Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Oversetter

DENNE TJENESTEN KAN INNEHOLDE OVERSETTELSER LEVERT AV GOOGLE. GOOGLE FRASKRIVER SEG ALLE GARANTIER KNYTTET TIL OVERSETTELSENE, UTTRYKKELIGE ELLER UNDERFORSTÅTTE, INKLUDERT ALLE GARANTIER FOR NØYAKTIGHET, OG ALLE UNDERFORSTÅTTE GARANTIER FOR SALGBARHET, EGNETHET FOR ET BESTEMT FORMÅL OG UKRENGELIGHET.

Nikon Corporation (nedenfor, "Nikon") sine referansehåndbøker har blitt oversatt for din bekvemmelighet ved hjelp av oversettelsesprogramvare drevet av Google Oversetter. Det er gjort rimelige anstrengelser for å gi en nøyaktig oversettelse, men ingen automatisert oversettelse er perfekt, og er heller ikke ment å erstatte menneskelige oversettere. Oversettelser leveres som en tjeneste til brukere av Nikons referansehåndbøker, og leveres "som de er". Det gis ingen garanti av noe slag, enten uttrykt eller underforstått, med hensyn til nøyaktigheten, påliteligheten eller korrektheten for enhver oversettelse gjort fra engelsk til et annet språk. Noe innhold (slik som bilder, videoer, Flash-videoer osv.) vil kanskje ikke være nøyaktig oversatt som følge av begrensningene til oversettelsesprogramvaren.

Den offisielle teksten er den engelske versjonen av referansehåndbøkene. Eventuelle uoverensstemmelser eller forskjeller som oppstår i oversettelsen, er ikke bindende og har ingen juridisk virkning for etterlevelse eller håndhevelse. Dersom du har spørsmål knyttet til nøyaktigheten av informasjonen i de oversatte referansehåndbøkene, se den engelske versjonen av håndbøkene som er den offisielle versjonen.

Ta vare på kameraet

Langtidslagring

Ta ut batteriet hvis produktet ikke skal brukes over en lengre periode. Før du tar ut batteriet, kontroller at kameraet er slått av.

Ikke oppbevar kameraet på steder som:

 • er dårlig ventilert eller utsatt for fuktighet på over 60 %,
 • er ved siden av utstyr som produserer sterke elektromagnetiske felt, som fjernsyn eller radio, eller
 • utsettes for temperaturer over 50 °C (122 °F) eller under −20 °C (−4 °F).

Rengjøring

Fremgangsmåten varierer med delen som krever rengjøring. Prosedyrene er detaljert nedenfor.

 • Ikke bruk alkohol, tynner eller andre flyktige kjemikalier.

Kamerahus

Bruk en blåser for å fjerne støv og lo, og tørk deretter forsiktig med en myk, tørr klut. Etter å ha brukt kameraet på stranden eller ved sjøen, tørk av sand eller salt med en klut lett fuktet i destillert vann og tørk kameraet grundig.

Viktig : Støv eller andre fremmedlegemer inne i kameraet kan forårsake produktfeil. Skader på grunn av fremmedlegemer inne i kameraet dekkes ikke av garantien.

Objektiv og søker

Disse glasselementene blir lett skadet: fjern støv og lo med en blåser. Hvis du bruker en aerosolblåser, hold beholderen vertikal for å forhindre utslipp av væske som kan skade glasselementer. For å fjerne fingeravtrykk og andre flekker, påfør en liten mengde linserens på en myk klut og rengjør forsiktig.

Skjermen

Fjern støv og lo med en blåser. Når du fjerner flekker, fingeravtrykk og andre oljeaktige flekker, tørk overflaten lett med en myk klut eller pusseskinn. Ikke bruk trykk, da dette kan føre til skade eller funksjonsfeil.

Rengjøring av bildesensor

Smuss eller støv som kommer inn i kameraet når linser byttes eller dekselet tas av kan feste seg til bildesensoren og påvirke bildene dine. Alternativet "ren bildesensor" vibrerer sensoren for å fjerne støv.

Bildesensoren kan rengjøres når som helst fra menyene, eller rengjøring kan utføres automatisk når kameraet er slått av. Hvis rengjøring av bildesensoren ikke løser problemet, kontakt en Nikon -autorisert servicerepresentant.

Bruke menyene

 • For maksimal effekt, hold kameraet i normal retning (bunnen ned).

