Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

A fényképezőgép gondozása

Hosszú távú tárolás

Távolítsa el az akkumulátort, ha a terméket hosszabb ideig nem használja. Az akkumulátor eltávolítása előtt győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép ki van kapcsolva.

Ne tárolja a fényképezőgépet olyan helyen, ahol:

 • rosszul szellőzik vagy 60% feletti páratartalomnak vannak kitéve
 • olyan berendezések mellett vannak, amelyek erős elektromágneses teret hoznak létre, például televíziók vagy rádiók, vagy
 • 50 °C (122 °F) feletti vagy –20 °C (–4 °F) alatti hőmérsékletnek vannak kitéve.

Tisztítás

Az eljárás a tisztítást igénylő résztől függően változik. Az eljárásokat az alábbiakban részletezzük.

 • Ne használjon alkoholt, hígítót vagy más illékony vegyszert.

Kamera test

Fúvóval távolítsa el a port és a szöszöket, majd óvatosan törölje le puha, száraz ruhával. Miután a fényképezőgépet strandon vagy tengerparton használta, desztillált vízben enyhén megnedvesített ruhával törölje le a homokot vagy a sót, és alaposan szárítsa meg a fényképezőgépet.

Fontos : A fényképezőgép belsejében lévő por vagy más idegen anyag a termék meghibásodását okozhatja. A jótállás nem vonatkozik a fényképezőgép belsejében lévő idegen anyagok miatti sérülésekre.

Objektív és kereső

Ezek az üvegelemek könnyen sérülhetnek: távolítsa el a port és a szöszöket egy fúvóval. Ha aeroszolos fúvót használ, tartsa függőlegesen a dobozt, hogy elkerülje az üvegelemeket károsító folyadék kifolyását. Az ujjlenyomatok és egyéb foltok eltávolításához vigyen fel egy kis mennyiségű lencsetisztítót egy puha ruhára, és óvatosan tisztítsa meg.

A képernyő

Távolítsa el a port és a szöszöket fúvóval. A foltok, ujjlenyomatok és egyéb olajos foltok eltávolításakor óvatosan törölje le a felületet puha ruhával vagy szarvasbőrrel. Ne gyakoroljon nyomást, mert ez károsodást vagy hibás működést okozhat.

Képérzékelő tisztítása

Az objektívcsere vagy a burkolat eltávolításakor a fényképezőgépbe jutó szennyeződés vagy por hozzátapadhat a képérzékelőhöz, és hatással lehet a fényképekre. A „tiszta képérzékelő” opció rezgéssel távolítja el a port.

A képérzékelő bármikor megtisztítható a menükből, vagy a tisztítás automatikusan végrehajtható a fényképezőgép kikapcsolásakor. Ha a képérzékelő tisztítása nem oldja meg a problémát, forduljon a Nikon hivatalos szervizképviselőjéhez.

A menük használata

 • A maximális hatás érdekében tartsa a fényképezőgépet normál helyzetben (talp lefelé).

 • Válassza a [ Clean image sensor ] lehetőséget a beállítás menüben, majd jelölje ki a [ Start ] elemet, és nyomja meg J gombot a tisztítás megkezdéséhez.
 • A kamera kezelőszervei nem használhatók, amíg a tisztítás folyamatban van. Ne távolítsa el vagy húzza ki az áramforrást.
 • A beállítás menü megjelenik a tisztítás befejeztével.

A képérzékelő tisztítása leállításkor

választási lehetőség Leírás
6 [ Tisztítás leállításkor ] A képérzékelő automatikusan megtisztul a leállítás során, amikor a fényképezőgépet minden alkalommal kikapcsolják.
[ Takarítás kikapcsolva ] Automatikus képérzékelő tisztítás kikapcsolva.
 1. A [ Képérzékelő tisztítása ] beállításnál válassza az [ Automatikus tisztítás ] lehetőséget.

  Ha megnyomja 2 gombot, amikor az [ Automatikus tisztítás ] ki van jelölve, megjelennek az [ Automatikus tisztítás ] opciók.

