Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

e1: Flash Sync Speed

G gomb U A Egyéni beállítások menü

Válassza ki a vaku szinkronizálási sebességét.

választási lehetőség Leírás
[ 1/250 s (automatikus FP) ]

A vaku szinkronizálási sebessége ¹⁄250 vagy ¹⁄200 s. A kompatibilis vakukkal az automatikus FP nagysebességű szinkron automatikusan engedélyezve lesz ¹⁄250 vagy ¹⁄200 másodpercnél hosszabb záridő esetén.

  • A P és A módban az automatikus FP nagysebességű szinkron aktiválódik, ha a tényleges zársebesség ¹⁄₂50 vagy ¹⁄200 s-nál gyorsabb. Ha a vaku támogatja az automatikus FP nagysebességű szinkronizálást, a fényképezőgép akár ¹⁄₈₀₀₀ s záridőt is kiválaszthat.
  • Az S és M módban a felhasználó akár ¹⁄₈₀₀₀ s záridőt is választhat, ha olyan vakut használ, amely támogatja az automatikus FP nagysebességű szinkronizálást.
[ 1/200 s (automatikus FP) ]
[ 1/200 mp ] A vaku szinkron sebessége a kiválasztott értékre van állítva, amely ¹⁄₂₀0 és ¹⁄₆0 s között lehet.
[ 1/160 mp ]
[ 1/125 mp ]
[ 1/100 mp ]
[ 1/80 mp ]
[ 1/60 mp ]

Figyelem: Automatikus FP nagy sebességű szinkronizálás

A zársebességtől függően vízszintes vonalak jelenhetnek meg az automatikus FP nagysebességű szinkronnal készített képeken, ha az [ 1/250 s (Auto FP) ] vagy az [ 1/200 s (Auto FP) ] van kiválasztva. Ez a hatás a következőkkel mérsékelhető:

  • lassabb zársebesség választása ill
  • vakuteljesítmény beállítása.

Automatikus FP nagy sebességű szinkronizálás

Az automatikus FP nagysebességű szinkron lehetővé teszi a vaku használatát akár ¹⁄₈₀₀₀ s záridőnél. Ha az [ 1/250 s (Auto FP) ] vagy az [ 1/200 s (Auto FP) ] van kiválasztva, a fényképezőgép automatikusan engedélyezi az automatikus FP nagysebességű szinkront a vakusinkron sebességnél gyorsabb záridőnél. Ez lehetővé teszi a maximális rekesznyílás kiválasztását a csökkentett mélységélesség érdekében, még akkor is, ha a téma erős napfényben van megvilágítva.