Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

f2: Egyéni kezelőszervek (lövés)

G gomb U A Egyéni beállítások menü

Válassza ki a fénykép módban végrehajtandó műveleteket az objektívgyűrűk és a kameragombok és a vezérlőtárcsák segítségével.

 • Kiválaszthatja azt is, hogy milyen szerepet töltsenek be a fényképezőgéphez csatlakoztatott opcionális akkumulátorok vezérlői.
 • Válassza ki az alábbi vezérlők által betöltött szerepeket. Jelölje ki a kívánt vezérlőt, és nyomja meg J gombot.

  választási lehetőség
  w [ Fn1 gomb ]
  y [ Fn2 gomb ]
  n [ Fn gomb függőleges fényképezéshez ]
  V [ AF-ON gomb ]
  k [ Protect/Fn3 gomb ]
  D [ DISP gomb ]
  8 [ Alválasztó központ ]
  p [ OK gomb ]
  F [ Függőleges választógomb középpontja ]
  j [ AF-ON gomb függőleges fényképezéshez ]
  z [ Videofelvétel gomb ]
  Q [ Expozíciókompenzációs gomb ]
  R [ ISO érzékenység gomb ]
  y [ Parancstárcsák ]
  S [ Objektív Fn gomb ]
  3 [ Objektív Fn2 gomb ]
  S [ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával ellentétes) ]
  R [ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával megegyező irányba) ]
  T [ Objektívmemória beállító gomb ]
  l [ Objektívvezérlő gyűrű ]
 • Az alábbiakban felsoroljuk a hozzárendelhető szerepköröket. Az elérhető szerepkörök a vezérlőtől függően változnak.

  Szerep Leírás
  A [ Előre beállított fókuszpont ]

  A vezérlő megnyomásával kiválaszt egy előre beállított fókuszpontot.

  • A pont kiválasztásához jelölje ki, tartsa lenyomva a vezérlőt, és nyomja meg a fókuszmód gombot, amíg a fókuszpont villogni nem kezd.
  • Külön fókuszpontok választhatók ki a „széles” (fekvő) tájoláshoz és a két „magas” (álló) tájoláshoz, ha a [ Ki ]-tól eltérő beállítás van kiválasztva az a5 egyéni beállításnál [ Pontok tárolása tájolás szerint ].
  • A kiválasztott vezérlőelem viselkedése kiválasztható 2 gomb megnyomásával, amikor az [ Előre beállított fókuszpont ] ki van jelölve.

   • [ Nyomja meg a fókuszpont visszahívásához ]: A vezérlőgomb megnyomásával előhívhatja az előre beállított fókuszpontot.
   • [ Tartsa lenyomva a fókuszpont visszahívásához ]: Az előre beállított fókuszpont kiválasztásra kerül, miközben lenyomja a vezérlőt. A vezérlő elengedése visszaállítja a vezérlőgomb megnyomása előtt kiválasztott fókuszpontot.
  K [ Középső fókuszpont kiválasztása ] A vezérlőgomb megnyomásával kiválaszthatja a középső fókuszpontot.
  F [ Fókusz pozíció mentése ]

  A vezérlő nyomva tartása menti az aktuális fókuszpozíciót.

  • A mentett pozíció visszaállítható egy olyan vezérlővel, amelyhez [ Reall fókuszpozíció ] van hozzárendelve („memória visszahívása”).
  • A fókuszpozíció mentésekor kiválaszthatja, hogy az előhívható-e bármely olyan vezérlővel, amelyhez a [ Fókuszpozíció előhívása ] van hozzárendelve ([ Mentés mindenhez ]), vagy csak egy adott vezérlőelem használatával ([ Mentés egyénileg ]).
  • További információkért lásd a „Fókuszpozíciók mentése és visszahívása” című részt ( 0 Fókuszpozíciók mentése és előhívása ).
  H [ Fókuszpozíció felidézése ]

  A vezérlőgomb megnyomásával előhívható egy olyan vezérlővel elmentett fókuszpozíció, amelyhez a [ Save fókusz pozíció ] van hozzárendelve.

  d [ AF-mező mód ]

  A vezérlőt lenyomva tartva kiválaszt egy előre beállított AF-mező módot. A korábban érvényben lévő AF-mező mód a vezérlő elengedésekor visszaáll.