 2. Jelöljön ki egy lehetőséget.

  Nyomja meg J gombot a kiemelt opció kiválasztásához.

Figyelmeztetések: A képérzékelő tisztítása

 • A fényképezőgép vezérlőinek használata megszakítja a képérzékelő tisztítását, amelyet a bekapcsoló gomb megnyomására elkezdtek.
 • Ha egymás után többször is megtisztítja a képérzékelőt, előfordulhat, hogy a képérzékelő tisztítása átmenetileg le van tiltva a fényképezőgép belső áramköreinek védelme érdekében. A tisztítás rövid várakozás után ismét elvégezhető.

Kézi tisztítás

Ha az idegen anyagokat nem lehet eltávolítani a képérzékelőből a képérzékelő tisztításával, az érzékelőt kézzel is meg lehet tisztítani az alábbiak szerint. Ne feledje azonban, hogy az érzékelő rendkívül kényes és könnyen sérülhet; azt javasoljuk, hogy a kézi tisztítást csak a Nikon hivatalos szervizképviselője végezze el.

 • A beállítás menüben válassza az [ Érzékelőpajzs nyitva marad ] lehetőséget az [ Érzékelőpajzs viselkedése kikapcsolt állapotban ] lehetőségnél.
 1. Kapcsolja ki a fényképezőgépet, és távolítsa el az objektívet.

 2. Tartsa a fényképezőgépet úgy, hogy a fény bejusson, és ellenőrizze, hogy a képérzékelőben nincs-e por vagy szösz.

  Ha nincs jelen idegen tárgy, folytassa a 4. lépéssel.

 3. Távolítson el minden port és szöszöt az érzékelőről egy fúvóval.

  • Ne használjon fúvókefét. A sörték károsíthatják az érzékelőt.
  • A fúvóval nem távolítható szennyeződéseket csak Nikon által felhatalmazott szervizek távolíthatják el. Semmilyen körülmények között ne érintse meg vagy törölje le az érzékelőt.

 4. Helyezze vissza az objektívet vagy a mellékelt vázsapkát.

Idegen anyag a képérzékelőn

Az objektívek vagy a vázsapkák eltávolítása vagy cseréje során a fényképezőgépbe jutó idegen anyagok (vagy ritka esetekben magából a fényképezőgépből származó kenőanyag vagy finom részecskék) rátapadhatnak a képérzékelőre, ahol bizonyos körülmények között megjelenhetnek a fényképeken. Az idegen anyagok bejutásának elkerülése érdekében a vázsapka felhelyezésekor vagy az objektívek cseréjekor kerülje a poros környezetet, és ügyeljen arra, hogy távolítson el minden port és egyéb idegen anyagot, amely a kameratartón, az objektívtartón vagy a vázsapkán megtapadhat. A fényképezőgép védelme érdekében, amikor nincs objektív a helyén, ne felejtse el visszahelyezni a mellékelt vázsapkát. Ha olyan idegen anyaggal találkozik, amelyet nem lehet eltávolítani a képérzékelő tisztítási opciójával ( 0 Képérzékelő tisztítása ), tisztítsa meg a képérzékelőt a „Kézi tisztítás” ( 0 Kézi tisztítás ) című részben leírtak szerint, vagy tisztíttassa meg az érzékelőt a Nikon által felhatalmazott szervizzel. . Az érzékelőn lévő idegen anyag által érintett fényképek retusálhatók az egyes képalkotó alkalmazásokban elérhető tiszta kép opciókkal.

A fényképezőgép és a tartozékok szervizelése

A kamera precíziós eszköz, és rendszeres szervizelést igényel; Nikon azt javasolja, hogy a fényképezőgépet egy-kétévente vizsgálják át, és három-öt évente egyszer végezzék el a szervizelést (ne feledje, hogy ezek a szolgáltatások díjkötelesek).

 • A gyakori ellenőrzés és szervizelés különösen ajánlott, ha a fényképezőgépet professzionálisan használják.
 • A fényképezőgéppel rendszeresen használt tartozékokat, például objektíveket vagy opcionális vakukat, mellékelni kell a fényképezőgép ellenőrzéséhez vagy szervizeléséhez.