Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

g2: Egyéni vezérlők

G gomb U A Egyéni beállítások menü

Válassza ki a videó módban végrehajtandó műveleteket az objektívgyűrűk és a kameragombok és a parancstárcsák segítségével.

 • Kiválaszthatja azt is, hogy milyen szerepet töltsenek be a fényképezőgéphez csatlakoztatott opcionális akkumulátorok vezérlői.
 • Válassza ki az alábbi vezérlők által betöltött szerepeket. Jelölje ki a kívánt vezérlőt, és nyomja meg J gombot.

  választási lehetőség
  w [ Fn1 gomb ]
  y [ Fn2 gomb ]
  n [ Fn gomb függőleges fényképezéshez ]
  u [ Fókusz mód gomb ]
  k [ Protect/Fn3 gomb ]
  V [ AF-ON gomb ]
  8 [ Alválasztó központ ]
  D [ DISP gomb ]
  F [ Függőleges választógomb középpontja ]
  p [ OK gomb ]
  z [ Videofelvétel gomb ]
  j [ AF-ON gomb függőleges fényképezéshez ]
  R [ ISO érzékenység gomb ]
  Q [ Expozíciókompenzációs gomb ]
  G [ Kioldó gomb ]
  y [ Parancstárcsák ]
  S [ Objektív Fn gomb ]
  3 [ Objektív Fn2 gomb ]
  S [ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával ellentétes) ]
  R [ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával megegyező irányba) ]
  T [ Objektívmemória beállító gomb ]
  l [ Objektívvezérlő gyűrű ]
 • Az alábbiakban felsoroljuk a hozzárendelhető szerepköröket. Az elérhető szerepkörök a vezérlőtől függően változnak.

  Szerep Leírás
  A [ Előre beállított fókuszpont ]

  A vezérlő megnyomásával kiválaszt egy előre beállított fókuszpontot.

  • A pont kiválasztásához jelölje ki, tartsa lenyomva a vezérlőt, és nyomja meg a fókuszmód gombot, amíg a fókuszpont villogni nem kezd.
  • A kiválasztott vezérlőelem viselkedése kiválasztható 2 gomb megnyomásával, amikor az [ Előre beállított fókuszpont ] ki van jelölve.

   • [ Nyomja meg a fókuszpont visszahívásához ]: A vezérlőgomb megnyomásával előhívhatja az előre beállított fókuszpontot.
   • [ Tartsa lenyomva a fókuszpont visszahívásához ]: Az előre beállított fókuszpont kiválasztásra kerül, miközben lenyomja a vezérlőt. A vezérlő elengedése visszaállítja a vezérlőgomb megnyomása előtt kiválasztott fókuszpontot.
  K [ Középső fókuszpont kiválasztása ] A vezérlőgomb megnyomásával kiválaszthatja a középső fókuszpontot.
  F [ Fókusz pozíció mentése ]

  A vezérlő nyomva tartása menti az aktuális fókuszpozíciót.

  • A mentett pozíció visszaállítható egy olyan vezérlővel, amelyhez [ Reall fókuszpozíció ] van hozzárendelve („memória visszahívása”).
  • A fókuszpozíció mentésekor kiválaszthatja, hogy az előhívható-e bármely olyan vezérlővel, amelyhez a [ Fókuszpozíció előhívása ] van hozzárendelve ([ Mentés mindenhez ]), vagy csak egy adott vezérlőelem használatával ([ Mentés egyénileg ]).

  • További információkért lásd a „Fókuszpozíciók mentése és visszahívása” című részt ( 0 Fókuszpozíciók mentése és előhívása ).

  H [ Fókuszpozíció felidézése ]

  A vezérlőgomb megnyomásával előhívható egy olyan vezérlővel elmentett fókuszpozíció, amelyhez a [ Save fókusz pozíció ] van hozzárendelve.

  A [ AF-BE ]

  A vezérlő megnyomása elindítja az automatikus élességállítást, megismételve az AF-ON gomb funkcióját.

  • Ha az AF-C van kiválasztva az élességállítási módhoz, a fényképezőgép a g6 egyéni beállításnál [ AF speed ] kiválasztott sebességgel fókuszál.
  G [ Gyors AF-ON ]

  A vezérlő megnyomása elindítja az automatikus élességállítást, megismételve az AF-ON gomb funkcióját.

