Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Image Dust Off Ref Photo

G gomb U B beállítás menü

Szerezzen referenciaadatokat az Image Dust Off opcióhoz az NX Studio programban. Az Image Dust Off NEF ( RAW ) képeket dolgozza fel, hogy csökkentse a fényképezőgép képérzékelőjének elejére tapadt por okozta hatásokat. További információkért tekintse meg NX Studio online súgóját.

Képpor-eltávolítási referenciaadatok beszerzése

Az Image Dust Off referenciaadatok beszerzése előtt válassza ki a fénykép módot a fotó/videó választó C állásba forgatásával.

 1. Válasszon egy indítási lehetőséget.

  • Jelölje ki a [ Start ] elemet, és nyomja meg J gombot az [ Image Dust Off ref photo ] párbeszédablak azonnali megjelenítéséhez.

  • Jelölje ki a [ Tisztítsa meg az érzékelőt, majd indítsa el ] elemet, és nyomja meg J gombot a képérzékelő tisztításához, mielőtt elkezdené. Az [ Image Dust Off ref photo ] párbeszédpanel jelenik meg, amikor a képérzékelő tisztítása befejeződött.
  • Ha az Image Dust Off referenciaadatok lekérése nélkül szeretne kilépni, nyomja meg G gombot.

 2. Az objektívvel körülbelül tíz centiméterre (négy hüvelyk) egy jól megvilágított, jellegtelen fehér tárgytól, keretezze be a tárgyat úgy, hogy az kitöltse a kijelzőt, majd nyomja le félig az exponáló gombot.

  • Autofókusz módban a fókusz automatikusan végtelenre áll.
  • Kézi élességállítás módban állítsa manuálisan az élességet végtelenre.
 3. Nyomja le teljesen a kioldógombot, hogy megszerezze a Image Dust Off referenciaadatokat.

  • A monitor kikapcsol, ha lenyomja a kioldógombot.
  • Ha a referenciaobjektum túl világos vagy túl sötét, előfordulhat, hogy a fényképezőgép nem tud beolvasni az Image Dust Off referenciaadatokat, ebben az esetben egy üzenet jelenik meg, és a kamera visszatér az 1. lépésben látható képernyőhöz. Válasszon másik referenciaobjektumot, és nyomja meg a gombot. ismét nyomja meg a kioldó gombot.

Vigyázat: A képérzékelő tisztítása

A képérzékelő tisztítása előtt rögzített poreltávolítási referenciaadatok nem használhatók fel a képérzékelő tisztítása után készült fényképekkel. Csak akkor válassza a [ Tisztítsa meg az érzékelőt, majd indítsa el ] lehetőséget, ha az Image Dust Off referenciaadatokat nem használja a meglévő fényképekhez.

Figyelmeztetések: Képpor-eltávolítási referenciaadatok beszerzése

 • FX formátumú, legalább 50 mm-es gyújtótávolságú objektív ajánlott.
 • Ha zoomobjektívet használ, közelítsen teljesen.
 • Az Image Dust Off adatok nem szerezhetők be, ha DX objektív van csatlakoztatva.
 • Ugyanazok a referenciaadatok használhatók különböző objektívekkel vagy különböző rekesznyílásokkal készített fényképekhez.
 • A referenciaképek nem tekinthetők meg számítógépes képalkotó szoftverrel.
 • Egy rácsminta jelenik meg, amikor referenciaképeket néz a fényképezőgépen.