 • Velg [ Rengjør bildesensor ] i oppsettmenyen, uthev deretter [ Start ] og trykk på J for å begynne rengjøringen.
 • Kamerakontroller kan ikke brukes mens rengjøring pågår. Ikke fjern eller koble fra strømkilden.
 • Oppsettmenyen vil vises når rengjøringen er fullført.

Rengjøring av bildesensoren ved avslutning

Alternativ Beskrivelse
6 [ Rengjør ved avstengning ] Bildesensoren renses automatisk under avslåing hver gang kameraet slås av.
[ Rengjøring ] Automatisk bildesensorrensing av.
 1. Velg [ Automatisk rengjøring ] for [ Rengjør bildesensor ].

  Hvis du trykker på 2 når [ Automatisk rengjøring ] er uthevet, vises alternativene for [ Automatisk rengjøring ].

 2. Uthev et alternativ.

  Trykk på J for å velge det uthevede alternativet.

Forsiktig: Rengjøring av bildesensor

 • Bruk av kamerakontroller avbryter enhver rengjøring av bildesensoren som er påbegynt som svar på bruken av strømbryteren.
 • Hvis bildesensorrengjøring utføres flere ganger etter hverandre, kan bildesensorrensing bli midlertidig deaktivert for å beskytte kameraets interne kretser. Rengjøring kan utføres igjen etter kort ventetid.

Manuell rengjøring

Hvis fremmedlegemer ikke kan fjernes fra bildesensoren ved hjelp av bildesensorrensing, kan sensoren rengjøres manuelt som beskrevet nedenfor. Vær imidlertid oppmerksom på at sensoren er ekstremt delikat og lett å skade; vi anbefaler at manuell rengjøring kun utføres av en Nikon autorisert servicerepresentant.

 • Velg [ Sensorskjold forblir åpen ] for [ Sensorskjoldatferd ved strøm av ] i oppsettmenyen.
 1. Slå av kameraet og fjern objektivet.

 2. Hold kameraet slik at lys kan komme inn, undersøk bildesensoren for støv eller lo.

  Hvis ingen fremmedlegemer er tilstede, fortsett til trinn 4.

 3. Fjern eventuelt støv og lo fra sensoren med en blåser.

  • Ikke bruk en blåsebørste. Busten kan skade sensoren.
  • Smuss som ikke kan fjernes med en blåser, kan kun fjernes av Nikon -autorisert servicepersonell. Du bør ikke under noen omstendigheter berøre eller tørke av sensoren.

 4. Bytt ut objektivet eller den medfølgende dekselet.

Fremmedlegemer på bildesensoren

Fremmedlegemer som kommer inn i kameraet når linser eller kroppsdeksler fjernes eller byttes (eller i sjeldne tilfeller smøremiddel eller fine partikler fra selve kameraet) kan feste seg til bildesensoren, der det kan vises på fotografier tatt under visse forhold. For å forhindre inntrengning av fremmedlegemer når du fester kameradekselet eller bytter objektiver, unngå støvete omgivelser og sørg for å fjerne alt støv og andre fremmedlegemer som kan feste seg til kamerafestet, objektivfestet eller kameradekselet. For å beskytte kameraet når ingen linse er på plass, må du sette på plass den medfølgende dekselet. Skulle du støte på fremmedlegemer som ikke kan fjernes ved bruk av bildesensorrensealternativet ( 0 Bildesensorrensing ), rengjør bildesensoren som beskrevet i "Manuell rengjøring" ( 0 Manuell rengjøring ), eller få sensoren rengjort av Nikon -autorisert servicepersonell . Fotografier som er påvirket av tilstedeværelsen av fremmedlegemer på sensoren, kan retusjeres ved å bruke de rene bildealternativene som er tilgjengelige i enkelte bildebehandlingsapplikasjoner.

Vedlikehold av kamera og tilbehør

Kameraet er en presisjonsenhet og krever regelmessig service; Nikon anbefaler at kameraet inspiseres én gang hvert til annet år, og at det utføres på service én gang hvert tredje til femte år (merk at disse tjenestene koster ekstra).

 • Hyppig inspeksjon og service anbefales spesielt hvis kameraet brukes profesjonelt.
 • Alt tilbehør som regelmessig brukes sammen med kameraet, for eksempel linser eller valgfrie blitsenheter, bør inkluderes når kameraet inspiseres eller vedlikeholdes.