Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

AF finomhangolási lehetőségek

G gomb U B beállítási menü

Az aktuális objektív fókuszának finomhangolása.

 • Csak szükség szerint használja.
 • Javasoljuk, hogy a gyakran használt fókusztávolságon végezze el a finomhangolást. Ha például rövid fókusztávolságon végez fókuszbeállítást, akkor azt hosszabb távolságon kevésbé hatékonynak találhatja.
választási lehetőség Leírás
[ AF finomhangolás ] A finomhangolás bekapcsolásához válassza az [ ON ] lehetőséget.
[ Az objektív finomhangolása és mentése ]

Az aktuális objektív fókuszának finomhangolása. Nyomja meg 1 vagy 3 gombot az elemek kijelöléséhez, és nyomja meg 4 vagy 2 gombot a +20 és -20 közötti értékek kiválasztásához.

 • Minél nagyobb a finomhangolási érték, annál távolabb van a fókuszpont az objektívtől; minél kisebb az érték, annál közelebb van a fókuszpont.
 • A kijelző az aktuális és az előző értékeket mutatja.
 • A fényképezőgép legfeljebb 40 objektívtípus értékét képes tárolni.
 • Ha már létezik érték az aktuális objektívhez, kiválaszthatja, hogy új értéket ad-e hozzá, vagy felülírja a meglévő értéket.
[ Alapértelmezett ] Válassza ki a finomhangolási értékeket azokhoz az objektívekhez, amelyekhez korábban nem mentett értékeket a [ Finomhange and save lens ] segítségével. Nyomja meg 4 vagy 2 gombot a +20 és -20 közötti értékek kiválasztásához.
[ Mentett értékek listázása ]

A [ Lencse finomhangolása és mentése ] funkcióval mentett értékek listázása. Ha kiemel egy objektívet a listában, és megnyomja 2 gombot, megjelenik a [ Olyan objektívszám kiválasztása ] párbeszédpanel.

 • A [ Lencseszám kiválasztása ] párbeszédablak az objektív azonosítójának megadására szolgál.
 • Z-bajonett objektívek és egyes F-bajonett objektívek esetén az objektív sorozatszáma automatikusan beírásra kerül.

[ Válassza ki az aktuális objektív értékét ] Válasszon az azonos típusú objektívekhez mentett több finomhangolási érték közül.

Mentett értékek törlése

A [ Finomhangolás és objektív mentése ] funkcióval mentett értékek törléséhez jelölje ki a kívánt objektívet a [ Mentett értékek listája ] listában, és nyomja meg O ( Q ) gombot.

Finomhangoló értékek létrehozása és mentése

 1. Rögzítse az objektívet a fényképezőgéphez.

 2. A beállítás menüben válassza az [ AF finomhangolási beállítások ] lehetőséget, majd jelölje ki a [ Finomhangolás és objektív mentése ] lehetőséget, és nyomja meg 2 gombot.

  Megjelenik egy AF finomhangolási párbeszédpanel.

 3. Nyomja meg 4 vagy 2 gombot az automatikus élességállítás finomhangolásához.

  • Válasszon a +20 és -20 közötti értékek közül.
  • Az aktuális értéket g , az előzőleg kiválasztott értéket o jelzi.
  • Ha zoomobjektív van csatlakoztatva, külön finomhangolási értékeket választhat a maximális szöghez (WIDE) és a maximális zoomhoz (TELE). 1 és 3 segítségével válasszon a kettő közül.
  • Minél nagyobb a finomhangolási érték, annál távolabb van a fókuszpont az objektívtől; minél kisebb az érték, annál közelebb van a fókuszpont.
 4. Nyomja meg J gombot az új érték mentéséhez.

Alapértelmezett finomhangolási érték kiválasztása

 1. Válassza az [ AF finomhangolási beállítások ] lehetőséget a beállítási menüben, majd jelölje ki az [ Alapértelmezett ] lehetőséget, és nyomja meg 2 gombot.

 2. Nyomja meg 4 vagy 2 gombot az automatikus élességállítás finomhangolásához.

  • Válasszon a +20 és -20 közötti értékek közül.
  • Az aktuális értéket g , az előzőleg kiválasztott értéket o jelzi.
  • Minél nagyobb a finomhangolási érték, annál távolabb van a fókuszpont az objektívtől; minél kisebb az érték, annál közelebb van a fókuszpont.
 3. Nyomja meg J gombot az új érték mentéséhez.