Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Egyéb kompatibilis tartozékok

Számos tartozék áll rendelkezésre Nikon fényképezőgépéhez.

Kompatibilis tartozékok

 • Az elérhetőség országonként vagy régiónként változhat.
 • A legfrissebb információkért tekintse meg weboldalunkat vagy prospektusunkat.
Áramforrások
 • EN-EL15c újratölthető Li-ion akkumulátor : Az EN-EL15c akkumulátorok Nikon Z 8 digitális fényképezőgépekkel használhatók.

  • EN-EL15b és EN-EL15a akkumulátorok is használhatók. Ne feledje azonban, hogy kevesebb kép készíthető egyetlen töltéssel, mint az EN-EL15c ( 0 akkumulátor élettartama ) esetén.
 • MH-25a akkumulátortöltő : Az MH-25a használható EN-EL15c akkumulátorok töltésére.
 • EH‑7P töltő hálózati adapter/EH‑8P váltóáramú adapter : Ha a fényképezőgép USB tápellátási csatlakozójához csatlakozik, ezek az adapterek a fényképezőgépbe helyezett akkumulátorok töltésére használhatók.

  • Az akkumulátor nem töltődik, amíg a fényképezőgép be van kapcsolva.
  • Az EH-7P és az EH-8P nem használható az EN-EL15a akkumulátorok töltésére.
  • Az EH-7P és EH-8P használható a kamera tápellátására; ehhez válassza az [ ON ] lehetőséget az [ USB power supply ] beállításnál a beállítási menüben. További információkért lásd: „ USB tápellátás” ( 0 USB tápellátás ).
  • A fényképezőgép EH-8P segítségével történő áramellátásához UC-E25 USB kábel szükséges (külön beszerezhető).
 • EP‑5B tápcsatlakozó és EH‑5d váltóáramú adapter : Használjon EH‑5d AC adaptereket a fényképezőgép hosszabb ideig történő áramellátásához.

 • MB-N12 tápegység : Akkumulátorcsomag a Nikon Z 8 digitális fényképezőgéphez. Csatlakoztatva akár két EN-EL15c újratölthető Li-ion akkumulátort is használhat áramforrásként.

  • Az MB-N12 gombokkal, tárcsákkal és választógombbal van felszerelve, amely akkor használható, ha a fényképezőgépet elforgatva álló („magas”) tájolású képek készíthetők.
  • Az EN-EL15b és EN-EL15a akkumulátorok használhatók az EN-EL15c helyett. Ne feledje azonban, hogy kevesebb kép készíthető egyetlen töltéssel, mint az EN-EL15c ( 0 akkumulátor élettartama ) esetén.
  • Az EH-7P töltő AC adapter vagy az EH-8P AC adapter használható a csomagba helyezett akkumulátorok töltésére vagy a fényképezőgép tápellátására, miközben az akkumulátorcsomag csatlakoztatva van.
  • Az akkumulátor csatlakoztatásával és eltávolításával kapcsolatos információk, valamint a használatára és gondozására vonatkozó utasítások az „Opcionális MB-N12 akkumulátoregységek” részben találhatók ( 0 opcionális MB-N12 tápegység ).
Szűrők
 • Neutral Color (NC) szűrők használhatók az objektív védelmére.
 • A szűrők szellemképet okozhatnak, ha a témát erős fényben állítják be, vagy ha erős fényforrás van a keretben. Szellemképződés esetén a szűrők eltávolíthatók.
 • Előfordulhat, hogy a mátrixmérés nem hozza a kívánt eredményt 1×-nél nagyobb expozíciós tényezővel (szűrőtényezővel) rendelkező szűrőkkel ( Y44 , Y48 , Y52 , O56 , R60 , X0 , X1 , C-PL, ND2S , ND4 , ND4S , ND8 , ND8S , ND400 , A2 , A12 , B2 , B8 , B12 ); javasoljuk, hogy helyette válassza a [ Középre súlyozott fénymérés ] lehetőséget. A részleteket lásd a szűrőhöz mellékelt dokumentációban.
 • A speciális effektusos fényképezésre szánt szűrők zavarhatják az automatikus élességállítást vagy az élességjelzőt ( I ).
Távoli terminál tartozékok

A fényképezőgép egy tíztűs távvezérlővel van felszerelve a távvezérléshez és az automatikus fényképezéshez.

Ügyeljen arra, hogy visszahelyezze a csatlakozósapkát, ha a terminált nem használja. A kapocsérintkezőkben felgyülemlett por vagy egyéb idegen anyag a kamera hibás működését okozhatja.

