Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Új menüpont: „Automatikus rögzítés”

[ Automatikus rögzítés ] elemekkel bővült a fényképezés és a videófelvétel menü. Ezeket az elemeket sorozatfelvételek készítésére vagy automatikus videó rögzítésére használják, amikor a fényképezőgép azt észleli, hogy a téma megfelel bizonyos feltételeknek, például, hogy a képen, bizonyos távolságokon belül van, és egy bizonyos irányba mozog. Még abban is segíthetnek a fotósoknak, hogy automatikusan fényképezzenek vagy rögzítsenek videókat anélkül, hogy jelen lennének.

választási lehetőség Leírás
[ Rajt ] Az automatikus rögzítési beállítások megjelenítése és az automatikus rögzítési feltételek módosítása. Miután áttekintette a kiválasztott feltételeket a beállításokat megerősítő párbeszédpanelen, hogy eldöntse, az előre jelzett módon fognak-e viselkedni, nyomja meg a videofelvétel gombot az automatikus rögzítés elindításához.
[ Felhasználói beállítás kiválasztása ]
 • Az automatikus rögzítési feltételek elmenthetők a [ User preset 1 ] – [ User preset 5 ] között. Egy preset kiemelése és 2 gomb megnyomásával megjelenik egy menü, ahol átnevezheti az előre beállított beállítást és megtekintheti a beállításokat, vagy átmásolhatja őket egy másik presetbe.
  • [ Beállítások megtekintése ]: A kiválasztott előre beállított beállítások megtekintése.
  • [ Átnevezés ]: Az előre beállított beállítás átnevezése. Az előre beállított nevek legfeljebb 19 karakter hosszúak lehetnek.
  • [ Másolás ]: Jelölje ki a rendeltetési helyet, és nyomja meg J a beállítások kiválasztott előre beállított értékre másolásához.
 • Az automatikus rögzítés azonnali elindításához egy korábban elmentett előbeállítás feltételei alapján, válassza ki az előre beállított beállítást, majd válassza a [ Start ] lehetőséget.

Az automatikus rögzítési beállítások képernyő

Az automatikus rögzítés beállítási képernyőjét úgy tekintheti meg, ha a fotózás vagy a videó rögzítése menüben a [ Start ] lehetőséget választja az [ Automatikus rögzítés ] pontban. Jelölje ki az elemeket, és nyomja meg J gombot a kiválasztott elem opcióinak megjelenítéséhez.

 1. [ Rögzítési feltételek ]
 2. [ Haladó: Mozgás ]
 3. [ Speciális: Témaérzékelés ]
 1. [ Haladó: Távolság ]
 2. [ Célterület ]
 3. [ Időzítési lehetőségek ]
választási lehetőség Leírás
[ Rögzítési feltételek ]
 • Állítsa be az automatikus rögzítési feltételeket.