  • Az AF-mező mód kiválasztásához nyomja meg 2 gombot, amikor az [ AF-area mode ] ki van jelölve.
  5 [ AF-mező mód + AF-BE ]

  A vezérlőt lenyomva tartva kiválaszt egy előre beállított AF-mező módot, és elindítja az automatikus élességállítást. A korábban érvényben lévő AF-mező mód visszaáll a vezérlő elengedésekor.

  • Az AF-mező mód kiválasztásához nyomja meg 2 gombot, amikor az [ AF-area mode + AF-ON ] ki van jelölve.
  A [ AF-BE ] A vezérlő megnyomása elindítja az automatikus élességállítást, megismételve az AF-ON gomb funkcióját.
  F [ Csak AF rögzítés ] Az élesség rögzül a vezérlő lenyomásakor.
  E [ AE rögzítés (tartás) ] A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. Az expozíciórögzítés nem ér véget a zár elengedésekor. Az expozíció zárolva marad mindaddig, amíg a vezérlőt másodszor meg nem nyomják, vagy a készenléti időzítő le nem jár.
  N [ AWB zárolás (tartás) ] Ha a fehéregyensúlyhoz az [ Auto ] vagy a [ Natural light auto ] van kiválasztva, a fehéregyensúly a vezérlő megnyomásakor rögzül (fehéregyensúly rögzítése). A fehéregyensúly zárolása nem ér véget a zár elengedésekor. A zár azonban feloldódik, ha a vezérlőt másodszor is megnyomja, vagy a készenléti időzítő lejár.
  O [ AE/AWB zárolás (tartás) ] A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. A fehéregyensúly akkor is rögzítésre kerül, ha az [ Auto ] vagy a [ Natural light auto ] van kiválasztva a fehéregyensúlyhoz. Az expozíció és a fehéregyensúly rögzítése nem ér véget a zár elengedésekor. A zár azonban feloldódik, ha a vezérlőt másodszor is megnyomja, vagy a készenléti időzítő lejár.
  D [ AE-rögzítés (visszaállítás kioldáskor) ] A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. Az expozíció rögzítve marad mindaddig, amíg a vezérlőgombot másodszor meg nem nyomja, a zárat ki nem engedi, vagy a készenléti időzítő le nem jár.
  C [ Csak AE zár ] Az expozíció rögzül a vezérlő lenyomásakor.
  B [ AE/AF rögzítés ] Az élesség és az expozíció rögzítése a vezérlő lenyomásakor.
  r [ FV zár ] Nyomja meg a vezérlőt az opcionális vakuegységek vakuértékének rögzítéséhez; nyomja meg újra az FV-zár törléséhez.
  h [ c Letiltás/engedélyezés ] Ha a vaku jelenleg engedélyezve van, akkor a vezérlő lenyomásakor letiltásra kerül. Ha a vaku jelenleg ki van kapcsolva, az elülső függöny szinkronizálása a vezérlőgomb lenyomva tartása mellett lesz kiválasztva.
  K [ FX / DX váltás ] Nyomja meg a vezérlőt a [ DX (24×16) ] lehetőségre váltáshoz, ha az [ FX (36 × 24) ] képterületet választotta. Ha megnyomja a vezérlőt, ha az [ FX (36 × 24) ]-tól eltérő beállítás van kiválasztva a képterülethez, az [ FX (36 × 24) ] lehetőséget választja.
  a [ Fénykép villogásának csökkentése ] Nyomja meg a vezérlőt a [ BE ] kiválasztásához a [ Fénykép villogásának csökkentése ] menüpontban a fényképezés menüben. Nyomja meg újra az [ OFF ] kiválasztásához.
  q [ Előnézet ] Amíg a vezérlőgombot lenyomva tartja, a fényképezési kijelző megmutatja, hogyan befolyásolják a színt, az expozíciót és a mélységélességet az aktuális fényképbeállítások.
  o [ Fényképezési funkciók visszahívása ]

  Tartsa lenyomva a vezérlőt a korábban kiválasztott beállítások előhívásához.

  • A visszahívott beállítások kiválasztásához nyomja meg 2 gombot, amikor a [ Fényképezési funkciók visszahívása ] ki van jelölve.