 • MC‑22/MC‑22A távirányító vezetékek (hossza kb. 1 m) : Távoli redőnykioldók kék, sárga és fekete érintkezőkkel a távkioldó eszközökhöz való csatlakoztatáshoz, lehetővé téve a vezérlést hanggal vagy elektronikus jelekkel.
 • MC-30/MC-30A távirányító vezetékek (hossza kb. 80 cm) : Távoli zárkioldók; a fényképezőgép bemozdulásának csökkentésére használható.
 • MC‑36/MC‑36A távvezérlő vezetékek (hossza kb. 85 cm ): Távoli exponálók időzítőkkel az időzített fényképezéshez.
 • MC-21/MC-21A hosszabbító kábelek (hossza kb. 3 m) : ML-3 vagy MC-sorozat 20, 22, 22A, 23, 23A, 25, 25A, 30, 30A, 36, vagy 36A, de vegye figyelembe, hogy két vagy több hosszabbító kábel nem csatlakoztatható egymáshoz.
 • MC-23/MC-23A csatlakozókábelek (hosszúsága körülbelül 40 cm) : MC-23 vagy 23A segítségével csatlakoztasson két kamerát a tíztűs csatlakozókon keresztül az egyidejű működés érdekében.
 • MC‑25/MC‑25A adapterkábelek (hosszúsága kb. 20 cm) : Tíztűs és kéttűs adapterkábelek a kéttűs csatlakozókkal rendelkező eszközökhöz való csatlakoztatáshoz, beleértve az MW‑2 rádióvezérlő készletet, MT‑ 2 intervallummérő és ML-2 modulos távirányító készlet.
 • WR-A10 WR adapter : A WR-R10 vezeték nélküli távirányítók tíztűs távoli csatlakozókkal rendelkező kamerákhoz való csatlakoztatására szolgáló adapter.
 • ML‑3 modulos távirányító készlet : Infravörös távirányítót tesz lehetővé akár 8 m-es (26,2 láb) hatótávolságban.
USB kábelek
 • UC-E24 USB kábel : USB kábel C típusú csatlakozóval a fényképezőgéphez és A típusú csatlakozóval az USB eszköz csatlakoztatásához.
 • UC-E25 USB kábel : USB kábel két C típusú csatlakozóval.
Hot Shoe Adapterek
AS-15 szinkron termináladapter : Rögzítse az AS-15-öt a fényképezőgép vakupapucsára, hogy a stúdió villogóit vagy egyéb vakuberendezéseket szinkron terminálon keresztül csatlakoztathassa.
Kiegészítő cipővédők
BS-1 tartozékpapucs fedél : fedél, amely védi a tartozékpapucsot, ha nincs vakuegység.
Test sapkák
BF-N1 vázsapka : A vázsapka megakadályozza, hogy por kerüljön a fényképezőgépbe, ha nincs a helyén objektív.
Kereső szemlencse tartozékok

DK-33 gumi szemkagyló : A fényképezőgéphez szerelt gumi szemkagyló. Eltávolítható a szemlencsekioldó ( q ) tartásával és a szemkagyló elforgatásával az ábrán látható irányba ( w ).

A szemkagyló visszahelyezéséhez igazítsa a szemkagyló hátulján lévő jelet ( r ) a fényképezőgép házán lévő jelzéshez ( e ), és forgassa el a szemkagylót az ábrán látható módon, amíg a helyére nem kattan ( t ).

Flash egységek
 • SB-5000 , SB-910 , SB-900 , SB-800 SB-700 , SB-600 , SB-600 , SB-500 , SB-400 , SB-300 és SB-R200 vakuk: Ezek az egységek a kamerára szerelhetők vakufotózáshoz. Néhányan támogatják a vezeték nélküli távirányítót is a több vakuegységgel végzett, fényképezőgépen kívüli fotózáshoz.

 • SU-800 vezeték nélküli vakuvezérlő : Vezeték nélküli vezérlő SB-5000 , SB-910 , SB-900 , SB-800 , SB-700 , SB-600 , SB-500 és SB-R200 vakukkal. A vakuegységek legfeljebb három csoportba oszthatók a vaku távvezérléséhez. Maga az SU-800 nincs felszerelve vakuval.
Szerelési adapterek

FTZ II / FTZ rögzítő adapter : Adapter, amely lehetővé teszi NIKKOR F-bajonett objektívek használatát olyan digitális fényképezőgépekkel, amelyek támogatják a cserélhető Z-bajonett objektíveket.

 • A rögzítőadapterek csatlakoztatásával, eltávolításával, karbantartásával és használatával kapcsolatos információkért tekintse meg a termék dokumentációját.

