Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Opcionális MB-N12 tápegység

Az MB-N12 részei: nevek és funkciók

Az MB-N12 egyes alkatrészeinek neve és funkciója az alábbiakban található.

1 Érintkezősapka Védi az MB-N12 táp- és jelérintkezőit.
2 Jelző érintkezők
3 Tápfeszültség érintkezők
4 Váltóválasztó függőleges fényképezéshez Ugyanazt a szerepet tölti be, mint a kamera választógombja. A fényképezés közben a középső megnyomásával végrehajtott szerepek a fényképezőgép menüiben az Egyéni beállítások f2 [ Egyéni vezérlők (lövés) ] és g2 [ Egyéni vezérlők ] menüpontjában választhatók ki.
5 AF-ON gomb függőleges fényképezéshez Elvégzi a fényképezőgép menüiben található Egyéni beállítások f2 [ Egyéni vezérlők (lövés) ] és g2 [ Egyéni vezérlők ] funkcióval rendelt szerepeket.
6 Fő vezérlőtárcsa függőleges fényképezéshez Ugyanazt a szerepet tölti be, mint a megfelelő vezérlő a fényképezőgépen.
7 Tartókamra retesz Lásd: „Elemek behelyezése az MB-N12-be” ( 0 Elemek behelyezése az MB-N12-be ) és „Ha a tartókamra fedele leválik” ( 0 Ha a tartókamra fedele leválik ).
8 Tartókamra fedele

9 Töltőcsatlakozó fedele Az opcionális EH-7P töltő AC adapterekkel és EH-8P AC adapterekkel való használatra (ez utóbbiak UC-E25 USB kábellel csatlakoznak), amelyek az akkumulátorok töltésére vagy a fényképezőgép tápellátására használhatók.
10 Töltő csatlakozó
11 Töltőlámpa (×2) Világít az akkumulátorok töltése közben.
12 Rögzítő csavar Használja, ha az MB-N12-t a fényképezőgéphez rögzíti.
13 Rögzítő kerék
14 Elemtartó kamra Ahová az elemtartó be van helyezve.
15 Elemtartó retesz Behelyezés után a helyére rögzíti az elemtartót.
16 Tápcsatlakozó fedele Az opcionális EP-5B tápcsatlakozókkal való használatra.
17 Állvány aljzat

18 Akkumulátor rekesz fedelének tartója Megtartja a fényképezőgép elemtartó rekeszének fedelét, miközben eltávolítja a fényképezőgépről.
19 Segédtárcsa függőleges fényképezéshez Ugyanazt a szerepet tölti be, mint a megfelelő vezérlő a fényképezőgépen.
20 Kormányrögzítő

Rögzíti az MB-N12 kezelőszerveit, hogy megakadályozza a véletlen működést.

 • A vezérlőzár nem tápkapcsoló. A fényképezőgép be- és kikapcsolásához használja a fényképezőgép főkapcsolóját.
21 Kioldó gomb függőleges fényképezéshez Ugyanazt a szerepet tölti be, mint a megfelelő vezérlő a fényképezőgépen.
22 Fn gomb függőleges fényképezéshez Elvégzi a fényképezőgép menüiben található Egyéni beállítások f2 [ Egyéni vezérlők (lövés) ], f3 [ Egyéni vezérlők (lejátszás) ] és g2 [ Egyéni vezérlők ] segítségével hozzárendelt szerepeket.

23 Akkumulátorkamra A Egy EN-EL15c újratölthető Li-ion akkumulátort tartalmaz.
24 Akkumulátor csatlakozók (×2) Lásd: „Az elemek behelyezése az MB-N12-be” ( 0 Elemek behelyezése az MB-N12-be ).
25 B elemkamra Egy EN-EL15c újratölthető Li-ion akkumulátort tartalmaz.
26 Az akkumulátortartó tápcsatlakozói Lásd: „Az elemek behelyezése az MB-N12-be” ( 0 Elemek behelyezése az MB-N12-be ).
27 Akkumulátor retesz Behelyezés után a helyére rögzíti az A kamrában lévő akkumulátort.
28 Akkumulátor tartó Lásd: „Az elemek behelyezése az MB-N12-be” ( 0 Elemek behelyezése az MB-N12-be ).

