Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Element nou de meniu: „Captură automată”

[ Captură automată ] elemente au fost adăugate la meniurile de fotografiere și înregistrare video. Aceste elemente sunt folosite pentru a filma rafale sau pentru a înregistra video automat atunci când camera detectează că subiectul îndeplinește anumite condiții, de exemplu că se află în cadru, într-un anumit interval de distanțe și se mișcă într-o anumită direcție. Ele pot ajuta chiar și fotografii să facă fotografii sau să înregistreze videoclipuri automat, fără a fi prezenți.

Opțiune Descriere
[ Start ] Afișați setările de captură automată și ajustați criteriile de captură automată. După ce ați examinat criteriile selectate în dialogul de confirmare a setărilor pentru a determina dacă se vor comporta conform prevederilor, apăsați butonul de înregistrare video pentru a iniția captura automată.
[ Selectați presetarea utilizatorului ]
  • Criteriile de captare automată pot fi salvate în presetări utilizator [ Presetare utilizator 1 ] până la [ Presetare utilizator 5 ]. Evidențiați o presetare și apăsând 2 afișează un meniu în care puteți redenumi presetarea și vizualiza setările sau le puteți copia într-o altă presetare.
    • [ Vizualizare setări ]: Vizualizați setările din presetarea selectată.
    • [ Redenumire ]: Redenumiți presetarea. Numele presetate pot avea până la 19 caractere.
    • [ Copiere ]: Evidențiați destinația și apăsați J pentru a copia setările la presetarea selectată.
  • Pentru a iniția imediat captura automată folosind criteriile dintr-o presetare salvată anterior, selectați presetarea, apoi alegeți [ Start ].

Afișajul Setări Captură automată

Afișajul setărilor de captură automată poate fi vizualizat selectând [ Start ] pentru [ Captură automată ] în meniul de fotografiere sau înregistrare video. Evidențiați elementele și apăsați J pentru a afișa opțiunile pentru elementul selectat.

  1. [ Criterii de captare ]
  2. [ Avansat: mișcare ]
  3. [ Avansat: detectarea subiectului ]
  1. [ Avansat: distanță ]
  2. [ Zona țintă ]
  3. [ Opțiuni de sincronizare ]
Opțiune Descriere
[ Criterii de captare ]
  • Ajustați criteriile de captare automată.

    • [ Mișcare ]: Selectați ( M ) această opțiune pentru a include direcția în care se mișcă subiectul ca unul dintre criteriile care trebuie îndeplinite pentru a declanșa începerea fotografierii cu captură automată.
    • [ Detectare subiect ]: Selectați ( M ) această opțiune pentru a include detectarea unui subiect ca unul dintre criteriile care trebuie îndeplinite pentru a declanșa începerea fotografierii cu captură automată.
    • [ Distanță ]: Dacă această opțiune este selectată ( M ), fotografierea va continua în timp ce subiectul se află în intervalul specificat de distanțe.
  • Captura automată va fi declanșată numai dacă toate criteriile selectate sunt îndeplinite.
[ Avansat: mișcare ] Această opțiune va avea efect numai dacă este selectat [ Mișcare ] ( M ) pentru [ Criterii de captură ]. Este folosit pentru a alege direcția de mișcare, dimensiunea și viteza subiecților care vor declanșa captura automată ( 0 „Criterii de captură“ > „Mișcare“ ).
[ Avansat: detectarea subiectului ] Această opțiune va avea efect numai dacă este selectat [ Detecție subiect ] ( M ) pentru [ Criterii de captură ]. Este folosit pentru a alege tipul și dimensiunea subiecților care vor declanșa captura automată ( 0 „Criterii de captură” > „Detecție subiect” ).
[ Avansat: distanță ] Această opțiune va avea efect numai dacă este selectat [ Distanță ] ( M ) pentru [ Criterii de captură ]. Este folosit pentru a alege intervalul de distanțe la care prezența unui subiect va declanșa captura automată ( 0 „Criterii de captură“ > „Distanță“ ). Fotografierea va continua cât timp subiectul se află în intervalul specificat de distanțe.
[ Zona țintă ] Alegeți punctele de focalizare utilizate pentru detectarea subiectului când este selectat [ Zona AF automată ] pentru modul zonă AF. Captura automată va fi declanșată dacă un subiect care îndeplinește condițiile de declanșare este detectat în oricare dintre punctele de focalizare selectate. Selectarea zonei țintă poate fi utilizată pentru a dezactiva punctele de focalizare din zonele din cadru care sunt blocate de obstacole sau pot fi ignorate în alte scopuri pentru detectarea subiectului, asigurând că subiectul dorit poate fi detectat mai fiabil.
[ Opțiuni de sincronizare ]

Alegeți valorile pentru [ Selectarea timpului de înregistrare ] și [ Așteptați după fotografiere ].