  Frissítse a rögzítőadapter firmware-ének legújabb verzióját, ha a rendszer kéri az adapter csatlakoztatása után. A firmware-frissítésekkel kapcsolatos információk az Ön országában vagy régiójában található Nikon webhelyén találhatók.

Mikrofonok
 • ME-1 sztereó mikrofon : sztereó hang rögzítéséhez csatlakoztassa az ME-1 et a kamera mikrofoncsatlakozójához. A külső mikrofon használata csökkenti annak az esélyét is, hogy a berendezés zaját érzékelje, például a videofelvétel során keletkező hangokat, amikor az élességállítás automatikus élességállítással történik.
 • ME-W1 vezeték nélküli mikrofon : vezeték nélküli Bluetooth mikrofon. Használja az ME-W1-et a kamerán kívüli rögzítéshez.
Vezeték nélküli távirányítók
 • WR-R11a , WR-R10 és WR-T10 vezeték nélküli távirányítók

  • Ha egy WR-R11a csatlakozik a tíz tűs távoli terminálhoz, vagy ha egy WR-R10 csatlakozik a tíz tűs távoli terminálhoz WR-A10 adapter segítségével, a kamera távolról vezérelhető egy WR-T10 vezeték nélküli távirányítóval. vezérlő.
  • WR-R11a és WR-R10 vezeték nélküli távirányítók rádióvezérlésű vakuk vezérlésére is használhatók.
 • WR-1 vezeték nélküli távirányító : WR-1 egységek WR-R11a / WR-R10 vagy WR-T10 vezeték nélküli távirányítókkal vagy más WR-1 távirányítókkal használhatók, és a WR-1 egységek adóként vagy vevőként működnek. Ha egy WR-R11a / WR-R10 vagy egy vevőként konfigurált WR-1 csatlakozik a kamera tíz tűs távoli csatlakozójához, egy másik, adóként konfigurált WR-1 használható képek készítésére és a fényképezőgép beállításainak távoli módosítására. Frissítse a WR-1 firmware-t a legújabb verzióra (1.0.4 vagy újabb).

  Ha vezeték nélküli távirányítót használ a WR-R10 , győződjön meg arról, hogy a WR-R10 firmware-e a legújabb verzióra (3.0-s vagy újabb) frissült. A firmware-frissítésekkel kapcsolatos információk az Ön országában vagy régiójában található Nikon webhelyén találhatók. A WR-R10 firmware-ének 2.0 előtti verzióról 3.0 vagy újabb verzióra való frissítése során forduljon a Nikon hivatalos szervizképviselőjéhez.

Távoli fogantyúk
MC-N10 Remote Grip : A fényképezőgéphez csatlakoztatva az MC-N10 olyan feladatokhoz használható, mint a videó rögzítése, fényképezés és a fényképezőgép beállításainak módosítása. Rozettával van felszerelve, amely harmadik féltől származó kameraberendezéshez rögzíthető. Az ARRI-kompatibilis rozetta-adapteren keresztül külső gyártók fényképezőgép-berendezésére szerelt MC-N10 segítségével fókuszban tarthatja a mozgó témákat, miközben pásztázza a fényképezőgépet, hogy nyomon kövesse a mozgásukat, vagy a kényelmesen elhelyezett vezérlőkkel módosíthatja a beállításokat, például az expozíciót és fehéregyensúlyt a fényképezőgép érintése nélkül.

Akkumulátorok töltése

A kompatibilis akkumulátorok az alábbi eszközökkel tölthetők.

Akkumulátor Akkumulátortöltő EH-7P töltő hálózati adapter/
EH-8P AC adapter
MH-25a
EN-EL15c 4 4
EN-EL15b 4 4
HU-EL15a 4

A kiegészítő cipővédő felszerelése és eltávolítása

A BS-1 tartozékpapucs fedele az ábrán látható módon a cipőbe csúszik. A burkolat eltávolításához tartsa erősen a fényképezőgépet, hüvelykujjával nyomja le a fedelet, és csúsztassa el a jelzett irányba.

A HDMI / USB kábelcsipesz

A véletlen leválasztás elkerülése érdekében csatlakoztassa a mellékelt klipet HDMI vagy USB kábelhez az ábra szerint (vegye figyelembe, hogy a klip nem feltétlenül illeszkedik minden kábelhez).

 • Az ábrákon az USB kábel látható. Vezesse át HDMI kábeleket a másik csatornán.
 • A kábelcsipesz használatakor tartsa a monitort tárolási helyzetben.

  USB kábel

  HDMI kábel és USB kábel egyidejűleg használt