  • [ Mozgás ]: Válassza ( M ) ezt az opciót, ha a téma mozgási irányát az automatikus rögzítés elindításához szükséges feltételek közé kívánja felvenni.
  • [ Témafelismerés ]: Válassza ( M ) ezt a lehetőséget, ha a téma észlelését az automatikus rögzítés elindításához szükséges feltételek közé kívánja felvenni.
  • [ Távolság ]: Ha ezt az opciót választja ( M ), a fényképezés addig folytatódik, amíg a téma a megadott távolságtartományon belül van.
 • Az automatikus rögzítés csak akkor indul el, ha az összes kiválasztott feltétel teljesül.
[ Haladó: Mozgás ] Ez az opció csak akkor lép életbe, ha a [ Mozgás ] van kiválasztva ( M ) a [ Rögzítési feltételek ] beállításnál. Az automatikus rögzítést elindító témák mozgási irányának, méretének és sebességének kiválasztására szolgál ( 0 „Rögzítési feltételek“ > „Mozgás” ).
[ Speciális: Témaérzékelés ] Ez az opció csak akkor lép életbe, ha a [ Témafelismerés ] van kiválasztva ( M ) a [ Rögzítési feltételek ] beállításnál. Az automatikus rögzítést aktiváló témák típusának és méretének kiválasztására szolgál ( 0 „Rögzítési feltételek” > „Témafelismerés” ).
[ Haladó: Távolság ] Ez az opció csak akkor lép életbe, ha a [ Rögzítési feltételek ] beállításnál a [ Távolság ] van kiválasztva ( M ). Arra szolgál, hogy kiválassza azon távolságok tartományát, amelyeknél az alany jelenléte aktiválja az automatikus rögzítést ( 0 „Rögzítési feltételek“ > „Távolság” ). A fényképezés addig folytatódik, amíg a téma a megadott távolságtartományon belül van.
[ Célterület ] Válassza ki a témafelismeréshez használt fókuszpontokat, ha az [ Auto-area AF ] van kiválasztva az AF-terület módhoz. Az automatikus rögzítés akkor indul el, ha a kiválasztott fókuszpontok bármelyikében az aktiválási feltételeknek megfelelő témát észlel. A célterület-kiválasztás segítségével letiltható a fókuszpontok a keret azon területein, amelyeket akadályok takarnak el, vagy amelyeket más módon figyelmen kívül lehet hagyni a témafelismerés céljából, így biztosítva, hogy a kívánt téma megbízhatóbban észlelhető legyen.
[ Időzítési lehetőségek ]

Válassza ki a [ Rögzítési idő kiválasztása ] és a [ Várjon a felvétel után ] értékeket.

 • [ Rögzítési idő kiválasztása ]: Válassza ki, hogy a fényképezőgép mennyi ideig készítsen felvételt az automatikus rögzítés elindítása után. A felvétel a kiválasztott ideig akkor is folytatódik, ha a kioldási feltételek már nem teljesülnek.
  • A fényképezőgép beállításaitól függően előfordulhat, hogy a fényképezés a kiválasztott idő lejárta előtt véget ér.
 • [ Várjon a fényképezés után ]: Válassza ki, hogy a fényképezőgép mennyi ideig várjon egy sorozatfelvétel után. A sorozatfelvétel befejeztével a felvétel a kiválasztott időtartamra szünetel, még akkor is, ha a triggerfeltételek teljesülnek.

Fényképezés az Auto Capture használatával

Lövés előtt

 • Javasoljuk, hogy használja az alábbi áramforrások egyikét, hogy elkerülje az áramkimaradást a fényképezés közben:

  • Teljesen feltöltött akkumulátor
  • Opcionális EH-7P töltő hálózati adapter
  • Opcionális EH-8P AC adapter UC-E25 USB kábellel (mindkét végén C típusú csatlakozókkal)
  • Opcionális EP-5B tápcsatlakozó EH-5d, EH-5c vagy EH-5b AC adapterrel
 • Fénykép módban csak az [ FX (36×24) ] és a [ DX (24×16) ] képterületek érhetők el. Az automatikus rögzítés nem használható, ha az [ 1:1 (24×24) ] vagy a [ 16:9 (36×20) ] van kiválasztva.
 1. Szerelje fel a fényképezőgépet állványra, vagy tegyen más intézkedéseket a stabil tartás érdekében.

  A felvétel megkomponálása után rögzítse a kamerát a helyére.

  A felvétel keretezése

  Javasoljuk, hogy a szokásosnál szélesebb látószöget válasszon, amíg meg nem szokja az automatikus rögzítést.

 2. Válassza ki a kívánt módot (fotó vagy videó) a fénykép/videó választó segítségével.

 3. Ha fényképekhez automatikus rögzítést használ, válasszon sorozatfelvételi módot: [ Sorozatos nagy sebesség ], [ Folyamatos alacsony sebesség ], [ C30 ], [ C60 ] vagy [ C120 ].

  • Ha automatikus rögzítést használ a videók rögzítéséhez, folytassa a 4. lépéssel.
  • Ha az egyképes vagy az önkioldó módot választja, a fényképezőgép átmenetileg folyamatos, nagy sebességű módba kapcsol az automatikus rögzítés megkezdésekor.