  • [ Selectarea timpului de înregistrare ]: Alegeți cât timp va fotografia camera după declanșarea capturii automate. Fotografierea va continua pentru timpul selectat chiar dacă condițiile de declanșare nu mai sunt îndeplinite.
    • În funcție de setările camerei, fotografierea se poate termina înainte de expirarea timpului selectat.
  • [ Așteptați după fotografiere ]: alegeți timpul minim în care camera va aștepta după o explozie. Odată ce explozia este completă, fotografierea se va întrerupe pentru durata selectată, chiar dacă sunt îndeplinite condițiile de declanșare.

Realizarea de fotografii utilizând Captură automată

Înainte de fotografiere

  • Vă recomandăm să utilizați una dintre următoarele surse de alimentare pentru a preveni pierderea energiei în timpul fotografierii:

    • O baterie complet încărcată
    • Un adaptor CA de încărcare EH‑7P opțional
    • Un adaptor CA opțional EH‑8P cu un cablu USB UC‑E25 (cu conectori de tip C la ambele capete)
    • Un conector de alimentare EP‑5B opțional cu un adaptor de curent alternativ EH‑5d, EH‑5c sau EH‑5b
  • În modul foto, sunt disponibile doar zonele de imagine [ FX (36×24) ] și [ DX (24×16) ]. Captura automată nu poate fi utilizată când este selectat [ 1:1 (24×24) ] sau [ 16:9 (36×20) ].
  1. Montați camera pe un trepied sau luați alte măsuri pentru a o menține stabilă.

    Fixați camera în loc după încadrarea fotografiei.

    Încadrarea fotografiei

    Vă recomandăm să alegeți un unghi mai larg decât de obicei până când vă obișnuiți cu capturarea automată.

  2. Selectați modul dorit (foto sau video) folosind selectorul foto/video.

  3. Dacă utilizați captura automată pentru fotografii, selectați un mod de eliberare continuă: [ Continuous high-speed ], [ Continuous low-speed ], [ C30 ], [ C60 ] sau [ C120 ].

    • Dacă utilizați captura automată pentru a înregistra videoclipuri, treceți la Pasul 4.
    • Dacă este selectat modul cadru unic sau autodeclanșator, camera va comuta temporar la modul continuu de mare viteză când începe captura automată.

    • Dacă ați selectat modul continuu de viteză mică sau continuu de mare viteză, alegeți rata de avans a cadrelor înainte de a continua.
  4. Poziționați punctul de focalizare.

    Alegeți un mod de zonă AF și poziționați punctul de focalizare în zona cadrului în care anticipați că va apărea subiectul.

    • Dacă focalizarea automată este activată, camera va comuta temporar în modul de focalizare AF‑C în timpul capturii automate.
    • Dacă este selectat [ Auto-zonă AF ] pentru modul zonă AF, rata efectivă a cadrelor scade la 15 fps atunci când este selectată o rată de avansare a cadrelor de 20 fps în modul continuu de mare viteză.
    • Când utilizați focalizarea manuală, glisați comutatorul pentru modul de focalizare a obiectivului pe [ M ] și reglați manual focalizarea. Focalizarea manuală este disponibilă numai cu obiectivele echipate cu un comutator pentru modul de focalizare.
  5. Evidenţiaţi [ Captură automată ] în meniul de fotografiere sau înregistrare video şi apăsaţi 2 .

  6. Alegeți [ Select user preset ] , apoi evidențiați o destinație prestabilită pentru setările de captură automată și apăsați J .

    Alegeți o destinație dintre presetări [ Presetare utilizator 1 ] până la [ Presetare utilizator 5 ].

  7. Evidențiați [ Start ] și apăsați J

    Se vor afișa setările de captură automată.

