Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

g12: Zebra minta

G gomb U A Egyéni beállítások menü

Válassza ki, hogy zebramintát használjon-e a kiválasztott hangtartományok jelzésére videó módban.

Mintatónus tartomány

Válassza ki a zebraminta által megjelenített tónustartományt a [ Kiemelt ] vagy a [ Középtónusok ] közül, vagy válassza a [ Zebra minta ki ] lehetőséget a zebraminta kikapcsolásához. A kiemelések és a középtónusok a [ Highlight threshold ] és a [ Mid-tone range ] segítségével határozhatók meg.

Minta

A zebra kijelző engedélyezéséhez válassza a [ Pattern 1 ] vagy [ Pattern 2 ] lehetőséget.

1. minta

2. minta

Jelölje ki a Küszöb lehetőséget

Válassza ki a zebra kijelző aktiválásához szükséges fényerőt, ha a [ Kiemelések ] van kiválasztva a [ Pattern tone range ] beállításnál.

  • Válasszon a 120 és 255 közötti értékek közül. Minél alacsonyabb az érték, annál nagyobb a fényerő tartománya, amely kiemelésként jelenik meg.
  • Ha a 255 van kiválasztva, a kijelző csak a potenciálisan túlexponált területeket jeleníti meg.

Középtónus tartomány

Válassza ki a zebra kijelző aktiválásához szükséges fényerőt, ha a [ Középtónusok ] van kiválasztva a [ Mintatónustartomány ] beállításnál.

  • A középtónustartományt a kiválasztott érték körüli fényerő [ Érték ] és [ Tartomány ] fényerő határozza meg.
  • Nyomja meg 4 vagy 2 gombot az elemek kiemeléséhez, és nyomja meg 1 vagy 3 gombot a módosításhoz.

Zebra minta

Ha a zebrakijelző és a fókuszcsúcsolás is engedélyezve van kézi élességállítás módban, csak a fókuszcsúcsozás lesz érvényben. A zebrakijelző kézi fókusz módban történő megtekintéséhez válassza az [ OFF ] lehetőséget az a13 egyéni beállításnál [ Focus peaking ] > [ Focus peaking display ].