Az MB-N12 rögzítése

Az MB-N12 csatlakoztatása előtt kapcsolja ki a fényképezőgépet. A felszerelés közbeni nem szándékos működés elkerülése érdekében hagyja az MB-N12 vezérlőreteszét L (reteszelve) állásban, amíg a folyamat be nem fejeződik.

 1. Távolítsa el az érintkezősapkát az akkumulátorcsomagról.

  Tartsa az érintkezősapkát biztonságos helyen.

 2. Távolítsa el az akkumulátorrekesz fedelét a fényképezőgép aljáról, és helyezze az MB-N12 akkumulátorrekesz fedelének tartójába.

  Ha akkumulátor van a fényképezőgépben, vegye ki.

 3. Csatlakoztassa az MB-N12-t a kamerához.

  Forgassa el a rögzítő kereket az F LOCK nyíllal jelzett irányba, hogy rögzítse az akkumulátort a helyén. Rögzítse a helyén az MB-N12-t a rögzítőkerék meghúzásával, amíg az már nem forog tovább.

  • Figyelmeztetés jelenhet meg a fényképezőgép fényképezési képernyőjén, ha az MB-N12 nincs megfelelően rögzítve. Ha az MB-N12-t a helyére rögzíti a rögzítőkerék meghúzásával, amíg el nem forog, megoldhatja a problémát.

Az MB-N12 eltávolítása

Az MB-N12 eltávolításához kapcsolja ki a fényképezőgépet, majd lazítsa meg a rögzítő kereket a rögzítéshez használttal ellentétes irányba forgatva. Az MB-N12 eltávolítása után vegye le az akkumulátorrekesz fedelét az akkumulátorrekesz fedelének tartójáról, és helyezze vissza a fényképezőgépre.

 • Helyezze vissza az érintkezősapkát az MB-N12-re, amikor az akkumulátorcsomag nincs használatban.

Az elemek behelyezése az MB-N12-be

Az MB-N12 legfeljebb két EN-EL15c újratölthető Li-ion akkumulátorral használható. Az elemek behelyezése előtt kapcsolja ki a fényképezőgépet. Az elemek cseréje közbeni nem szándékos működés elkerülése érdekében az MB-N12 vezérlőreteszét az L (reteszelt) állásban kell hagynia, amíg a csere be nem fejeződik.

 1. A tartókamra reteszt lenyomva tartva csúsztassa oldalra a tartókamra fedelét, majd nyissa ki.

 2. Nyomja meg az elemtartó reteszt a jelzett irányba, és vegye ki az elemtartót.

 3. Helyezze be az elemeket az elemtartóba.

  Helyezze be az elemeket a jelzett irányban. Az akkumulátorretesz a helyére kattan, amikor az A kamrában lévő akkumulátor teljesen be van helyezve.

 4. Először helyezze be az elemtartó érintkezőit.

  Használja az elemtartó alját, hogy lenyomja az elemtartó reteszét, és először csúsztassa be az akkumulátortartót a rekesz érintkezőibe. Álljon meg, amikor a retesz a helyére kattan.

 5. Zárja le a tartókamra fedelét, és a jelzett irányba történő megnyomásával és csúsztatásával zárja le.

Az elemek eltávolítása

Távolítsa el a tartót, majd vegye ki az elemeket az ábra szerint.

Az A kamrában lévő elem cseréje

 • Az A kamrában lévő akkumulátor az elemtartó eltávolítása nélkül cserélhető. Helyezze be az akkumulátort az ábra szerint, megállva, amikor a retesz a helyére kattan.

 • Az A kamrában lévő akkumulátort úgy lehet eltávolítani, hogy az ábrán látható módon megnyomja a reteszt, és kicsúsztatja az akkumulátort a tartóból.

Elemek cseréje fényképezés közben

Ha két elem van behelyezve, a fényképezőgép kikapcsolása nélkül kicserélheti az A rekeszben lévő elemet. Ez hasznos lehet, ha a fényképezőgépet huzamosabb ideig folyamatosan használja. Ügyeljen arra, hogy ne nyomja meg az elemtartó reteszt, és vegye ki az elemtartót az elemek cseréje közben.