  8. Evidențiați [ Criterii de captură ] și apăsați J

    • Ajustați criteriile de captare automată. Evidențiați opțiuni și apăsați J pentru a selecta ( M ) sau deselecta ( U ).
    • Apăsați X pentru a salva modificările și a reveni la afișajul setărilor de captare automată.
  9. Ajustați setările pentru fiecare dintre criteriile selectate pentru [ Criterii de captură ].

    • Pentru informații despre criteriile disponibile atunci când [ Mișcare ] este activată ( M ), consultați „ Criterii de captură ” > „ Mișcare ”” ( 0 „Criterii de captură“ > „Mișcare” ).
    • Pentru informații despre criteriile disponibile atunci când [ Detecția subiectului ] este activată ( M ), consultați „ Criterii de captură ” > „ Detecția subiectului ”’ ( 0 „Criterii de captură” > „Detectarea subiectului” ).
    • Pentru informații despre criteriile disponibile atunci când [ Distanță ] este activată ( M ), consultați „ Criterii de captură ” > „ Distanță ”’ ( 0 „Criterii de captură“ > „Distanță” ).
    • Deși mai multe [ Criterii de captură ] pot fi utilizate împreună, vă recomandăm să activați ( M ) doar un criteriu la un moment dat, până când vă obișnuiți să capturați automat.
  10. Evidențiați [ Zona țintă ] și apăsați J

    • Alegeți punctele de focalizare utilizate pentru detectarea subiectului când este selectat [ Zona AF automată ] pentru modul zonă AF. Selectarea zonei țintă nu este disponibilă în alte moduri de zonă AF. Dacă este selectat un alt mod, treceți la Pasul 11.
    • Selectarea zonei țintă poate fi utilizată pentru a dezactiva punctele de focalizare din zonele din cadru care sunt blocate de obstacole sau pot fi ignorate în alte scopuri pentru detectarea subiectului, asigurând că subiectul dorit poate fi detectat mai fiabil.
    • Apăsați J pentru a preveni utilizarea punctelor de focalizare pentru detectarea subiectului (punctele de focalizare dezactivate sunt afișate în roșu). Apăsați din nou J pentru a șterge (reactiva) punctul de focalizare.
    • Apăsați X pentru a activa toate punctele de focalizare.
    • Apăsați W ( Q ) pentru a dezactiva toate punctele de focalizare.
    • Punctele de focalizare pot fi activate și dezactivate câte nouă la un moment dat (în grile 3 × 3) atingând monitorul.
    • Apăsați i pentru a salva modificările și a reveni la afișajul setărilor de captare automată.

    Puncte de focalizare dezactivate

    Subiecții care îndeplinesc [ Criteriile de captură ] vor fi detectați numai în vecinătatea punctelor de focalizare alese. De exemplu, camera va ignora mișcarea în punctele de focalizare dezactivate chiar și atunci când [ Mișcare ] este activată ( M ).

  11. Evidenţiaţi [ Opţiuni de sincronizare ] şi apăsaţi J .

    • Folosiți [ Selectare timp de înregistrare ] pentru a alege durata fiecărei rafale individuale sau înregistrări video; opțiunile includ [ OFF ] (fără limită) și valori de la 1 secundă la 30 de minute. Când este selectată o altă opțiune decât [ OFF ], fotografierea va continua pentru timpul selectat chiar dacă condițiile de declanșare nu mai sunt îndeplinite.
    • Perioada minimă de timp pe care camera o va aștepta înainte de a începe din nou fotografierea poate fi selectată utilizând [ Așteptați după fotografiere ], care oferă o alegere de valori de la 0 secunde la 30 de minute.
    • Apăsați J pentru a salva modificările și a reveni la afișajul setărilor de captare automată.
  12. Apăsați butonul i .

    • Va fi afișat dialogul de confirmare a setărilor.
    • În colțul din stânga sus al casetei de dialog sunt afișate ( M ) [ Criterii de captare ] selectate în prezent.

