Περιορίστε την εμφάνιση γραμμών ή (στις φωτογραφίες που λαμβάνονται στις λειτουργίες συνεχών λήψεων) την ανώμαλη έκθεση ή τον χρωματισμό, τα οποία προκαλούνται από το τρεμούλιασμα τέτοιων πηγών φωτισμού φθορισμού ή υδρατμών υδραργύρου κατά τη διάρκεια φωτογράφισης με σκόπευτρο.

Μείωση Τρεμουλιάσματος στο Μενού Λήψης Φωτογραφιών

Τραβήξτε μία δοκιμαστική φωτογραφία και προβάλετε τα αποτελέσματα πριν τραβήξετε επιπλέον φωτογραφίες. Η μείωση τρεμουλιάσματος μπορεί να ανιχνεύσει τρεμούλιασμα στα 100 και 120 Hz (που σχετίζονται αντίστοιχα με τροφοδοτικά εναλλασσόμενου ρεύματος 50 και 60 Hz). Το τρεμούλιασμα μπορεί να μην ανιχνευτεί ή τα επιθυμητά αποτελέσματα να μην επιτευχθούν με σκούρο φόντο, πηγές ισχυρού φωτός ή διακοσμητικές οθόνες φωτισμού και άλλο μη τυπικό φωτισμό. Ανάλογα με την πηγή φωτός, ενδέχεται να υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση πριν απελευθερωθεί το κλείστρο. Κατά τη διάρκεια της λήψης με συνεχόμενες ριπές, η ταχύτητα καρέ ενδέχεται να είναι αργή ή να γίνει ασταθής. Επιπλέον, τα επιθυμητά αποτελέσματα ενδέχεται να μην επιτευχθούν αν η συχνότητα της τροφοδοσίας ρεύματος αλλάξει κατά τη διάρκεια της λήψης.

Η ανίχνευση τρεμουλιάσματος δεν θα έχει ισχύ σε ταχύτητες κλείστρου μικρότερες από 1/100 δ (συμπεριλαμβανομένων των Bulb και Time) ή όταν έχει επιλεχθεί Mup για λειτουργία λήψης ή είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία υστέρησης έκθεσης. Η μείωση τρεμουλιάσματος είναι διαθέσιμη κατά τη φωτογράφιση με φλας αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απομακρυσμένες ασύρματες μονάδες φλας.