Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Új AF-témaérzékelési lehetőség: „Madarak”

A [ Birds ] hozzáadásra került a [ AF-témaérzékelési lehetőségek ] a fényképezés és a videófelvétel menüben.

 • A videórögzítés menü esetében a téma kiválasztása az [ AF tárgyfelismerési opciók ] > [ Témaérzékelés ] menüpontban történik. Külön tématípusok választhatók a fénykép- és videómódokhoz.

 • Ha a [ Birds ] kiválasztásakor madarat észlel, a fókuszpont a szóban forgó madár arca fölött jelenik meg. Ha a fényképezőgép érzékeli az alany szemét, a fókuszpont az egyik vagy a másik szeme fölött jelenik meg. Ha a kamera sem arcot, sem szemet nem érzékel, fókuszpontot jelenít meg az észlelt madár felett.

Figyelmeztetések: Témaérzékelés „madarak” használatával

 • Előfordulhat, hogy az alany észlelése nem a várt módon működik, ha:

  • a téma arca túl nagy vagy kicsi a kerethez képest,
  • a téma arca túl erősen vagy gyengén megvilágított,
  • az alany arcát vagy szemét toll vagy hasonló eltakarja,
  • az alany arca és szeme hasonló színű, ill
  • a téma túlzottan mozog fényképezés közben.
 • A fényképezőgép szegélyt jeleníthet meg olyan témák körül, amelyek nem madarak, de hasonlítanak rájuk. Ha a fényképezőgép gyakran tévedésből a madarakon kívül más témát is észlel, a kisebb fókuszpontokkal rendelkező AF-mező módra váltva javíthatja a fókusz teljesítményét.
 • A villogás nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha a fényképeket fluoreszkáló, higanygőz- vagy hasonló megvilágítás mellett készítik, mint más környezetben.

  • Ha a fényképezés menüben a [ Fénykép villogásának csökkentése ] beállításnál kiválasztja az [ BE ] beállítást, csökkenti a villogó hatásokat.
  • Javasoljuk, hogy a fényképezés menüben a [ Fénykép villogásának csökkentése ] beállításnál válassza az [ OFF ] beállítást, ha nincs villogás.
 • Az AF-segédfény fénye károsan befolyásolhatja egyes madarak szemét; válassza az [ OFF ] lehetőséget a12 egyéni beállításnál [ Beépített AF-segédfény ], ha automatikus élességállítást használ.