Zaključavanje brzine zatvarača je dostupno u automatskom sa prioritetom zatvarača i manuelnim režimima ekspozicije, zaključavanje blende u automatski sa prioritetom blende i režimima manuelnih ekspozicija. Brzina zatvarača i zaključavanje blende nisu dostupne u automatski programiranom režimu ekspozicije.

 1. Dodelite brzinu zatvarača i zaključavanje blende kontroli fotoaparata.

  Dodelite Zaključ. brzine zatvarača i blende na kontrolu koristeći Prilagođeno podešavanje f1 (Korisničko dodeljivanje kontrola, 0 Korisničko dodeljivanje kontrola).

 2. Zaključajte brzinu zatvarača i/ili blende.

  Brzina zatvarača (režimi ekspozicije S i M): Pritisnite izabranu kontrolu i rotirajte glavni komandni točkić dok se F ikone ne pojave u tražilu i kontrolnom displeju.

  Da biste otključali brzinu zatvarača, pritisnite kontrolu i rotirajte glavni komandni točkić dok F ikone ne nestanu sa prikaza.

  Blenda (režimi ekspozicije A i M): Pritisnite izabranu kontrolu i rotirajte pomoćni komandni točkić dok se F ikone ne pojave u tražilu i kontrolnom displeju.

  Da biste otključali blendu, pritisnite kontrolu i rotirajte pomoćni komandni točkić dok F ikone ne nestanu sa prikaza.

Takođe pogledajte

Za informacije o čuvanju brzine zatvarača i/ili zaključavanju blende pri izabranim vrednostima, pogledajte A > Prilagođeno podešavanje f3 (Zaključ. brzine zatvarača i blende; 0 Zaključ. brzine zatvarača i blende).