   • Jelölje ki az elemeket 1 vagy 3 segítségével, és nyomja meg J gombot a ( M ) kiválasztásához vagy a kijelölés törléséhez ( U ). Csak a pipával ( M ) jelölt tételek kerülnek előhívásra a gomb lenyomásakor.
   • Jelölje ki az elemeket 1 vagy 3 segítségével, és nyomja meg 2 gombot a lehetőségek megtekintéséhez. Nyomja meg J a változtatások mentéséhez és a kilépéshez.
   • Ha el szeretné menteni az aktuális fényképezőgép-beállításokat későbbi előhívás céljából ezzel az opcióval, válassza a [ Jelenlegi beállítások mentése ] lehetőséget.
  • A beállítások, például a zársebesség és a rekeszérték a vezérlőgomb lenyomva tartásával és a vezérlőtárcsa elforgatásával módosíthatók.

   • P módban rugalmas programbeállításokat állíthat be.
   • Ha a b3 egyéni beállításnál [ Egyszerű expozíciókompenzáció ] nem [ Ki ] van kiválasztva, az expozíciókompenzáció a vezérlőtárcsa elforgatásával állítható be.
  L [ Fényképezési funkciók előhívása (tartás) ]

  Nyomja meg a vezérlőt a korábban tárolt állóképbeállítások előhívásához (beleértve a fényképezési módot és a fénymérést). A vezérlő másodszori megnyomása visszaállítja a tárolt beállítások visszahívása előtt érvényben lévő beállításokat.

  • Az előhívott beállítások kiválasztásához nyomja meg 2 gombot, amikor a [ Fényképezési funkciók előhívása (tarts) ] ki van jelölve. A tárolható beállítások megegyeznek a [ Fényképezési funkciók visszahívása ] beállítással. A [ Fényképezési funkciók visszahívása (tartás) ] azonban nem használható az [ AF-ON ] beállításainak mentésére vagy előhívására.
  • Egy o ikon jelenik meg a fényképezési képernyőn, amíg a tárolt beállítások érvényben vannak.
  • A zársebesség és a rekesznyílás a vezérlőtárcsák elforgatásával módosítható, miközben a tárolt beállítások érvényben vannak.

   • A P módban rugalmas programbeállításokat állíthat be.
   • Ha a b3 egyéni beállításnál [ Egyszerű expozíciókompenzáció ] nem [ Ki ] van kiválasztva, az expozíciókompenzáció a vezérlőtárcsa elforgatásával állítható be.
  E [ Nagyfrekvenciás villogáscsökkentés ]

  A vezérlőgomb megnyomásával a zársebesség kisebb lépésekben finomhangolható. Nyomja meg a vezérlőgombot másodszor is a normál zársebesség-választás visszaállításához.

  1 [ Sorozatsorozat ]
  • Ha a vezérlőgombot megnyomja, amikor a [ WB bracketing ]-től eltérő opció van kiválasztva az [ Auto bracketing ] > [ Auto bracketing set ] menüpontban a fényképezés menüben sorozatfelvétel módban, a fényképezőgép az aktuális sorozatfelvételi programban szereplő összes felvételt elkészíti, és ismételje meg a sorozatfelvételt, miközben lenyomja a kioldógombot. Egyképes feloldó módban a fényképezés az első sorozatfelvétel után véget ér.
  • Ha a [ WB bracketing ] van kiválasztva az [ Auto bracketing set ] beállításnál, a fényképezőgép az exponálógomb lenyomása közben készít képeket, és minden felvételnél alkalmazza a fehéregyensúly-sorozatot.
  c [ Szinkron. kiadás kiválasztása ]

  Ha a [ Szinkronizált kioldás ] van kiválasztva a [ Csatlakozás más kamerákhoz ] pontban a hálózati menüben, vagy ha vezeték nélküli távirányítót használ a szinkronizált kioldáshoz, a kiválasztott vezérlővel válthat a távkioldás és a fő vagy szinkronizált kioldás között. Az elérhető opciók a d4 egyéni beállításhoz választott beállítástól függenek [ Szinkron. feloldási mód beállításai ].

