Korekcija snage blica se koristi da bi se izmenila jačina blica sa –3 EV na +1 EV u inkrementima od 1/3 EV, menjajući svetlinu glavnog subjekta u odnosu na pozadinu. Jačina blica može da se poveća da bi glavni subjekat delovao svetlije, ili da se smanji da bi se sprečili neželjeni svetliji delovi ili odsjaji.

Pritisnite M (Y) dugme i rotirajte pomoćni komandni točkić dok god se željena vrednost ne prikaže. Opšte uzev, izaberite pozitivne vrednosti da bi glavni subjekat bio svetliji, negativne vrednosti da bi bio tamniji.

M (Y) Dugme

Pomoćni komandni točkić

±0 EV

(M (Y) dugme je pritisnuto)

–0,3 (–1/3) EV

+1,0 EV

Pri vrednostima koje nisu ±0,0, Y ikona će se pojaviti nakon što okinete M (Y) dugme. Trenutna vrednost za korekciju snage blica može da se potvrdi ako se pritisne M (Y) dugme.

Normalna jačina blica može da se vrati podešavanjem korekcije snage blica na ±0,0. Osim u režimu SCENE, korekcija snage blica nije resetovana kada se fotoaparat isključi (u režimu SCENE, korekcija snage blica će se resetovati kada se drugi režim izabere ili se fotoaparat isključi).

Živi prikaz slike

U živom prikazu slike, izabrana vrednost je prikazana na monitoru dok se korekcija snage blica prilagođava.

Takođe pogledajte

Za informacije u vezi:

  • Biranja veličine inkremenata je dostupna za korekciju snage blica, pogledajte A > Prilagođeno podešavanje b2 (EV koraci za kontrolu ekspozicije, 0 EV koraci za kontrolu ekspozicije).
  • Biranja da li će se korekcija snage blica primeniti pored korekcije ekspozicije kada se blic koristi, pogledajte A > Prilagođeno podešavanje e3 (Korekcija ekspozicije za blic, 0 Korekcija ekspozicije za blic).
  • Automatski promenjenog nivoa blica tokom serije snimaka, pogledajte „((Bracketing))“ (0 Bracketing).