  • Ha az AF-C van kiválasztva élességállítási módhoz, a fényképezőgép a maximális sebességgel fókuszál, függetlenül a g6 egyéni beállításhoz [ AF speed ] kiválasztott opciótól.
  F [ Csak AF rögzítés ] Az élesség rögzül a vezérlő lenyomásakor.
  E [ AE rögzítés (tartás) ] A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. Az expozíció zárolása nem ér véget a felvétel megkezdésekor. Az expozíció zárolva marad mindaddig, amíg a vezérlőt másodszor meg nem nyomják, vagy a készenléti időzítő le nem jár.
  N [ AWB zárolás (tartás) ] Ha a fehéregyensúlyhoz az [ Auto ] vagy a [ Natural light auto ] van kiválasztva, a fehéregyensúly a vezérlő megnyomásakor rögzül (fehéregyensúly-zár). A fehéregyensúly zárolása nem ér véget a felvétel megkezdésekor. A zár azonban feloldódik, ha a vezérlőt másodszor is megnyomja, vagy a készenléti időzítő lejár.
  O [ AE/AWB zárolás (tartás) ] A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. A fehéregyensúly akkor is rögzítésre kerül, ha az [ Auto ] vagy a [ Natural light auto ] van kiválasztva a fehéregyensúlyhoz. Az expozíció és a fehéregyensúly-rögzítés nem ér véget a felvétel megkezdésekor. A zár azonban feloldódik, ha a vezérlőt másodszor is megnyomja, vagy a készenléti időzítő lejár.
  C [ Csak AE zár ] Az expozíció rögzül a vezérlő lenyomásakor.
  B [ AE/AF rögzítés ] Az élesség és az expozíció rögzítése a vezérlő lenyomásakor.
  K [ FX / DX váltás ] Nyomja meg a vezérlőt az [ FX ] és [ DX ] képterületek közötti váltáshoz.
  p [ Segítség megtekintése ] Nyomja meg a vezérlőt az [ ON ] kiválasztásához a g11 egyéni beállításhoz [ Segéd megtekintése ]. Nyomja meg újra az [ OFF ] kiválasztásához.
  E [ Nagyfrekvenciás villogáscsökkentés ]

  A vezérlőgomb megnyomásával a zársebesség kisebb lépésekben finomhangolható. Nyomja meg a vezérlőgombot másodszor is a normál zársebesség-választás visszaállításához.

