Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Új lehetőségek az f3 „Egyéni vezérlők (lejátszás)” egyéni beállításhoz

Kiegészítésre kerültek a rendelkezésre álló szerepek és vezérlők, amelyekhez hozzárendelhetők az f3 egyéni beállításhoz [ Egyéni vezérlők (lejátszás) ]. Ezenkívül az egyéni vezérlők most visszaállíthatók.

Új visszaállítási lehetőség

Mostantól visszaállíthatja a kiválasztott vezérlőket az alapértelmezett szerepükre az Egyéni beállítás f3 [ Egyéni vezérlők (lejátszás) ] vezérlőkiválasztó képernyőn.

 • Jelölje ki a kívánt vezérlőt, és nyomja meg O ( Q ) gombot a megerősítő párbeszédpanel megjelenítéséhez, ahol visszaállíthatja a vezérlőt az alapértelmezett szerepére az [ Igen ] kiemelésével és J megnyomásával.
 • Ha az O ( Q ) gombot körülbelül három másodpercig lenyomva tartja, amikor egy vezérlőelem ki van jelölve, megjelenik egy megerősítő párbeszédpanel, ahol visszaállíthatja az összes vezérlőt az alapértelmezett szerepkörre az [ Igen ] kiemelésével és J megnyomásával.

Újonnan testreszabható vezérlők

A következő vezérlők most testreszabhatók:

 • q [ Lejátszás gomb ]
 • F [ ISO érzékenység gomb ]
 • E [ Expozíciókompenzációs gomb ]
 • r [ BKT gomb ]
 • C [ WB gomb ]
 • S [ Objektív Fn gomb ]
 • 3 [ Objektív Fn2 gomb ]

Új szerepek

Mostantól további szerepek rendelhetők a gombokhoz vagy a parancstárcsákhoz.

Gombokhoz rendelhető szerepek

választási lehetőség Leírás
O [ Törlés ] Nyomja meg egyszer a vezérlőt a megerősítő párbeszédpanel megjelenítéséhez. Nyomja meg ismét a vezérlőgombot az aktuális kép törléséhez és a lejátszáshoz való visszatéréshez.

A „főparancstárcsához”/„alparancstárcsához” rendelhető szerepkörök

választási lehetőség Leírás
[ Képkocka előre zoom pozíció ]

Válassza ki, hogy a fényképezőgép hogyan helyezze középre a kijelzőt, amikor a fő- vagy segédtárcsát elforgatja a képek közötti görgetéshez lejátszási zoomolás közben.

 • [ Jelenlegi nagyítási pozíció megtartása ]: A kijelző középpontja az aktuális nagyítási helyhez képest.
 • [ Fókuszpont előnyben részesítése ]: A kijelző középpontjában a fénykép készítésekor aktív fókuszpont áll.
 • [ Fókuszpont előnyben részesítése (arc-prioritás) ]: A kijelző középpontjában a fénykép készítésekor aktív fókuszpont áll. Ha azonban a rendszer egy személy arcát érzékeli a fényképen, ez a beállítás a kijelzőt az észlelt arcra állítja középre.
[ Lejátszási zoom arc kiválasztása ]

Ha az [ ON ] van kiválasztva, ha a lejátszás zoom közben több arcot is észlel a képen, a segédtárcsa elforgatásával válthat az észlelt arcok között.

 • Ez csak a [ Segédtárcsa ]-hoz rendelhető.

Új szerepkörök érhetők el a „Fő parancstárcsa”/„Alparancstárcsa” > „Frame Advance” segítségével

választási lehetőség Leírás
[ FTP-re feltöltve ] Ugrás az FTP-re feltöltött következő vagy előző képre.
[ Feltöltve számítógépre ] Ugrás a következő vagy előző képre, amelyet feltöltött a számítógépre.

Új szerepkörök érhetők el a „Fő parancstárcsa”/„Alparancstárcsa” > „Videolejátszás” menüben

választási lehetőség Leírás
[ Lejátszási sebesség ] Válassza ki a videó lejátszási sebességét. Válasszon az eredeti, 1/2×-es és 1/4×-es sebesség közül.