Înainte de introducerea sau scoaterea acumulatorului sau a cardurilor de memorie, asiguraţi-vă că poziția comutatorului de alimentare este OFF (OPRIT). Introduceţi acumulatorul în orientarea indicată folosind acumulatorul pentru a menţine zăvorul portocaliu al acumulatorului apăsat într-o parte. Zăvorul blochează acumulatorul pe poziţie atunci când acumulatorul este introdus complet.

Zăvor acumulator

Țineți cardul de memorie în orientarea indicată, introduceți-l ținându-l drept în fanta corespunzătoare până când se fixează pe poziție cu un clic.

 • Carduri de memorie XQD:

 • Carduri de memorie SD:

Carduri de memorie

 • Cardurile de memorie pot fi fierbinţi după utilizare. Procedaţi cu atenţia cuvenită când scoateţi cardurile de memorie din aparatul foto.
 • Opriţi alimentarea înainte de a introduce sau de a scoate cardurile de memorie. Nu scoateţi cardurile de memorie din aparatul foto, nu-l opriţi şi nu scoateţi sau deconectaţi sursa de alimentare pe durata formatării sau în timp ce sunt înregistrate, şterse sau copiate date pe un computer. Nerespectarea acestor precauţii se poate solda cu pierderea datelor sau deteriorarea aparatului foto sau a cardului.
 • Nu atingeţi terminalele cardului cu degetele sau cu obiecte de metal.
 • Nu îndoiţi, nu scăpaţi pe jos şi nu supuneţi la şocuri fizice puternice.
 • Nu aplicaţi forţă pe carcasa cardului. Nerespectarea acestei precauţii ar putea duce la deteriorarea cardului.
 • Nu expuneţi la apă, niveluri mari de umiditate sau la lumina directă a soarelui.
 • Nu formataţi cardurile de memorie într-un computer.

Comutatorul protejare scriere

Cardurile de memorie SD sunt prevăzute cu un comutator de protejare la scriere pentru a evita pierderea accidentală de date. Când acest comutator este pe poziţia „lock (blocare)”, cardul de memorie nu poate fi formatat şi fotografiile nu pot fi şterse sau înregistrate (va fi afişată o avertizare pe monitor dacă încercaţi să declanşaţi obturatorul). Pentru a debloca cardul de memorie, deplasaţi comutatorul pe poziţia „write (scriere)”.

Comutator protejare la scriere

Niciun card de memorie

Dacă nu este introdus niciun card de memorie, panoul de control şi vizorul vor afişa S. Dacă aparatul foto este oprit cu un acumulator încărcat şi fără niciun card de memorie introdus, pe panoul de control va fi afişat S.

Scoaterea acumulatorului şi a cardurilor de memorie

Scoaterea acumulatorului

Opriţi aparatul foto şi deschideţi capacul locaşului acumulatorului. Apăsaţi zăvorul acumulatorului în direcţia indicată de săgeată pentru a elibera acumulatorul, iar apoi scoateţi acumulatorul cu mâna.

Scoaterea cardurilor de memorie

După ce v-ați asigurat că indicatorul luminos acces card memorie este stins, opriți aparatul foto, deschideți capacul fantei cardului de memorie și scoateți cardul conform descrierii de mai jos.

 • Carduri de memorie XQD: apăsați butonul de ejectare pentru a scoate parțial cardul (). Cardul poate fi apoi scos cu mâna ().

Carduri de memorie XQD

 • Carduri de memorie SD: apăsați cardul spre interior și apoi eliberați-l (). Cardul poate fi apoi scos cu mâna ().

Carduri de memorie SD