Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Memóriakártya kapacitása

A következő táblázat a pufferkapacitást és a 660 GB -os 1 kártyán tárolható képek hozzávetőleges számát mutatja különböző képminőséggel ( 0 Képminőség beállítása ), és mérettel ( 0 Képméret kiválasztása ) [ FX (36 × 24) esetén ] a [ Képterület kiválasztása], az [ SDR ] pedig a [ Tónusmód ] beállításnál. A tényleges kapacitás a felvételi körülményektől és a kártya típusától függően változik.

Képminőség Képméret Fájl méret A fennmaradó expozíciók száma 2 Pufferkapacitás 2, 3
NEF ( RAW ), veszteségmentes tömörítés kb. 51,6 MB 7300 képkocka 81 képkocka
NEF ( RAW ), nagy hatásfokú m kb. 32,6 MB 17 200 képkocka 599 képkocka
NEF ( RAW ), nagy hatékonyság kb. 21,1 MB 24 200 képkocka Több mint 1000 képkocka
JPEG /HEIF finom 4 Nagy kb. 19,0 MB 20 900 képkocka Több mint 1000 képkocka 5
Közepes kb. 12,4 MB 35 900 képkocka
Kicsi kb. 6,7 MB 69 900 képkocka
JPEG / HEIF normál 4 Nagy kb. 11,8 MB 41 900 képkocka Több mint 1000 képkocka 5
Közepes kb. 7,0 MB 69 900 képkocka
Kicsi kb. 3,5 MB 139 000 képkocka
JPEG / HEIF basic 4 Nagy kb. 4,0 MB 78 600 képkocka Több mint 1000 képkocka 5
Közepes kb. 2,7 MB 125.000 képkocka
Kicsi kb. 1,8 MB 251 000 képkocka

Az adatok egy Nikon 660 GB-os MC-CF660G Type B CFexpress memóriakártyára vonatkoznak (2023 márciusa állapota), amelyhez NIKKOR Z 50mm f/1.8 S objektív van a fényképezőgépre szerelve.

A memóriakártyára menthető vagy a memóriapufferben tárolható képek száma a rögzített jelenettől függően változik.

A memóriapufferben tárolható expozíciók maximális száma ISO 100 értéknél. Bizonyos esetekben lecsökkenhet, például amikor:

  • optimális tömörítési ([ m ]) beállítás van kiválasztva a [ Képminőség ] beállításnál JPEG formátumban készített képeknél vagy
  • Az [ ON ] az [ Auto distortion control ] beállításnál van kiválasztva.

Az ábrák azt feltételezik, hogy egy méretprioritásos beállítás (az [ m ]-vel nem jelölt opció) van kiválasztva a [ Képminőség ] beállításnál. Az optimális tömörítés ([ m ]) opció kiválasztása növeli a fájlméretet; ennek megfelelően csökken a képek száma és a pufferkapacitás.

Leesik, ha a [ HLG ] van kiválasztva a [ Tónus mód ] és a [ Large ] lehetőség a [ Képméret ] beállításnál.