  L [ Csendes mód ] Nyomja meg a vezérlőt a néma mód engedélyezéséhez. Nyomja meg újra a letiltáshoz.
  M [ Élő nézet információs megjelenítésének ciklusa ] Nyomja meg a vezérlőt a fényképezési képernyő váltásához. Az elérhető kijelzők típusa és tartalma a g16 [ Egyedi monitor felvételi megjelenítése ] és a g17 [ Egyedi keresőkép megjelenítése ] Egyéni beállítások segítségével választható ki.
  b [ Élő nézet információs megjelenítése kikapcsolva ] Nyomja meg a vezérlőt az ikonok és egyéb információk elrejtéséhez a fényképezési képernyőn. Nyomja meg újra a megtekintéséhez.
  b [ Keretrács ] Nyomja meg a vezérlőt a keretrács megjelenítéséhez. A rács elrejtéséhez nyomja meg újra a vezérlőt. A megjelenítési típus a g14 [ Rács típusa ] egyéni beállítással választható ki.
  p [ Nagyítás be/ki ] Nyomja meg a vezérlőgombot a kijelző nagyításához az aktuális fókuszpont körüli területre. Nyomja meg újra a nagyítás törléséhez.
  D [ Virtuális horizont ] Nyomja meg a vezérlőt a virtuális horizont megjelenítésének engedélyezéséhez. Nyomja meg újra a kijelző elrejtéséhez. A megjelenítés típusa a d16 [ Virtuális horizont típusa ] egyéni beállítással választható ki.
  W [ Fókusz csúcspont kijelző ] Nyomja meg egyszer a vezérlőt, hogy engedélyezze a fókuszálást, ha az MF van kiválasztva az élességállítási módhoz. Nyomja meg újra a fókuszálás befejezéséhez.
  O [ SAJÁT MENÜM ] Nyomja meg a vezérlőt a „MY MENU” megjelenítéséhez.
  3 [ A SAJÁT MENÜ legfelső elemének elérése ] Nyomja meg a vezérlőt, hogy a „MY MENU” legfelső elemére ugorjon. Válassza ezt az opciót a gyakran használt menüpontok gyors eléréséhez.
  K [ Lejátszás ] Nyomja meg a vezérlőgombot a lejátszás elindításához.
  l [ Szűrt lejátszás ] Nyomja meg a vezérlőgombot, ha csak azokat a képeket szeretné megtekinteni, amelyek megfelelnek a lejátszás menüben a [ Filtered playback conditions ] beállításnál kiválasztott feltételeknek.
  N [ Szűrt lejátszás (válasszon feltételek) ] Nyomja meg a vezérlőt, hogy a lejátszás menüben a [ Szűrt lejátszási feltételek ] elemre ugorjon.
  t [ Teljesítmény rekesz (nyitva) ]
  • A rekesznyílás a gomb lenyomása közben kiszélesedik. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Fn2 gomb ] beállításánál a [ Power aperture (close) ] van kiválasztva.
  • Forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba az objektív rekesznyílásának növeléséhez. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Teljesítmény rekesz (zárva) ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával megegyező irányba) ].
  q [ Teljesítmény rekesz (zárva) ]
  • A rekesznyílás szűkül a gomb lenyomásakor. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Fn1 gomb ] beállításánál a [ Power aperture (open) ] van kiválasztva.
  • Az objektív rekesznyílásának szűkítéséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Teljesítmény rekesz (nyitva) ] van kiválasztva az [ Lens Fn ring (counterwise) ] beállításnál.
  i [ Expozíciókompenzáció + ]
  • Az expozíciókompenzáció növekszik a gomb lenyomásakor. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Expozíciókompenzáció − ] van kiválasztva az [ Fn2 gomb ] beállításánál.
  • Forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba a nagyobb expozíciókompenzáció érdekében. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Expozíciókompenzáció − ] van kiválasztva az [ Lens Fn ring (counterwise) ] beállításnál.
  h [ Expozíció kompenzáció − ]
  • Az expozíciókompenzáció a gomb lenyomásakor csökken. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Expozíciókompenzáció + ] van kiválasztva az [ Fn1 gomb ] beállításánál.
  • Az expozíciókompenzáció csökkentéséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Expozíciókompenzáció + ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával megegyező irányba) ].
  B [ ISO érzékenység (növelés) ] Az ISO-érzékenység növeléséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ ISO érzékenység (csökkentés) ] van kiválasztva az [ Lens Fn ring (counterwise) ] beállításnál.
  C [ ISO érzékenység (csökkentés) ] Az ISO-érzékenység csökkentéséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ ISO érzékenység (növelés) ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával megegyező irányba) ].
  I [ Nagy felbontású zoom + ]
  • Nagyítás a Hi-Res Zoom használatával; a zoom tényező növekszik, miközben lenyomja a vezérlőt. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Hi-Res Zoom − ] van kiválasztva az [ Fn2 button ]-ban.
  • Forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba a nagy felbontású nagyításhoz. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Hi-Res Zoom − ] van kiválasztva az [ Lens Fn ring (counterwise) ] beállításnál.
