Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

f3: Egyéni vezérlők (lejátszás)

G gomb U A Egyéni beállítások menü

Válassza ki a lejátszás közben végrehajtandó műveleteket a kamera gombjaival és a vezérlőtárcsákkal.

 • Kiválaszthatja azt is, hogy milyen szerepet töltsenek be a fényképezőgéphez csatlakoztatott opcionális akkumulátorok vezérlői.
 • Válassza ki az alábbi vezérlők által betöltött szerepeket. Jelölje ki a kívánt vezérlőt, és nyomja meg J gombot.

  választási lehetőség
  v [ Fn1 gomb ]
  x [ Fn2 gomb ]
  k [ Fn gomb függőleges fényképezéshez ]
  D [ DISP gomb ]
  1 [ Protect/Fn3 gomb ]
  p [ OK gomb ]
  y [ Fő tárcsa ]
  z [ Videofelvétel gomb ]
  3 [ Segédtárcsa ]
 • Az alábbiakban felsoroljuk azokat a szerepköröket, amelyek ezekhez a vezérlőkhöz rendelhetők. Az elérhető szerepkörök a vezérlőtől függően változnak.

  Szerep Leírás
  g [ Védd ] Nyomja meg a vezérlőt az aktuális kép védelmének be- vagy kikapcsolásához.
  p [ Nagyítás be/ki ]

  Nyomja meg a vezérlőgombot a kijelző nagyításához az aktuális fókuszpont körüli területre (a nagyítási tényező előre ki van választva). Nyomja meg újra a nagyítás törléséhez.

  • A nagyítási arány kiválasztásához jelölje ki a [ Nagyítás be/ki ] lehetőséget, és nyomja meg 2 gombot.
  • A zoom be- és kikapcsolása teljes képes és miniatűr lejátszás esetén is elérhető.
  l [ Szűrt lejátszás ] Nyomja meg a vezérlőgombot, ha csak azokat a képeket szeretné megtekinteni, amelyek megfelelnek a lejátszás menüben a [ Filtered playback conditions ] beállításnál kiválasztott feltételeknek.
  N [ Szűrt lejátszás (válasszon feltételek) ] Nyomja meg a vezérlőt, hogy a lejátszás menüben a [ Szűrt lejátszási feltételek ] elemre ugorjon.
  O [ Sorozatlejátszás indítása ] Ha megnyomja a vezérlőt, amikor egy sorozat képét teljes képkockás jeleníti meg, elindul az automatikus lejátszás ( 0 sorozat lejátszása ). A képek lejátszása a vezérlőgomb lenyomásakor nagyobb sebességgel történik, mint a választógomb használatakor. A lejátszás leáll, ha elengedi a vezérlőt, vagy megjelenik a sorozat utolsó képe.
  b [ Hangjegyzet ] Használja a vezérlőt a hangjegyzetek műveleteihez.
  K [ Válassza ki számítógépre való feltöltéshez ]

  Nyomja meg a vezérlőgombot az aktuális kép feltöltéséhez arra a számítógépre vagy FTP-kiszolgálóra, amelyhez a fényképezőgép éppen csatlakoztatva van.

  • A feltöltési lehetőségek megtekintéséhez jelölje ki a [ Kiválasztás számítógépre feltöltéshez ] vagy a [ Kiválasztás feltöltéshez (FTP) ] lehetőséget, majd nyomja meg 2 gombot. Jelölje ki az opciókat, és nyomja meg J gombot a ( M ) kiválasztásához vagy a kijelölés törléséhez ( U ).