Akkumulátor rendelés

 • Ha csak egy elemet használ, bármelyik rekeszbe behelyezhető.
 • Ha két elemet helyez be, először az A kamrában lévő elem kerül felhasználásra. A fényképezőgép a B kamrában lévő akkumulátorra vált, ha az A kamrában lévő akkumulátor lemerült.

Kompatibilis akkumulátorok

Az EN-EL15b és EN-EL15a akkumulátorok használhatók az EN-EL15c helyett. Ne feledje azonban, hogy kevesebb kép készíthető egyetlen töltéssel, mint az EN-EL15c-vel.

Akkumulátorok töltése opcionális EH-7P töltőadapterrel vagy EH-8P AC adapterrel

Az MB-N12-be helyezett akkumulátorok egy opcionális EH-7P töltő hálózati adapterrel vagy EH-8P AC adapterrel tölthetők. Az akkumulátorok akkor is tölthetők, ha az MB-N12-t eltávolítják a fényképezőgépből.

 1. Csatlakoztasson egy EH‑7P töltő hálózati adaptert vagy EH‑8P AC adaptert az MB‑N12 töltőcsatlakozójához.

  EH-7P : Csatlakoztassa az EH-7P-t az MB-N12 töltőcsatlakozójához.

  EH‑8P : Csatlakoztassa az opcionális UC‑E25 USB kábel egyik végét (mindkét végén C típusú csatlakozókkal) az EH‑8P AC adapterhez, a másik végét pedig az MB‑N12 töltőcsatlakozójához.

 2. Csatlakoztassa az EH-7P-t vagy az EH-8P-t egy háztartási konnektorhoz.

  EH-7P

  EH-8P

  • Az akkumulátorok töltődnek, miközben a fényképezőgép ki van kapcsolva. Akkor is töltenek, ha a készenléti időzítő ki van kapcsolva.
  • Az éppen töltés alatt álló akkumulátor töltésjelző lámpája a töltés közben világít. A töltésjelző lámpa kialszik, amikor a töltés befejeződött.

  • Két teljesen lemerült akkumulátor töltéséhez körülbelül 5 óra szükséges.
  • Ha két akkumulátort helyez be, először a B kamrában lévő akkumulátor töltődik fel.
  • A dugó alakja a vásárlás országától vagy régiójától függően változik.
 3. Amikor a töltés befejeződött, húzza ki az EH-7P vagy EH-8P készüléket, és válassza le az MB-N12-ről.

Figyelmeztetések: Az akkumulátorok töltése

 • Az akkumulátorok nem töltődnek, ha a kábel csatlakoztatva van a fényképezőgép USB tápellátási csatlakozójához, miközben az MB-N12 csatlakoztatva van. Csatlakoztassa a kábelt az MB-N12 töltőcsatlakozójához.
 • Az EH-7P és az EH-8P csak EN-EL15c és EN-EL15b akkumulátorok töltésére használható. Nem használhatók EN-EL15a akkumulátorok töltésére. Használjon helyette MH-25a akkumulátortöltőt.
 • A töltési hibákat, amelyeket például az akkumulátor túlmelegedése vagy az EN-EL15a töltésére tett kísérlet okoz, a töltésjelző lámpa körülbelül 30 másodpercig gyorsan villog, mielőtt kikapcsol.
 • Amikor az akkumulátorokat úgy tölti, hogy az MB-N12 eltávolítva van a fényképezőgépből, ügyeljen arra, hogy az érintkezősapkát az MB-N12-re helyezze.

Opcionális EH-7P töltő hálózati adapter vagy EH-8P AC adapter használata áramforrásként

Az opcionális EH-7P töltő AC adapterek és az EH-8P AC adapterek táplálják a fényképezőgépet, miközben az MB-N12 töltőcsatlakozójához csatlakozik.

Figyelmeztetések: Tápegység

 • A fényképezőgép csak akkor kap áramot, ha az A és B kamrák egyikében vagy mindkettőben elem van. Az EH-7P és EH-8P akkor fog áramot adni, ha EN-EL15c, EN-EL15b vagy EN-EL15a elemeket helyeznek be. .
 • Az akkumulátorcsomagban lévő akkumulátorok nem töltődnek, ha a fényképezőgép külső áramforrásról működik. További információkért lásd: „Tápellátás” versus „töltés” ( 0 „Tápellátás” versus „töltés” ).
 1. Miután meggyőződött arról, hogy a fényképezőgép ki van kapcsolva, csatlakoztasson egy EH‑7P töltő hálózati adaptert vagy EH‑8P AC adaptert az MB‑N12 töltőcsatlakozójához.