  J [ Nagy felbontású zoom − ]
  • Kicsinyítés a Hi-Res Zoom használatával; a zoom arány csökken a vezérlő lenyomásakor. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Nagy felbontású zoom + ] van kiválasztva az [ Fn1 gomb ] beállításánál.
  • Forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba a nagy felbontású zoom használatával történő kicsinyítéshez. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Nagy felbontású zoom + ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával megegyező irányba) ].
  9 [ Minta tónustartomány ] Nyomja meg a vezérlőgombot a zebra minta tónustartomány opciói közötti váltáshoz ( 0 Mintatónus tartomány ).
  e [ Ugyanaz, mint az AF-ON gomb ] A vezérlő az AF-ON gombhoz jelenleg kiválasztott szerepet tölti be.
  1 [ Videók rögzítése ] Nyomja meg a vezérlőgombot a felvétel elindításához. Nyomja meg újra a felvétel befejezéséhez.
  n [ Lövés menü bank ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a fényképezés menü bank kiválasztásához.
  v [ Fényképezési mód ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a fényképezési mód kiválasztásához.
  J [ Képterület kiválasztása ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a videók képterületének kiválasztásához. Vegye figyelembe, hogy a képterület nem módosítható felvétel közben.
  m [ Fehéregyensúly ] Tartsa lenyomva a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a videók fehéregyensúlyának beállításához. Egyes opciók albeállításokat kínálnak, amelyeket a segédtárcsa elforgatásával lehet kiválasztani.
  h [ Picture Control beállítása ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a Picture Control kiválasztásához.
  y [ Aktív D-Lighting ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát az Active D-Lighting beállításához videókhoz.
  h [ Bőrpuhítás ] Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a vezérlőtárcsát a bőrpuhítás beállításához.
  i [ Portré benyomások egyenlege ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát, hogy válasszon egy portré hatásegyensúly módot.
  w [ Mérés ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát, hogy kiválassza a videórögzítés közbeni mérési beállítást.
  z [ Fókusz mód/AF-mező mód ] Tartsa lenyomva a vezérlőt, és forgassa el a főtárcsát a fókuszmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig az AF-mező mód kiválasztásához.
  a [ Vezérlőzár ]
  • Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a főtárcsát a zársebesség rögzítéséhez ( M mód). A rekesznyílás rögzítéséhez ( A és M mód) nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a segédtárcsát.
  • A fókuszpont kiválasztásának zárolásához tartsa lenyomva a vezérlőt, miközben a választógombot használja a fókuszpont kiválasztásához.
  H [ Mikrofon érzékenység ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a mikrofon érzékenységének beállításához.
  X [ Fókusz (M/A) ] Az objektívvezérlő gyűrű használható kézi élességállításhoz, függetlenül attól, hogy az élességállítási módhoz melyik opciót választotta. Az automatikus élességállítással történő újraélesítéshez nyomja le félig az exponálógombot, vagy nyomja meg azt a vezérlőt, amelyhez AF-ON van hozzárendelve.
  q [ Teljesítmény rekesz ] Forgassa el az objektív vezérlőgyűrűjét a rekesznyílás beállításához.
  E [ Expozíció kompenzáció ] Állítsa be az expozíciókompenzációt a vezérlőgomb lenyomva tartásával és a vezérlőtárcsa elforgatásával, vagy az objektív vezérlőgyűrűjének elforgatásával.
  9 [ ISO érzékenység ] Állítsa be az ISO-érzékenységet a vezérlőgomb lenyomva tartásával és a vezérlőtárcsa elforgatásával, vagy az objektív vezérlőgyűrűjének elforgatásával.
  H [ Nagy felbontású zoom ] Forgassa el az objektívvezérlő gyűrűt a nagy felbontású zoom funkcióval való nagyításhoz vagy kicsinyítéshez.
  [ Nincs ] A vezérlésnek nincs hatása.

Teljesítmény rekesz

 • A teljesítményrekesz csak A és M módban érhető el.
 • A rekesznyílás beállítása közben a kijelző villoghat.

Parancstárcsák

A parancstárcsákhoz a következő szerepek rendelhetők. Az opciók megtekintéséhez jelölje ki az elemeket, és nyomja meg 2 gombot.

Szerep Leírás
[ Expozíció beállítása ] A kiválasztott módokban felcseréli a fő- és a segédtárcsák szerepét. Nyomja meg 4 vagy 2 gombot egy mód kijelöléséhez, 1 vagy 3 gombot a szerepek váltásához.
[ Fókusz/AF-mező mód kiválasztása ] A fő- és segédtárcsák forgatásával válthat a szerepek között, miközben lenyomva tartja a fókuszmód gombot.
[ Segédtárcsa nagyítási szerep ]

Válassza ki a segédtárcsa szerepét a zoom kijelzőn.

 • Válassza az [ Exposure settings ] lehetőséget a segédtárcsa szerepének módosításához az egyes módokban.
 • Válassza a [ Nagyítás ] lehetőséget a segédtárcsa nagyításhoz vagy kicsinyítéshez.