  • Ha a folyamatos alacsony sebességű vagy a folyamatos nagy sebességű módot választotta, a továbblépés előtt válassza ki a képkocka sebességét.
 4. Helyezze el a fókuszpontot.

  Válasszon egy AF-mező módot, és helyezze a fókuszpontot a keret azon területére, amelyben a téma várhatóan megjelenik.

  • Ha az automatikus élességállítás engedélyezve van, a fényképezőgép átmenetileg AF-C élességállítási módba kapcsol az automatikus rögzítés során.
  • Ha az [ Auto-area AF ] van kiválasztva az AF-terület módhoz, a tényleges képkockasebesség 15 képkocka/mp-re csökken, ha 20 képkocka/mp-es képsebességet választanak folyamatos nagysebességű módban.
  • Kézi fókusz használatakor csúsztassa az objektív élességállítási mód kapcsolóját [ M ] állásba, és állítsa be kézzel az élességet. A kézi élességállítás csak fókuszmód kapcsolóval felszerelt objektívekkel érhető el.
 5. Jelölje ki az [ Auto capture ] elemet a fényképezés vagy videófelvétel menüben, és nyomja meg 2 gombot.

 6. Válassza a [ Felhasználói előbeállítás kiválasztása ] lehetőséget, majd jelölje ki az automatikus rögzítési beállítások egyik célhely-előbeállítását, és nyomja meg J .

  Válasszon egy célállomást a [ User preset 1 ] - [ User preset 5 ] között.

 7. Jelölje ki a [ Start ] lehetőséget, és nyomja meg J gombot.

  Megjelennek az automatikus rögzítési beállítások.

 8. Jelölje ki a [ Rögzítési feltételek ] lehetőséget, és nyomja meg J gombot.

  • Állítsa be az automatikus rögzítési feltételeket. Jelölje ki az opciókat, és nyomja meg J gombot a ( M ) kiválasztásához vagy a kijelölés törléséhez ( U ).
  • Nyomja meg X a változtatások mentéséhez és az automatikus rögzítési beállítások képernyőhöz való visszatéréshez.
 9. Módosítsa a beállításokat a [ Rögzítési feltételek ]-nél kiválasztott feltételek mindegyikéhez.

  • M [ Mozgás ] engedélyezése esetén rendelkezésre álló feltételekkel kapcsolatos információkért lásd: '“ Rögzítési feltételek ” > „ Mozgás ”' ( 0 „Rögzítési feltételek“ > „Mozgás” ).
  • M [ Tárgyérzékelés ] engedélyezése esetén rendelkezésre álló feltételekkel kapcsolatos információkért lásd: „ Rögzítési feltételek ” > „ Tárgy észlelése ” ( 0 „Rögzítési feltételek” > „Tárgyérzékelés” ).
  • M [ Távolság ] engedélyezése esetén rendelkezésre álló feltételekkel kapcsolatos információkért lásd: „ Rögzítési feltételek ” > „ Távolság ”' ( 0 „Rögzítési feltételek“ > „Távolság” ).
  • Bár több [ Rögzítési feltétel ] együtt is használható, javasoljuk, hogy egyszerre csak egy feltételt engedélyezzen ( M ), amíg meg nem szokja az automatikus rögzítést.
 10. Jelölje ki a [ Célterület ] lehetőséget, és nyomja meg J gombot.