  EH-7P : Csatlakoztassa az EH-7P-t az MB-N12 töltőcsatlakozójához.

  EH‑8P : Csatlakoztassa az opcionális UC‑E25 USB kábel egyik végét (mindkét végén C típusú csatlakozókkal) az EH‑8P AC adapterhez, a másik végét pedig az MB‑N12 töltőcsatlakozójához.

 2. Csatlakoztassa az EH-7P-t vagy az EH-8P-t egy háztartási konnektorhoz.

  EH-7P

  EH-8P

  A dugó alakja a vásárlás országától vagy régiójától függően változik.

 3. A fényképezőgép áramellátásának megkezdéséhez kapcsolja be a fényképezőgépet, és a beállítási menüben válassza az [ ON ] lehetőséget az [ USB power supply ] menüpontban.

 4. A kamera áramellátásának megszakításához húzza ki az EH-7P vagy EH-8P csatlakozót, és válassza le az MB-N12-ről.

Opcionális EH-5d AC adapter és EP-5B tápcsatlakozó használata

Az opcionális EH-5d AC adapter és az EP-5B tápcsatlakozó folyamatos áramellátást biztosít, ha a fényképezőgépet huzamosabb ideig bekapcsolva kell hagyni. Ha az EH-5d-t az MB-N12-vel használja, helyezze be az EP-5B-t az A kamrába, mielőtt csatlakoztatná az EH-5d-hez.

 • Az EH-5c és EH-5b AC adapterek használhatók az EH-5d helyett.
 • Az EP-5B csak az A kamrába helyezhető be.
 • Az EP-5B csatlakoztatása után nyissa ki a tápcsatlakozó fedelét az MB-N12-n, helyezze el a tápcsatlakozó kábelét úgy, hogy az áthaladjon a tápcsatlakozó nyílásán, és zárja le a tartókamra fedelét.
 • Nem kell elemet helyezni a B kamrába. A B kamrába helyezett elemek nem használatosak, amíg a fényképezőgépet EH-5d és EP-5B táplálja.
 • Az EH-7P és az EH-8P nem használható az akkumulátor töltésére vagy a fényképezőgép tápellátására, amikor az EP-5B be van helyezve.

Az MB-N12 elemeinek töltöttségi szintjének ellenőrzése

Ha az MB-N12 csatlakoztatva van, a fényképezőgépet áramot biztosító akkumulátor töltöttségi szintje megjelenik a fényképezési kijelzőn és a kezelőpanelen, miközben a fényképezőgép be van kapcsolva ( 0 Akkumulátor töltöttségi szintje ).

 • Az éppen használt akkumulátort tartalmazó kamrát egy ikon jelzi az akkumulátor töltöttségi szintje mellett a fényképezési kijelzőn.

 • További információk, beleértve az akkumulátor élettartamát és az akkumulátor pontos töltöttségi szintjét, a beállítás menü [ Battery info ] elemével tekinthetők meg.

Használati óvintézkedések

Az MB-N12 használatakor tartsa be a következő óvintézkedéseket.

 • A táp/jel érintkezők fémtárgyakkal való megérintése rövidzárlatot okozhat; helyezze vissza az érintkezősapkát, mielőtt tárolja vagy szállítja az akkumulátort, vagy töltse fel az akkumulátorokat úgy, hogy a csomag nincs a fényképezőgéphez csatlakoztatva.
 • Figyelmeztetés jelenhet meg a fényképezőgép fényképezési képernyőjén, ha az MB-N12 nincs megfelelően rögzítve. Ha az MB-N12-t a helyére rögzíti a rögzítőkerék meghúzásával, amíg el nem forog, megoldhatja a problémát.
 • A fényképezőgép memóriakártya-hozzáférési jelzőfénye világíthat, amikor az MB-N12-t a fényképezőgéphez csatlakoztatja vagy eltávolítja onnan.
 • Ha a fényképezőgépet az MB-N12-vel és az opcionális FTZ rögzítőadapterrel is használja, az állványokat az objektíven vagy az MB-N12-n lévő állványtartóhoz csatlakoztassa, ne az FTZ állványtartójához.