   • [ Priority upload ]: Ha ez a lehetőség ki van választva ( M ), a vezérlőgomb megnyomásával a kép feltöltésre való megjelöléséhez az a feltöltési sor elejére kerül.
   • [ Védelem ]: Ha ezt az opciót választja ( M ), a vezérlőgomb megnyomásával a kép feltöltésre való megjelölése egyidejűleg védi azt.
   • [ Rating ]: Ha ez az opció ki van választva ( M ), a vezérlőgomb megnyomásával a kép feltöltésre való megjelölése egyidejűleg egy előre beállított minősítést rendel hozzá. Nyomja meg 2 gombot az értékelés kiválasztásához.
  N [ Feltöltés kiválasztása (FTP) ]
  n [ Indexkép be/ki ] Nyomja meg a vezérlőt a teljes képes és a 4, 9 vagy 72 képkockás miniatűr lejátszás közötti váltáshoz.
  o [ hisztogramok megtekintése ] A vezérlő lenyomásakor egy hisztogram jelenik meg. A hisztogramos megjelenítés teljes képes és miniatűr lejátszásban is elérhető.
  W [ Válasszon helyet és mappát ] Nyomja meg a vezérlőt a [ Slot and folder ] párbeszédpanel megjelenítéséhez, ahol kiválaszthat egy helyet és mappát a lejátszáshoz.
  M [ Ciklus információs kijelző ] Nyomja meg a vezérlőt a fényképinformációk megjelenítéséhez teljes képes lejátszás közben. Az elérhető oldalak a lejátszás menü [ Playback display options ] segítségével választhatók ki.
  P [ Fényképezés folytatása ] Nyomja meg a vezérlőt a lejátszás befejezéséhez és a fényképezés módba való visszatéréshez.
  c [ Értékelés ]

  Az aktuális kép lejátszási módban történő értékeléséhez nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a főtárcsát.

  • Az értékelési opciók megjelenítéséhez jelölje ki a [ Rating ] elemet, és nyomja meg 2 gombot. Ha nem a [ None ] opciót választja, a kiválasztott besorolás egyszerűen hozzárendelhető a képekhez a kiválasztott vezérlőgomb megnyomásával. A vezérlő újbóli megnyomásával kiválasztja a „csillag nélküli” besorolást.
  [ Nincs ] A vezérlésnek nincs hatása.

Parancstárcsák

A parancstárcsákhoz a következő szerepek rendelhetők. Az opciók megtekintéséhez jelölje ki az elemeket, és nyomja meg 2 gombot.

Frame Advance

Válassza ki az átugorható képkockák számát a vezérlőtárcsák elforgatásával teljes képes lejátszás közben.

választási lehetőség Leírás
[ 1 képkocka ] Egyszerre ugrás előre vagy hátra egy képkockát.
[ 10 képkocka ] Ugrás előre vagy vissza 10 képkockát egyszerre.
[ 50 képkocka ] Ugrás előre vagy vissza 50 képkockát egyszerre.
c [ Értékelés ] Ugrás a következő vagy előző képre a kiválasztott minősítéssel.
P [ Védd ] Ugrás a következő vagy előző védett képre.
C [ Csak fotók ] Ugrás a következő vagy előző fényképre.
1 [ Csak videók ] Ugrás a következő vagy az előző videóra.
c [ Ugrás a sorozat első felvételére ] Válassza ezt az opciót, ha ki szeretné hagyni az összes felvételt az első kivételével minden egyes sorozatban, amikor a parancstárcsákkal görgeti a képeket. Azok a képek, amelyek nem részei a sorozatnak, nem kerülnek ki.
W [ Mappa ] A tárcsa elforgatásával válasszon ki egy mappát.
7 [ oldal ] A bélyegképek következő vagy előző oldalának megtekintése.

Video lejátszás

Válassza ki a vezérlőtárcsák által betöltött szerepeket a videó lejátszása közben.

választási lehetőség Leírás
[ 1 képkocka ] Egyszerre léptessen előre vagy vissza egy képkockát.
[ 5 képkocka ] Egyszerre 5 képkocka előre- vagy visszatekerése.
[ 10 képkocka ] Egyszerre 10 képkocka előre- vagy visszatekerése.
[ 2 mp ] Ugrás előre vagy hátra egyszerre 2 mp-et.
[ 5 mp ] Ugrás előre vagy hátra egyszerre 5 mp-et.
[ 10 mp ] Ugrás előre vagy vissza 10 mp-et egyszerre.
[ Első/utolsó képkocka ] Ugrás az első vagy az utolsó képkockára.