  • Válassza ki a témafelismeréshez használt fókuszpontokat, ha az [ Auto-area AF ] van kiválasztva az AF-terület módhoz. A célterület kiválasztása más AF-mező módokban nem érhető el. Ha másik módot választ, folytassa a 11. lépéssel.
  • A célterület-kiválasztás segítségével letiltható a fókuszpontok a keret azon területein, amelyeket akadályok takarnak el, vagy amelyeket más módon figyelmen kívül lehet hagyni a témafelismerés céljából, így biztosítva, hogy a kívánt téma megbízhatóbban észlelhető legyen.
  • Nyomja meg J gombot, hogy megakadályozza a fókuszpontok témafelismerésre való használatát (a letiltott fókuszpontok pirosan jelennek meg). Nyomja meg ismét J gombot a fókuszpont törléséhez (újra engedélyezéséhez).
  • Nyomja meg X gombot az összes fókuszpont engedélyezéséhez.
  • Nyomja meg W ( Q ) gombot az összes fókuszpont letiltásához.
  • A monitor megérintésével egyszerre kilenc fókuszpontot lehet engedélyezni és letiltani (3 × 3 rácsban).
  • Nyomja meg i a változtatások mentéséhez és az automatikus rögzítési beállítások képernyőhöz való visszatéréshez.

  Letiltott fókuszpontok

  A [ Rögzítési feltételek ]-nek megfelelő témákat a rendszer csak a kiválasztott fókuszpontok közelében érzékeli. Például a fényképezőgép figyelmen kívül hagyja a mozgást a letiltott fókuszpontokban még akkor is, ha a [ Mozgás ] engedélyezve van ( M ).

 11. Jelölje ki az [ Időzítési beállítások ] lehetőséget, és nyomja meg J gombot.

  • A [ Rögzítési idő kiválasztása ] segítségével válassza ki az egyes sorozatfelvételek vagy videofelvételek hosszát; az opciók közé tartozik az [ OFF ] (nincs korlátozás) és az 1 másodperctől 30 percig tartó értékek. Ha nem [ KI ] van kiválasztva, a fényképezés a kiválasztott ideig folytatódik, még akkor is, ha a kioldási feltételek már nem teljesülnek.
  • Az a minimális időtartam, ameddig a fényképezőgép várnia kell, mielőtt újból elkezdené a fényképezést, a [ Várjon a fényképezés után ] funkcióval, amely 0 másodperc és 30 perc közötti értékek közül választhat.
  • Nyomja meg J a változtatások mentéséhez és az automatikus rögzítési beállítások képernyőhöz való visszatéréshez.
 12. Nyomja meg az i gombot.

  • Megjelenik a beállítások megerősítését kérő párbeszédpanel.
  • Az aktuálisan kiválasztott ( M ) [ Rögzítési feltételek ] a párbeszédablak bal felső sarkában jelennek meg.

 13. Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép a kiválasztott kritériumok alapján kívánság szerint képes-e felismerni a témákat.

  • A kamera által észlelt témákat zöld négyzetek jelzik a beállítások megerősítése párbeszédpanelen.
  • Kiválaszthatja a fókuszpontot, ha az AF-mező módhoz nem az [ Auto-area AF ] opció van kiválasztva.
  • Ha az AF-mező módhoz a [ Széles látószögű AF (C1) ] vagy a [ Széles látószögű AF (C2) ] lehetőséget választja, kiválaszthatja a fókuszmező méretét úgy, hogy lenyomva tartja a fókuszmód gombot, és megnyomja 1 , 3 , 4 vagy 2 .
  • Az élességállítási mód gombjának megnyomásával és a segédtárcsa elforgatásával kiválaszthatja az AF-mező módot a beállításokat megerősítő párbeszédpanelen.
  • Ha a zöld négyzetek nem a várt módon jelennek meg, nyomja meg az i gombot, és ismételje meg a 9. és 10. lépést, amíg el nem éri a kívánt eredményt.

 14. Indítsa el az automatikus rögzítést.

  • Az automatikus rögzítés elindításához nyomja meg a videofelvétel gombot a beállításokat megerősítő párbeszédpanelen.
  • A felvétel akkor kezdődik, amikor a rendszer a kiválasztott feltételeknek megfelelő témát észlel, és addig folytatódik, amíg a feltételek teljesülnek.
  • Az automatikus rögzítés csak akkor indul el, ha a [ Rögzítési feltételek ] összes opciója teljesül.
  • Ha körülbelül három percig nem végez semmilyen műveletet, a fényképezési kijelző az energiatakarékosság érdekében kikapcsol, de az automatikus rögzítés aktív marad. A kijelző a DISP gomb vagy az exponáló gomb félig történő lenyomásával aktiválható újra.

