Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Översätt

DENNA TJÄNST KAN INNEHÅLLA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN GOOGLE. GOOGLE FRÅNSÄGER SIG ALLA GARANTIER FÖR ÖVERSÄTTNINGAR, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE EVENTUELLA GARANTIER AVSEENDE NOGGRANNHET, TILLFÖRLITLIGHET OCH EVENTUELLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER AVSEENDE SÄLJBARHET, LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL OCH ICKE-INTRÅNG.

Referensinformation från Nikon Corporation (nedan, “Nikon”) har översatts för din bekvämlighet med hjälp av översättningsprogramvara från Google Översätt. Rimliga ansträngningar har gjorts för att tillhandahålla en korrekt översättning, men ingen automatiserad översättning är perfekt och är inte heller avsedd att ersätta mänskliga översättare. Översättningar tillhandahålls som en tjänst till användare av Nikons referensinformation och tillhandahålls som de är. Ingen garanti av något slag, varken uttrycklig eller underförstådd, lämnas avseende noggrannhet, tillförlitlighet eller korrekthet för översättningar gjorda från engelska till något annat språk. Visst innehåll (som bilder, videor, Flash-videor osv.) kanske inte kan översättas korrekt på grund av översättningsprogramvarans begränsningar.

Den officiella texten är den engelska versionen av referensinformationen. Eventuella avvikelser eller skillnader som har uppstått i samband i översättningen är inte bindande och har ingen rättslig effekt för efterlevnad eller verkställighet. Om det uppstår några frågor om riktigheten hos informationen i den översatta referensinformationen hänvisar vi till den engelska versionen av informationen, som är den officiella versionen.

Nytt alternativ för AF-motivavkänning: "Fåglar"

[ Fåglar ] har lagts till till alternativen för ämnesdetektering som är tillgängliga i [ Alternativ för AF-motivdetektion ] i menyerna för fotografering och videoinspelning.

 • När det gäller videoinspelningsmenyn görs valet av motiv via [ AF motivdetektionsalternativ ] > [ Ämnesavkänning ] . Separata motivtyper kan väljas för foto- och videolägen.

 • Om en fågel upptäcks när [ Fåglar ] väljs, kommer fokuspunkten att visas över ansiktet på fågeln i fråga. Om kameran upptäcker motivets ögon kommer fokuspunkten istället att synas över det ena eller det andra av deras ögon. Om kameran varken kan upptäcka ansikte eller ögon, visar den en fokuspunkt över den upptäckta fågeln.

Varningar: Ämnesdetektion med hjälp av "fåglar"

 • Ämnesdetektion kanske inte fungerar som förväntat om:

  • motivets ansikte är för stort eller litet i förhållande till ramen,
  • motivets ansikte är för starkt eller svagt upplyst,
  • motivets ansikte eller ögon är skymd av fjäder eller liknande,
  • motivets ansikte och ögon har liknande färger, eller
  • motivet rör sig för mycket under fotografering.
 • Kameran kan visa en ram runt motiv som inte är fåglar, men som liknar dem. Om kameran ofta av misstag upptäcker andra motiv än fåglar, kan en ändring till ett AF-områdesläge med mindre fokuspunkter förbättra fokusprestandan.
 • Det är mer sannolikt att flimmer uppstår om bilder tas under lysrör, kvicksilverånga eller liknande belysning, jämfört med andra miljöer.

  • Om du väljer [ ON ] för [ Photo flicker reduction ] i fototagningsmenyn minskar flimmereffekterna.
  • Vi rekommenderar att du väljer [ OFF ] för [ Photo flicker reduction ] i fototagningsmenyn om det inte finns något flimmer.
 • Ljuset från AF-hjälpbelysningen kan påverka ögonen på vissa fåglar negativt; välj [ OFF ] för anpassad inställning a12 [ Inbyggd AF-hjälpbelysning ] när du använder autofokus.