  • A következő opciók állnak rendelkezésre, ha a [ Szinkronizálás ] van kiválasztva a [ Sync. feloldási mód beállításai ]:

   • [ Csak fő kioldás ] ( c ): Tartsa lenyomva a vezérlőt, ha csak a fő kamerával szeretne képeket készíteni.
   • [ Csak távoli kioldás ] ( d ): Tartsa lenyomva a vezérlőt, ha csak a távoli kamerákkal szeretne képeket készíteni.
  • A következő opciók állnak rendelkezésre, ha a [ Nincs szinkron. ] van kiválasztva a [ Szinkronizálás. felszabadítási mód beállításai ]:

   • [ Szinkronizált kioldás ] ( 6 ): Tartsa lenyomva a vezérlőt, hogy szinkronizálja a kioldásokat a fő és a távoli kamerákon.
   • [ Csak távoli kioldás ] ( d ): Tartsa lenyomva a vezérlőt, ha csak a távoli kamerákkal szeretne képeket készíteni.
  L [ Más kamerák felülbírálása ]

  Nyomja meg a vezérlőt, hogy távolról átvegye a mester kamera szerepét egy másik kamerától, amely mester kameraként működik, amely a távoli kamerákat irányítja a szinkronizált kioldás során.

  • Ez az opció akkor lép életbe, ha ugyanabban a csoportban több kamerát is főként jelöltek ki a hálózati menü [ Csatlakozás más kamerákhoz ] funkcióval.
  • Nem használható fel arra, hogy a távoli szerepkörben működő kamerákat mester kamera szerepkörbe emelje.
  4 [ + RAW ]
  • Ha a képminőséghez jelenleg egy JPEG vagy HEIF beállítás van kiválasztva, a „ RAW ” megjelenik a fényképezési kijelzőn, és a NEF ( RAW ) másolat készül a vezérlőgomb megnyomása után következő képpel. Az eredeti képminőség-beállítás visszaáll, ha eltávolítja az ujját a kioldógombról, vagy újra megnyomja a vezérlőt, ezzel kikapcsolja a [ + RAW ] funkciót.
  • NEF ( RAW ) másolatok rögzítése a fényképezés menü [ RAW felvétel ] pontjában jelenleg kiválasztott beállításokkal történik.
  L [ Csendes mód ] Nyomja meg a vezérlőt a néma mód engedélyezéséhez. Nyomja meg újra a letiltáshoz.
  M [ Élő nézet információs megjelenítésének ciklusa ] Nyomja meg a vezérlőt a fényképezési képernyő váltásához. Az elérhető kijelzők típusa és tartalma a d17 [ Egyedi monitor felvételi megjelenítés ] és a d18 [ Egyedi keresőkép megjelenítése ] egyéni beállításokkal választható ki.
  b [ Élő nézet információs megjelenítése kikapcsolva ] Nyomja meg a vezérlőt az ikonok és egyéb információk elrejtéséhez a fényképezési képernyőn. Nyomja meg újra a megtekintéséhez.
  b [ Keretrács ] Nyomja meg a vezérlőt a keretrács megjelenítéséhez. A rács elrejtéséhez nyomja meg újra a vezérlőt. A megjelenítés típusa a d15 [ Rács típusa ] egyéni beállítással választható ki.
  p [ Nagyítás be/ki ] Nyomja meg a vezérlőgombot a kijelző nagyításához az aktuális fókuszpont körüli területre. Nyomja meg újra a nagyítás törléséhez.
  D [ Virtuális horizont ] Nyomja meg a vezérlőt a virtuális horizont megjelenítésének engedélyezéséhez. Nyomja meg újra a kijelző elrejtéséhez. A megjelenítés típusa a d16 [ Virtuális horizont típusa ] egyéni beállítással választható ki.
  k [ Starlight view (fotó Lv) ] Nyomja meg a vezérlőt a csillagfény nézet bekapcsolásához. Nyomja meg újra a csillagfény nézet befejezéséhez.
  m [ Megtekintési mód (fotó Lv) ] Nyomja meg a vezérlőt a d8 egyéni beállítás [ Nézet mód (fotó Lv) ] beállításának a [ Beállítások effektusainak megjelenítése ] lehetőségről [ Beállítás a megtekintés megkönnyítésére ] lehetőségre, vagy fordítva .
  W [ Fókusz csúcspont kijelző ] Nyomja meg egyszer a vezérlőt, hogy engedélyezze a fókuszálást, ha az MF van kiválasztva az élességállítási módhoz. Nyomja meg újra a fókuszálás befejezéséhez.
  O [ SAJÁT MENÜM ] Nyomja meg a vezérlőt a „MY MENU” megjelenítéséhez.
  3 [ A SAJÁT MENÜ legfelső elemének elérése ] Nyomja meg a vezérlőt, hogy a „MY MENU” legfelső elemére ugorjon. Válassza ezt az opciót a gyakran használt menüpontok gyors eléréséhez.
  K [ Lejátszás ] Nyomja meg a vezérlőgombot a lejátszás elindításához.
  l [ Szűrt lejátszás ] Nyomja meg a vezérlőgombot, ha csak azokat a képeket szeretné megtekinteni, amelyek megfelelnek a lejátszás menüben a [ Filtered playback conditions ] beállításnál kiválasztott feltételeknek.
  N [ Szűrt lejátszás (válasszon feltételek) ] Nyomja meg a vezérlőt, hogy a lejátszás menüben a [ Szűrt lejátszási feltételek ] elemre ugorjon.
  e [ Ugyanaz, mint az AF-ON gomb ] A vezérlő az AF-ON gombhoz jelenleg kiválasztott szerepet tölti be.
  n [ Lövés menü bank ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a fényképezés menü bank kiválasztásához.
  v [ Fényképezési mód ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a fényképezési mód kiválasztásához.
  J [ Képterület kiválasztása ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a képterület kiválasztásához.
  8 [ Képminőség/méret ] Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a képminőség beállításához, a segédtárcsát pedig a képméret kiválasztásához.
  m [ Fehéregyensúly ] A fehéregyensúly beállítás kiválasztásához tartsa lenyomva a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát. Egyes opciók albeállításokat kínálnak, amelyeket a segédtárcsa elforgatásával lehet kiválasztani.
  h [ Picture Control beállítása ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a Picture Control kiválasztásához.
  g [ Picture Control (HLG) beállítása ] Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a vezérlőtárcsát a HLG Picture Control kiválasztásához.
  y [ Aktív D-Lighting ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát az Active D-Lighting beállításához.
  h [ Bőrpuhítás ] Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a vezérlőtárcsát a bőrpuhítás beállításához.
  i [ Portré benyomások egyenlege ]

  Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát, hogy válasszon egy portré hatásegyensúly módot.

  w [ Mérés ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a mérési opció kiválasztásához.
  I [ Vaku mód/kompenzáció ] Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a vakumód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a vakuteljesítmény beállításához.
  v [ Kiadási mód ] Tartsa lenyomva a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a kioldási mód kiválasztásához. A kiválasztott mód opciói, ha vannak, a vezérlőgomb lenyomva tartásával és a segédtárcsa elforgatásával választhatók ki.
  z [ Fókusz mód/AF-mező mód ] Tartsa lenyomva a vezérlőt, és forgassa el a főtárcsát a fókuszmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig az AF-mező mód kiválasztásához.
  t [ Automatikus sorozatkészítés ] Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a felvételek számának kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a sorozatkészítési lépésköz vagy az Aktív D-Lighting mennyiségének kiválasztásához.
  $ [ Többszörös expozíció ] Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát az üzemmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a felvételek számának kiválasztásához.
  2 [ HDR fedvény ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a mód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a HDR erősségének beállításához.
  a [ Vezérlőzár ]
  • Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a főtárcsát a zársebesség rögzítéséhez ( S és M mód). A rekesznyílás rögzítéséhez ( A és M mód) nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a segédtárcsát.
  • A fókuszpont kiválasztásának zárolásához tartsa lenyomva a vezérlőt, miközben a választógombot használja a fókuszpont kiválasztásához.
  v [ 1 lépés spd/rekesz ]

  Állítsa be a zársebességet és a rekesznyílást 1 Fé-es lépésekben, függetlenül a b2 egyéni beállítás [ EV step for expozíciós beállítások ] beállításától.