Az automatikus rögzítés készenléti kijelzője

 • A-CAP ” jelenik meg a kezelőpanelen.

 • Egy X ikon villog a fényképezési képernyőn.

Kiadás előtti rögzítés

A d3 egyéni beállítás [ Pre-Release Capture options ] beállításai érvényesek, ha a [ C30 ], [ C60 ] vagy [ C120 ] van kiválasztva kioldási módhoz.

Néma üzemmód

A Csendes mód a beállítás menü [ Csendes mód ] beállításánál az [ ON ] kiválasztásával engedélyezhető.

" Rögzítési feltételek " > " Mozgás "

Ezzel az opcióval választhatja ki az automatikus rögzítést aktiváló témák mozgási irányát, méretét és sebességét.

 1. Jelölje ki az [ Advanced: Motion ] lehetőséget az automatikus rögzítési beállítások képernyőjén, és nyomja meg J gombot.

  A mozgás feltételei megjelennek.

 2. Nyomja meg a W ( Q ) gombot, és válassza ki az irányokat.

  • Az irány kritériumai megjelennek.
  • Jelölje ki az irányokat, és nyomja meg J gombot a ( M ) kiválasztásához vagy a kijelölés törléséhez ( U ).
  • Nyomja meg X a változtatások mentéséhez és a mozgásbeállítások képernyőhöz való visszatéréshez.

 3. Forgassa el a fő vezérlőtárcsát a téma sebességének kiválasztásához.

  A főtárcsa elforgatásával válasszon [ 1 ] és [ 5 ] közötti [ Sebesség ] értéket. Válasszon magasabb értékeket, ha a témafelismerést a gyorsabban mozgó témákra szeretné korlátozni, az alacsonyabb értékeket pedig a lassabb sebességgel mozgó témákra.

  Méret és sebesség

  • A [ Témaméret ] és a [ Sebesség ] kritériumainak megfelelő témákat zöld négyzetek jelzik a mozgásbeállítások képernyőjén.
  • A [ Sebesség ] mérése az az idő, amely alatt a téma vízszintesen áthalad a képkockán. Az egyes értékek hozzávetőleges ideje alább látható. Előfordulhat, hogy a túl gyorsan mozgó témákat a rendszer nem érzékeli.

   • [ 1 ]: Körülbelül 5 s vagy kevesebb
   • [ 2 ]: Körülbelül 4 s vagy kevesebb
   • [ 3 ]: Körülbelül 3 másodperc vagy kevesebb
   • [ 4 ]: Körülbelül 2 másodperc vagy kevesebb
   • [ 5 ]: Körülbelül 1 másodperc vagy kevesebb
  • Ha a [ Téma mérete ] és a [ Sebesség ] beállításnál az [ 1 ] lehetőséget választja, a fényképezőgép könnyebben észleli a különböző méretű, különböző sebességgel mozgó témákat. Javasoljuk, hogy kezdje az alacsony értékeket, majd fokozatosan emelje fel őket, miközben ellenőrizze a zöld négyzetek megjelenítését a mozgásbeállítások képernyőjén, vagy készítsen tesztképeket, amíg a tárgyérzékelés a kívánt módon nem működik.
 4. A tárgy méretének kiválasztásához forgassa el a segédtárcsát.

  Forgassa el a segédtárcsát, és válassza ki a [ Tárgy mérete ] értékét [ 1 ] és [ 5 ] között. Válasszon alacsonyabb értékeket, ha kisebb témákat szeretne, vagy magasabb értékeket, ha nagyobb témákra szeretné korlátozni a téma észlelését.

