Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

IPTC

G gomb U B beállítás menü

IPTC előbeállítások létrehozhatók vagy szerkeszthetők a fényképezőgépen, és beágyazhatók új fényképekbe az alábbiak szerint.

 • A számítógépen létrehozott IPTC előbeállításokat is betöltheti.
 • IPTC előbeállítások létrehozásához és memóriakártyákra való mentéséhez későbbi importálás céljából használja IPTC Preset Manager alkalmazást ( 0 IPTC Preset Manager ).

Előbeállítások létrehozása, átnevezése, szerkesztése és másolása

Jelölje ki a [ Szerkesztés/mentés ] lehetőséget, és nyomja meg 2 gombot a [ Select preset to edit or save ] (Szerkesztéshez vagy mentéshez ) listának megjelenítéséhez.

 • Egy előre beállított beállítás szerkesztéséhez vagy átnevezéséhez jelölje ki, és nyomja meg 2 gombot. Új előbeállítás létrehozásához jelölje ki a „Unused” elemet, és nyomja meg 2 gombot.

  • [ Átnevezés ]: Az előre beállított beállítás átnevezése.
  • [ IPTC információ szerkesztése ]: A kiválasztott előbeállítás megjelenítése ( 0 Figyelmeztetések: IPTC információ ). A kiválasztott mezők tetszés szerint szerkeszthetők.
 • Egy előre beállított beállítás másolásához jelölje ki, és nyomja meg X gombot. Jelölje ki a célhelyet, nyomja meg J gombot, és nevezze el a másolatot.

Előbeállítások törlése

Előbeállítások törléséhez jelölje ki a [ Delete ] gombot, és nyomja meg 2 gombot.

Előbeállítások beágyazása

Az [ Automatikus beágyazás fényképezés közben ] kiemelése és 2 gomb megnyomása megjeleníti az előre beállított értékek listáját. Jelöljön ki egy előbeállítást, és nyomja meg J gombot; a kiválasztott előbeállítás minden további fényképbe be lesz ágyazva. A beágyazás letiltásához válassza a [ Ki ] lehetőséget.

IPTC adatok megtekintése

 • A beágyazott előre beállított értékek megtekinthetők a fényképinformációs képernyő [ IPTC adatok ] oldalán.
 • Az [ IPTC adatok ] oldal megjelenítéséhez válassza ( M ) a [ Shooting data ] és az [ IPTC data ] lehetőséget a [ Playback display options ] elemnél a lejátszás menüben.

Előbeállítások másolása memóriakártyára

IPTC előbeállítások fényképezőgépről memóriakártyára másolásához válassza a [ Load/Save ] > [ CFexpress/ XQD card slot ] vagy [ SD card slot ] lehetőséget, majd jelölje ki a [ Copy to card ] lehetőséget, és nyomja meg 2 gombot. Válassza ki a kívánt előbeállítást és rendeltetési helyet (1–99), majd nyomja meg J az előbeállítás kártyára másolásához.

Előbeállítások másolása a fényképezőgépre

A kamera legfeljebb tíz előre beállított beállítást tud tárolni; IPTC előbeállítások memóriakártyáról a fényképezőgépen kiválasztott helyére másolásához válassza a [ Betöltés/mentés ] > [ CFexpress/ XQD kártyahely ] vagy az [ SD-kártyahely ] lehetőséget, majd jelölje ki a [ Másolás kamerára ] lehetőséget, és nyomja meg 2 gombot.

 • Jelöljön ki egy előre beállított beállítást, és nyomja meg J a [ Cél kiválasztása ] listához való továbblépéshez. A kiemelt preset előnézetéhez nyomja meg W ( Q ) gombot J gomb helyett. Az előbeállítás előnézete után nyomja meg J gombot a [ Cél kiválasztása ] listához való továbblépéshez.
 • Jelöljön ki egy úti célt, és nyomja meg J gombot egy párbeszédablak megjelenítéséhez, ahol elnevezheti az előre beállított értéket. Nevezze el az előbeállítást tetszőlegesen, és nyomja meg X az előre beállítás fényképezőgépre másolásához.
 • A fent említett tíz preset mellett a kamera legfeljebb három, számítógépen létrehozott és XMP formátumban elmentett XMP/IPTC preset tárolására képes. XMP/IPTC előre beállított értékek nem jelennek meg lejátszás közben. A fényképezőgépről sem lehet memóriakártyára másolni.

Figyelmeztetések: IPTC információ

 • A fényképezőgép csak a szabványos latin alfanumerikus karaktereket támogatja. Más karakterek nem jelennek meg megfelelően, kivéve a számítógépen.
 • Az előre beállított nevek ( 0 Előbeállítások létrehozása, átnevezése, szerkesztése és másolása ) legfeljebb 18 karakter hosszúak lehetnek. Ha egy hosszabb névvel rendelkező előre beállított beállítást hoz létre számítógépen, a tizennyolcadik utáni összes karakter törlődik.
 • Az egyes mezőkben megjelenő karakterek száma alább látható. A korlátot meghaladó karakterek törlődnek.

  Terület Max. hossz
  Felirat 2000
  Eseményazonosító 64
  Címsor 256
  Objektum neve 256
  Város 256
  Állapot 256
  Ország 256
  Kategória 3
  Supp. Macska. (kiegészítő kategóriák) 256
  Byline 256
  Byline cím 256
  Író/szerkesztő 256
  Hitel 256
  Forrás 256

IPTC

IPTC egy szabvány, amelyet a International Press Telecommunications Council ( IPTC ) hozott létre azzal a céllal, hogy tisztázza és egyszerűsítse a fényképek különféle kiadványokkal való megosztásához szükséges információkat.

IPTC Preset Manager

IPTC előbeállítások számítógépen hozhatók létre, és IPTC Preset Manager szoftverrel memóriakártyákra menthetők. IPTC Preset Manager ingyenesen letölthető az alábbi URL-ről.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/