  Lencse

  MB-N12

  FTZ

 • Az MB-N12 nincs felszerelve tápkapcsolóval. A fényképezőgép be- és kikapcsolásához használja a fényképezőgép főkapcsolóját.

Kamera figyelmeztető üzenetek

Ha a fényképezőgép az alábbi üzenetek valamelyikét jeleníti meg, hajtsa végre az alábbiakban leírt lépéseket.

 • Ha a fényképezőgépen megjelenik a [ Exponáló kikapcsolva. Töltse fel az akkumulátort. ], helyezzen be egy tartalék akkumulátort. Mielőtt továbblépne, kapcsolja ki a fényképezőgépet, ha a kérdéses elem a B kamrában van behelyezve, vagy ha csak egy elem van a tartóban, és az az A kamrába van behelyezve.
 • Ha a fényképezőgép az [ Error. Nyomja meg az exponáló gombot a visszaállításhoz. ], nyomja meg a kioldó gombot. Ha a probléma továbbra is fennáll vagy gyakran megismétlődik, forduljon a Nikon hivatalos szervizképviselőjéhez.

Ha a tartókamra fedele leválik

Annak érdekében, hogy a tartókamra fedelét megóvja a sérülésektől, az leválhat, ha erőt alkalmaznak nyitott állapotban. A tartókamra fedele az ábrán látható módon visszahelyezhető.

 • A tartókamra fedelének visszahelyezése előtt csúsztassa el a fedelet úgy, hogy a zsanér látható legyen.

Műszaki adatok

Áramforrás

Akár két EN-EL15c újratölthető Li-ion akkumulátor *

Az EN-EL15b/EN-EL15a akkumulátorok is használhatók, de vegye figyelembe, hogy az akkumulátor élettartama (a készíthető képek száma vagy az egyetlen feltöltéssel rögzíthető videofelvétel hossza) kisebb, mint az EN-EL15c esetében.

Töltési idő

kb. 5 óra

 • Ennyi idő szükséges két EN-EL15c akkumulátor töltéséhez egy opcionális EH-7P töltő hálózati adapter vagy EH-8P AC adapter használatával. 25 °C (77 °F) környezeti hőmérsékletet feltételez, és az elemek lemerültek.
Töltő csatlakozó

USB Type C. Használható opcionális EH-7P töltő hálózati adapterek vagy UC-E25 USB kábelek csatlakoztatására EH-8P AC adapterekhez * , képek feltöltésére vagy egyéb célokra nem.

Az EH-7P és az EH-8P csak EN-EL15c és EN-EL15b akkumulátorok töltésére használható.

Üzemi hőmérséklet –10 °C–40 °C (+14 °F – 104 °F)
Méretek (Szé × Ma × Mé) kb. 138,5 × 113,5 × 76 mm (5,5 × 4,5 × 3 hüvelyk), a kiemelkedések nélkül
Súly
 • kb. 455 g/1 font 0,1 uncia (két EN-EL15c akkumulátorral)
 • kb. 295 g/10,5 uncia (elemek nélkül)

Nikon fenntartja a jogot, hogy a termék megjelenését, műszaki adatait és teljesítményét bármikor és előzetes értesítés nélkül megváltoztassa.

Alacsony környezeti hőmérséklet

Előfordulhat, hogy a fényképezőgép nem működik alacsony hőmérsékleten (körülbelül 10 °C/50 °F vagy ez alatt), ha részlegesen feltöltött akkumulátorral működik. Hideg időben töltse fel az egyik akkumulátorkészletet használat előtt, a másikat pedig tartsa meleg helyen, szükség esetén cserére készen. Felmelegedés után a hideg akkumulátorok visszanyerhetik töltésük egy részét.

Az akkumulátor élettartama akkumulátorcsomaggal

A két teljesen feltöltött EN-EL15c akkumulátorral rendelkező opcionális akkumulátoregység csatlakoztatása körülbelül 1,8-szorosára növeli a rögzíthető felvételek számát és a rögzíthető videofelvételek hosszát (az akkumulátor élettartama) a kizárólag a fényképezőgéppel készíthető mennyiséghez képest.