  Méret opciók

  • A [ Témaméret ] és a [ Sebesség ] kritériumainak megfelelő témákat zöld négyzetek jelzik a mozgásbeállítások képernyőjén.
  • A látszólagos témaméret (fókuszpontokban mérve) az egyes [ Subject Size ] opciókhoz az alábbiakban található.

   • [ 1 ]: 4 vagy nagyobb fókuszpont
   • [ 2 ]: 8 vagy nagyobb fókuszpont
   • [ 3 ]: 14 vagy nagyobb fókuszpont
   • [ 4 ]: 24 vagy nagyobb fókuszpont
   • [ 5 ]: 34 vagy nagyobb fókuszpont

   A téma 14 fókuszpontban észlelve

 5. Nyomja meg az i gombot.

  A kamera elmenti a változtatásokat, és visszatér az automatikus rögzítési beállítások képernyőhöz.

" Rögzítési feltételek " > " Témafelismerés "

Ezzel az opcióval választhatja ki a téma típusát és méretét, amely elindítja az automatikus rögzítést.

 1. Az automatikus rögzítési beállítások képernyőn jelölje ki a [ Speciális: Témafelismerés ] lehetőséget, és nyomja meg J gombot.

  Megjelennek az alany észlelési feltételei.

 2. Nyomja meg a W ( Q ) gombot, és válassza ki a kívánt tématípusokat.

  • Választhat az autó, az emberek, az állatok, a járművek és a repülőgépek közül.
  • Nyomja meg J a változtatások mentéséhez és a tárgyfelismerési képernyőhöz való visszatéréshez.

 3. A téma méretének kiválasztásához forgassa el a fő vezérlőtárcsát.

  Válasszon egy [ Téma mérete ] értéket [ 1 ] és [ 5 ] között. Válasszon alacsonyabb értékeket, ha kisebb témákat szeretne, vagy magasabb értékeket, ha nagyobb témákra szeretné korlátozni a téma észlelését.

  Méret opciók

  • Azok a témák, amelyek megfelelnek a [ Tárgy mérete ] kritériumának, zöld négyzetekkel jelennek meg a témafelismerési képernyőn.
  • Az egyes beállításokhoz tartozó látszólagos témaméret (a látószög százalékában) az alábbiakban látható.

   • [ 1 ]: 2,5% vagy több
   • [ 2 ]: 5% vagy több
   • [ 3 ]: 10% vagy több
   • [ 4 ]: 15% vagy több
   • [ 5 ]: 20% vagy több

   Az alany 20%-os méretben észlelve

  • Az [ 1 ] [ Téma mérete ] megkönnyíti a fényképezőgép számára a különböző méretű témák felismerését. Javasoljuk, hogy kezdje alacsony értékről, majd fokozatosan emelje fel, miközben ellenőrizze a zöld négyzetek megjelenítését a témafelismerési képernyőn, vagy készítsen tesztképeket, amíg a tárgyérzékelés a kívánt módon nem működik.
 4. Nyomja meg az i gombot.

  A kamera elmenti a változtatásokat, és visszatér az automatikus rögzítési beállítások képernyőhöz.

Figyelem: Témaérzékelés

Ha az „auto” vagy „people” (személyek) van kiválasztva, az automatikus rögzítés akkor kezdődik, amikor a rendszer emberi portré alanyokat észlel, függetlenül attól, hogy azok a fényképezőgép felé néznek-e vagy sem.

Rögzítési feltételek ” > „ Távolság

Válassza ki azt a maximális és minimális távolságot, amelynél a fényképezőgép észleli a tárgyakat az automatikus rögzítéshez. Az automatikus rögzítés addig folytatódik, amíg a téma a megadott távolságon belül van.

„Speciális: Távolság”

A [ Speciális: Távolság ] funkció akkor használható, ha NIKKOR Z objektív van csatlakoztatva. Előfordulhat, hogy más objektívekkel nem működik.

 1. Jelölje ki az [ Advanced: Distance ] lehetőséget az automatikus rögzítési beállítások képernyőjén, és nyomja meg J gombot.

