKOR F-objektiver kan brukes med digitale kameraer som støtter utskiftbare Z-monteringsobjektiver.

 • For informasjon om å feste, fjerne, vedlikeholde og bruke monteringsadaptere, se produktdokumentasjonen.

  Oppdater til den nyeste versjonen av festeadapterens fastvare hvis du blir bedt om det etter at du har koblet til adapteren. Informasjon om hvordan du utfører fastvareoppdateringer er tilgjengelig via Nikon nettstedet for ditt land eller din region.

Mikrofoner
 • ME-1 stereomikrofon : Koble ME-1 til kameraets mikrofonkontakt for å ta opp stereolyd. Bruk av en ekstern mikrofon reduserer også sjansen for å fange opp utstyrsstøy, slik som lydene som produseres under videoopptak når fokus oppnås ved hjelp av autofokus.
 • ME-W1 trådløs mikrofon : En trådløs Bluetooth mikrofon. Bruk ME-W1 for opptak utenfor kameraet.
Trådløse fjernkontroller
 • WR-R11a , WR-R10 og WR-T10 trådløse fjernkontroller

  • Når en WR-R11a er koblet til den 10-pinners fjernterminalen, eller når en WR-R10 er koblet til den 10-pinners fjernterminalen ved hjelp av en WR-A10 adapter, kan kameraet fjernstyres med en WR-T10 trådløs fjernkontroll kontrolleren.
  • WR-R11a og WR-R10 trådløse fjernkontroller kan også brukes til å kontrollere radiostyrte blitsenheter.
 • WR-1 trådløs fjernkontroll : WR-1 -enheter brukes med WR-R11a / WR-R10 eller WR-T10 trådløse fjernkontroller eller med andre WR-1 fjernkontroller, med WR-1 enhetene som enten fungerer som sendere eller mottakere. Når en WR-R11a / WR-R10 eller en WR-1 konfigurert som mottaker er koblet til kameraets ti-pinners fjernterminal, kan en andre WR-1 konfigurert som en sender brukes til å ta bilder og justere kamerainnstillinger eksternt. Oppdater WR-1-fastvaren til den nyeste versjonen (versjon 1.0.4 eller nyere).

  Når du bruker en trådløs fjernkontroll med WR-R10 , må du kontrollere at fastvaren for WR-R10 er oppdatert til siste versjon (versjon 3.0 eller nyere). Informasjon om hvordan du utfører fastvareoppdateringer er tilgjengelig via Nikon nettstedet for ditt land eller din region. Rådfør deg med en Nikon -autorisert servicerepresentant når du oppdaterer fastvaren for WR-R10 fra versjoner før versjon 2.0 til versjon 3.0 eller senere.

Fjernhåndtak
MC-N10 Remote Grip : Når den er koblet til kameraet, kan MC-N10 brukes til slike oppgaver som videoopptak, fotografering og justering av kamerainnstillinger. Den er utstyrt med en rosett for feste til tredjeparts kamerautstyr. Med MC-N10 montert på tredjeparts kamerautstyr via en ARRI-kompatibel rosettadapter, kan du holde motiver i bevegelse i fokus mens du panorerer kameraet for å spore bevegelsene deres, eller bruke de praktisk plasserte kontrollene til å justere innstillinger som eksponering og hvitbalanse uten å berøre kameraet.

Lader batterier

Kompatible batterier kan lades ved hjelp av enhetene nedenfor.

Batteri Batterilader EH‑7P ladestrømadapter/
EH‑8P AC-adapter
MH-25a
EN-EL15c 4 4
EN-EL15b 4 4
EN-EL15a 4

Feste og fjerne tilbehørsskodekselet

BS-1 tilbehørsskodekselet glir inn i skoen som vist. For å fjerne dekselet, hold kameraet godt, trykk dekselet ned med en tommel og skyv det i den viste retningen.

HDMI / USB kabelklemmen

For å forhindre utilsiktet frakobling, fest den medfølgende klemmen til HDMI eller USB -kabler som vist (merk at klemmen kanskje ikke passer til alle kabler).

 • Illustrasjonene viser USB kabelen. Før HDMI kabler gjennom den andre kanalen.
 • Hold skjermen i oppbevaringsposisjon når du bruker kabelklemmen.

  USB kabel

  HDMI kabel og USB kabel brukes samtidig