  • Az S és M módban a zársebesség 1 Fé lépésekben állítható a vezérlő nyomva tartásával és a főtárcsa elforgatásával.
  • Az A és M módban a rekeszérték 1 Fé lépésekben állítható a vezérlő nyomva tartásával és a segédtárcsa elforgatásával.
  w [ Válasszon nem CPU objektívszámot ] Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a vezérlőtárcsát a beállítás menü [ Non-CPU lens data ] (Nem CPU objektív adatai ) elemével mentett objektívszám kiválasztásához.
  X [ Fókusz (M/A) ] Az autofókusz felülírható az objektívvezérlő gyűrű elforgatásával (autofókusz kézi felülbírálással). A vezérlőgyűrűvel kézi élességállítást végezhet, miközben a kioldógombot félig lenyomja. Az automatikus élességállítással történő újrafókuszáláshoz emelje fel az ujját a kioldógombról, majd nyomja le újra félig.
  q [ Rekesz ] Forgassa el az objektív vezérlőgyűrűjét a rekesznyílás beállításához.
  E [ Expozíció kompenzáció ] Állítsa be az expozíciókompenzációt a vezérlőgomb lenyomva tartásával és a vezérlőtárcsa elforgatásával, vagy az objektív vezérlőgyűrűjének elforgatásával.
  9 [ ISO érzékenység ] Állítsa be az ISO-érzékenységet a vezérlőgomb lenyomva tartásával és a vezérlőtárcsa elforgatásával, vagy az objektív vezérlőgyűrűjének elforgatásával.
  t [ Rekesz (nyitva) ] Forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba az objektív rekesznyílásának növeléséhez. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Rekesz (zárás) ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával megegyező irányba) ].
  q [ Rekesz (zárva) ] Az objektív rekesznyílásának szűkítéséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Rekesz (nyitva) ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával ellentétes) ] beállításnál.
  i [ Expozíciókompenzáció + ] Forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba a nagyobb expozíciókompenzáció érdekében. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Expozíciókompenzáció − ] van kiválasztva az [ Lens Fn ring (counterwise) ] beállításnál.
  h [ Expozíció kompenzáció − ] Az expozíciókompenzáció csökkentéséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Expozíciókompenzáció + ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával megegyező irányba) ].
  B [ ISO érzékenység (növelés) ] Az ISO-érzékenység növeléséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ ISO érzékenység (csökkentés) ] van kiválasztva az [ Lens Fn ring (counterwise) ] beállításnál.
  C [ ISO érzékenység (csökkentés) ] Az ISO-érzékenység csökkentéséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ ISO érzékenység (növelés) ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával megegyező irányba) ].
  [ Nincs ] A vezérlésnek nincs hatása.

Parancstárcsák

A parancstárcsákhoz a következő szerepek rendelhetők. Az opciók megtekintéséhez jelölje ki az elemeket, és nyomja meg 2 gombot.

Szerep Leírás
[ Expozíció beállítása ] A kiválasztott módokban felcseréli a fő- és a segédtárcsák szerepét. Nyomja meg 4 vagy 2 gombot egy mód kijelöléséhez, 1 vagy 3 gombot a szerepek váltásához.
[ Fókusz/AF-mező mód kiválasztása ] A fő- és segédtárcsák forgatásával válthat a szerepek között, miközben lenyomva tartja a fókuszmód gombot.
[ Segédtárcsa nagyítási szerep ]

Válassza ki a segédtárcsa szerepét a zoom kijelzőn.

 • Válassza az [ Exposure settings ] lehetőséget a segédtárcsa szerepének módosításához az egyes módokban.
 • Válassza a [ Nagyítás ] lehetőséget a segédtárcsa nagyításhoz vagy kicsinyítéshez.

Fókuszpozíciók mentése és előhívása

Az aktuális fókuszpozíciót úgy mentheti el, hogy lenyomva tart egy egyéni vezérlőt, amelyhez hozzárendelte a [ Save fókusz pozíciót ]. Az elmentett fókuszpozíció azonnal visszaállítható a [ Focus pozíció visszahívása ] (“memória visszahívása”) hozzárendelt egyéni vezérlő megnyomásával. Ez akkor lehet hasznos, ha gyakran visszatér rögzített fókusztávolságú témákhoz.

 • A [ Fókuszhelyzet visszahívása ] több vezérlőelemhez is hozzárendelhető. A [ Save to all ] kiválasztásával mentett fókuszpozíciók a [ Save fókuszpozíció ] beállításnál a hozzárendelt vezérlők bármelyikével előhívhatók. Azok, amelyeket a [ Save individually ] kiválasztásával mentettek a [ Fókuszpozíció mentése ] pontban, csak egy adott vezérlővel hívhatók elő.
 • A fókuszpozíciók bármilyen fókuszmódban menthetők.
 • A tárolt távolság azonban visszaáll az objektív leválasztásakor.