  • A távolság kritériumai megjelennek.
  • A távolsági kritériumok képernyőjén megjelenik egy fókuszpont-célpont.

  Fókuszpont cél

 2. Válassza ki azt a legközelebbi és legtávolabbi távolságot, amelynél a fényképezőgép automatikusan rögzíti a témát.

  • Helyezze a céltárgyat a legközelebbi témára az automatikus rögzítés tárgyfelismeréséhez, majd nyomja meg az AF-ON gombot a minimális távolság beállításához, amely a kijelzőn [ Near ] néven jelenik meg. A minimális távolság a fő tárcsa elforgatásával finomhangolható.

  • Helyezze a céltárgyat a legtávolabbi témára az automatikus rögzítés tárgyfelismeréséhez, majd nyomja le félig az exponáló gombot a maximális távolság beállításához, amely a kijelzőn [ Távol ] néven jelenik meg. A maximális távolság a segédtárcsa elforgatásával finomhangolható.

   A távolságok finomhangolása a „közeli” és „távol” számára

   A finomhangolás kizárólag Nikon Z-bajonett objektívekkel érhető el, a NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct objektívekkel azonban nem.

   A „Közeli” és „Távol” kijelzések

   A [ Near ] és [ Far ] távolságok csak méterben jelennek meg. Nem jelennek meg lábban, még akkor sem, ha a [ Feet (ft) ] lehetőséget választja a [ Distance units ] beállítási menüben.

 3. Nyomja meg az i gombot.

  A kamera elmenti a változtatásokat, és visszatér az automatikus rögzítési beállítások képernyőhöz.

Az automatikus rögzítés szüneteltetése és leállítása

 • Az automatikus rögzítés szüneteltetéséhez és a beállításokat megerősítő párbeszédpanelhez való visszatéréshez nyomja meg a videofelvétel gombot. Az automatikus rögzítés a gomb újbóli megnyomásával folytatható.
 • Az automatikus rögzítés befejezéséhez és a fényképezési képernyőre való kilépéshez nyomja meg az O ( Q ) gombot.

Figyelmeztetések: Automatikus rögzítés

 • Az automatikus rögzítés készenléti üzemmódjában a fényképezőgép az alábbiak szerint fókuszál.
  • [ Rögzítési feltételek ] > [ Távolság ] engedélyezve ( M ): A fényképezőgép a [ Távol ] beállításnál kiválasztott távolságra fókuszál.
  • [ Rögzítési feltételek ] > [ Távolság ] letiltva ( U ): A fényképezőgép arra a távolságra fókuszál, amely az automatikus rögzítés megkezdésekor érvényes.
 • Előfordulhat, hogy a fényképezőgép nem érzékeli a témákat a [ Célterület ] területen , ha több téma is van a keretben.
 • A zuhogó eső és hó megzavarhatja a téma észlelését. Az automatikus rögzítést a hóesés, a hőség vagy más időjárási jelenségek válthatják ki.
 • Az automatikus rögzítés automatikusan véget érhet, hogy megakadályozza a fényképezőgép túlmelegedését, ha a környezeti hőmérséklet magas, vagy ha a fényképezőgépet hosszabb ideig fényképezésre használják.

Automatikus rögzítés közben

A DISP , a videorögzítés és O ( Q ) gombokon kívül minden más kezelőszerv le van tiltva, amíg az automatikus felvételkészítés folyamatban van. Fejezze be az automatikus rögzítést, mielőtt megpróbálná módosítani a kamera beállításait.

Automatikus rögzítés: Korlátozások

Az automatikus rögzítés nem kombinálható bizonyos fényképezőgép-funkciókkal, például:

 • hosszú ideig tartó expozíció ("bulb" vagy "Time"),
 • az önkioldó,
 • zárójelezés,
 • többszörös expozíció,
 • HDR átfedés,
 • időzített fotózás,
 • time-lapse videofelvétel,
 • fókuszváltás
 • pixel shift fényképezés, és
 • elektronikus VR.