Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

d7: Fájlszámok sorrendje

G gomb U A Egyéni beállítások menü

Válasszon egy fájlszámozási lehetőséget.

választási lehetőség Leírás
[ Be ] Ha új mappa jön létre, vagy új memóriakártyát helyez be a fényképezőgépbe, a fájlszámozás az utoljára használt számtól folytatódik. Ez leegyszerűsíti a fájlkezelést azáltal, hogy minimalizálja a többszörös fájlnevek előfordulását több kártya használata esetén.
[ Ki ]

Új mappa létrehozásakor vagy új memóriakártya behelyezésekor a fájlszámozás újraindul 0001-től. Ha az aktuális mappa már tartalmaz képeket, a fájlszámozás az aktuális mappában lévő legmagasabb fájlszámtól folytatódik.

Ha a [ Be ] kiválasztása után a [ Ki ] lehetőséget választja, a fényképezőgép eltárolja az aktuális fájlszámot. A fájl számozása az előzőleg tárolt értéktől folytatódik a következő alkalommal, amikor a [ Be ] lehetőséget választja.

[ Reset ] Állítsa vissza a fájlszámozást a [ Be ] beállításhoz. Ha az aktuális mappa üres, a fájl számozása 0001-től kezdődik a következő képpel. Ha az aktuális mappa képeket tartalmaz, a következő képhez egy fájlszámot rendel a rendszer úgy, hogy az aktuális mappában lévő legmagasabb fájlszámhoz ad egyet.

Fájlszámok sorrendje

  • Ha olyan kép készül, amelynél az aktuális mappa 9999-es számú képet tartalmaz, egy új mappa jön létre, és a fájlszámozás 0001-től indul újra.
  • Amikor az aktuális mappa száma eléri a 999-et, a fényképezőgép többé nem tud új mappákat létrehozni, és az exponálás le lesz tiltva, ha:

    • az aktuális mappa 5000 képet tartalmaz (továbbá a videorögzítés le lesz tiltva, ha a kamera számításai szerint a maximális hosszúságú videó rögzítéséhez szükséges fájlok száma 5000-nél több fájlt tartalmazna), vagy
    • az aktuális mappa 9999-es számú képet tartalmaz (továbbá a videorögzítés le lesz tiltva, ha a kamera kiszámítja, hogy a maximális hosszúságú videó rögzítéséhez szükséges fájlok száma 9999 feletti számot eredményezne).

    A fényképezés folytatásához válassza a [ Reset ] lehetőséget a d7 egyéni beállításnál [ Fájlszám sorozat ], majd formázza meg az aktuális memóriakártyát, vagy helyezzen be egy új memóriakártyát.

Mappaszámozás

  • Ha olyan képet készít, amelyben az aktuális mappa 5000 képet vagy egy 9999-es számú képet tartalmaz, akkor a rendszer egy új mappát hoz létre, és kiválasztja az aktuális mappaként.
  • Az új mappa a jelenlegi mappaszámnál eggyel magasabb számot kap. Ha már létezik ilyen számú mappa, az új mappa a legalacsonyabb elérhető mappaszámot kapja.