Figyelmeztetések: Fókuszpozíciók mentése és előhívása

 • A fényképezési információk megjelenítése közben a fókuszpozíciók nem menthetők.
 • A tárolt érték előhívásakor kiválasztott fókuszpozíció eltérhet a mentett pozíciótól a környezeti hőmérséklet változása miatt.
 • A fókuszpozíció mentése utáni nagyítás módosítása általában megváltoztatja a kiválasztott pozíciót az érték előhívásakor.

„Mentés mindenkinek”

 1. Rendelje hozzá a [ Fókuszhelyzet visszahívása ] gombot egy vezérlőhöz.

  Ismételje meg ezt a lépést a memória előhívására használni kívánt vezérlők mindegyikénél.

 2. Válasszon egy másik vezérlőt az egyéni vezérlőlistában, és amikor a rendszer felkéri a szerep kiválasztására, jelölje ki a [ Fókuszpont mentése ] lehetőséget, majd nyomja meg 2 gombot.

  Megjelennek a mentési opciók.

 3. Jelölje ki a [ Save to all ] elemet, és nyomja meg J gombot.

 4. Fókuszáljon a kívánt témára a fényképezési képernyőn, majd nyomja meg és tartsa lenyomva azt a vezérlőt, amelyhez a [ Fókuszpozíció mentése ] van hozzárendelve.

  Ha a művelet sikeres volt, egy F ikon jelenik meg a fényképezési képernyőn.

 5. Nyomja meg bármelyik vezérlőt, amelyhez az 1. lépésben a [ Fókuszpont visszahívása] funkciót rendelte.

  • A mentett fókuszpozíció visszaáll.
  • Bár a [ Fókuszhelyzet visszahívása ] több vezérlőelemhez is hozzárendelhető, a használt vezérlőtől függetlenül ugyanaz a fókuszpozíció áll vissza.
  • Ha lenyomva tartja azt a vezérlőt, amelyhez a [ Fókuszhelyzet visszahívása ] van hozzárendelve, aktiválja a kézi élességállítást ( MF ), és a fényképezőgép nem állítja be újra az élességet, ha a kioldógombot félig lenyomja, miközben a vezérlőt lenyomva tartja.

„Mentés egyénileg”

 1. Rendelje hozzá a [ Fókuszhelyzet visszahívása ] funkciót több vezérlőelemhez.

 2. Válasszon egy másik vezérlőt az egyéni vezérlőlistában, és amikor a rendszer felkéri a szerep kiválasztására, jelölje ki a [ Fókuszpont mentése ] lehetőséget, majd nyomja meg 2 gombot.

  Megjelennek a mentési opciók.

 3. Jelölje ki a [ Save individually ] lehetőséget, és nyomja meg J gombot.

 4. Fókuszáljon a kívánt témára a fényképezési képernyőn, majd nyomja meg és tartsa lenyomva azt a vezérlőt, amelyhez a [ Fókuszpozíció mentése ] van hozzárendelve.

  Egy F ikon villog a fényképezési képernyőn.

 5. Nyomja meg azt a gombot, amelyet a 4. lépésben mentett fókuszpozíció előhívásához használni kíván.

  • Azon vezérlők közül, amelyekhez az 1. lépésben a [ Fókuszpozíció visszahívása ] volt hozzárendelve, nyomja meg azt a vezérlőt, amelyet a 4. lépésben mentett fókuszpozíció előhívásához használni kíván.
  • Sikeres művelet esetén üzenet jelenik meg a fényképezési képernyőn.
  • Ismételje meg a 4–5. lépéseket, ha további fókuszpozíciókat szeretne elmenteni a többi vezérlőhöz, amelyhez a [ Fókuszhelyzet előhívása ] van hozzárendelve.

 6. Nyomja meg a vezérlőgombot a kívánt fókuszpozícióhoz.

  • A kérdéses vezérlőhöz mentett fókuszpozíció visszaáll.
  • Ha lenyomva tartja azt a vezérlőt, amelyhez a [ Fókuszhelyzet visszahívása ] van hozzárendelve, aktiválja a kézi élességállítást ( MF ), és a fényképezőgép nem állítja be újra az élességet, ha a kioldógombot félig lenyomja, miközben a vezérlőt lenyomva tartja.