Διαλέξτε αυτή τη λειτουργία για να ελαχιστοποιήσετε το θάμπωμα, το οποίο προκαλείται από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, όταν υψώνεται ο καθρέφτης. Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία με καθρέφτη πάνω, πατήστε την απελευθέρωση κλειδώματος επιλογέα λειτουργίας λήψης και περιστρέψτε τον επιλογέα λειτουργίας λήψης στο Mup (καθρέφτης πάνω).

Απελευθέρωση κλειδώματος επιλογέα λειτουργίας λήψης

Επιλογέας λειτουργίας λήψης

Αφού πατήσετε το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση για να ρυθμίσετε την εστίαση και την έκθεση, πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι κάτω για να ανυψώσετε τον καθρέφτη. Θα εμφανιστεί το 4 στον πίνακα ελέγχου. Πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι κάτω για να τραβήξετε τη φωτογραφία (σε ζωντανή προβολή, δεν χρειάζεται να ανυψώσετε τον καθρέφτη – η φωτογραφία λαμβάνεται την πρώτη φορά που το κουμπί λήψης πατιέται μέχρι κάτω). Θα ακουστεί ο βομβητής, εκτός αν έχει επιλεχθεί Απενεργοποίηση για Επιλογές βομβητή > Ενεργ./απενεργ. βομβητή στο μενού ρυθμίσεων (0 Επιλογές βομβητή). Ο καθρέφτης κατεβαίνει με την ολοκλήρωση της λήψης.

Καθρέφτης Πάνω

Όταν ο καθρέφτης ανυψώνεται, οι φωτογραφίες δεν μπορούν να καδραριστούν στο σκόπευτρο και οι λειτουργίες αυτόματης εστίασης και μέτρησης δεν μπορούν να εκτελεστούν.

Λειτουργία Καθρέφτη Πάνω

Θα ληφθεί αυτόματα μία φωτογραφία εάν δεν εκτελεστούν καθόλου λειτουργίες για περίπου 30 δ με τον καθρέφτη ανυψωμένο.

Πρόληψη Θαμπώματος

Για να αποφύγετε το θάμπωμα που προκαλείται από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, πατήστε ελαφρά το κουμπί της λήψης, ή χρησιμοποιήστε ένα προαιρετικό τηλεχειριστήριο, ασύρματο τηλεχειριστήριο ή ντεκλανσέρ (0 Άλλα Παρελκόμενα). Για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του προαιρετικού τηλεχειριστηρίου ML-L3 για φωτογράφιση με τον καθρέφτη πάνω, ανατρέξτε στην ενότητα «Φωτογράφιση με Τηλεχειριστήριο» (0 Χρήση ενός Προαιρετικού Τηλεχειριστηρίου ML-L3). Συνιστάται η χρήση τρίποδου.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ηλεκτρονικού κλείστρου μπροστινής κουρτίνας για περαιτέρω μείωση του θαμπώματος, ανατρέξτε στο A > Προσαρμοσμένη Ρύθμιση d4 (Ηλεκτρ. κλείστρο μπρ. κουρτ., 0 Ηλεκτρ. κλείστρο μπρ. κουρτ.).