  13. Verificați dacă camera poate detecta subiecții după cum doriți, utilizând criteriile selectate.

    • Subiectele detectate de cameră sunt afișate prin casete verzi în dialogul de confirmare a setărilor.
    • Puteți alege punctul de focalizare atunci când este selectată o altă opțiune decât [ Zona AF automată ] pentru modul zonă AF.
    • Dacă selectați [ AF cu zonă largă (C1) ] sau [ AF cu zonă largă (C2) ] pentru modul zonă AF, puteți alege dimensiunea zonei de focalizare ținând apăsat butonul pentru modul de focalizare și apăsând 1 , 3 , 4 sau 2 .
    • Puteți selecta modul zonă AF din dialogul de confirmare a setărilor apăsând butonul pentru modul de focalizare și rotind selectorul secundar de comandă.
    • Dacă casetele verzi nu sunt afișate conform așteptărilor, apăsați butonul i și repetați pașii 9 și 10 până când se obține rezultatele dorite.

  14. Inițiază captura automată.

    • Pentru a iniția captarea automată, apăsați butonul de înregistrare video din dialogul de confirmare a setărilor.
    • Fotografierea va începe când este detectat un subiect care îndeplinește criteriile selectate și va continua în timp ce criteriile sunt îndeplinite.
    • Captura automată va fi declanșată numai dacă toate opțiunile selectate pentru [ Criterii de captură ] sunt îndeplinite.
    • Afișajul de fotografiere se va opri pentru a economisi energie dacă nu se efectuează nicio operațiune timp de aproximativ trei minute, dar captura automată va rămâne activă. Afișajul poate fi reactivat apăsând butonul DISP sau apăsând pe jumătate butonul de declanșare.

Ecranul Auto Capture Standby

  • A- CAP ” va fi afișat în panoul de control.

  • O pictogramă X va clipi pe afișajul de fotografiere.

Captură înainte de lansare

Setările selectate pentru Setarea personalizată d3 [ Opțiuni de captură înainte de lansare ] se aplică atunci când este selectat [ C30 ], [ C60 ] sau [ C120 ] pentru modul de eliberare.

Mod silențios

Modul silențios poate fi activat selectând [ ON ] pentru [ Silent mode ] din meniul de configurare.

Criterii de captare ” > „ Mișcare

Această opțiune este folosită pentru a alege direcția de mișcare, dimensiunea și viteza subiecților care vor declanșa capturarea automată.

  1. Evidențiați [ Advanced: Motion ] în afișajul setărilor de captură automată și apăsați J .

    Vor fi afișate criteriile de mișcare.

  2. Apăsați butonul W ( Q ) și selectați direcțiile.

    • Vor fi afișate criteriile de direcție.
    • Evidențiați indicațiile de orientare și apăsați J pentru a selecta ( M ) sau deselecta ( U ).
    • Apăsați X pentru a salva modificările și a reveni la afișajul setărilor de mișcare.

  3. Rotiți selectorul principal de comandă pentru a alege viteza subiectului.

    Rotiți selectorul principal de comandă pentru a alege o [ Viteză ] de la [ 1 ] la [ 5 ]. Alegeți valori mai mari pentru a restricționa detectarea subiectelor la subiecții care se mișcă mai rapid, valori mai mici pentru a include subiecții care se mișcă la viteze mai mici.

    Dimensiune și viteză

    • Subiectele care îndeplinesc criteriile pentru [ Dimensiune subiect ] și [ Viteză ] sunt afișate prin casete verzi în afișajul setărilor de mișcare.
    • [ Viteză ] este măsurată ca timpul necesar subiectului pentru a traversa cadrul orizontal. Durata aproximativă pentru fiecare valoare este listată mai jos. Este posibil ca subiectele care se mișcă prea repede să nu fie detectate.

      • [ 1 ]: Aproximativ 5 s sau mai puțin
      • [ 2 ]: Aproximativ 4 s sau mai puțin
      • [ 3 ]: Aproximativ 3 s sau mai puțin
      • [ 4 ]: Aproximativ 2 s sau mai puțin
      • [ 5 ]: Aproximativ 1 s sau mai puțin
    • Selectarea [ 1 ] atât pentru [ Dimensiune subiect ] cât și pentru [ Viteză ] facilitează ca camera să detecteze subiecți de o varietate de dimensiuni care se mișcă la o varietate de viteze. Vă recomandăm să începeți de la valori scăzute și apoi să le creșteți treptat în timp ce verificați afișarea casetelor verzi în afișajul setărilor de mișcare sau faceți fotografii de testare până când detectarea subiectului funcționează așa cum doriți.
  4. Rotiți selectorul secundar de comandă pentru a alege dimensiunea subiectului.

    Rotiți selectorul secundar de comandă pentru a alege o [ Dimensiune subiect ] de la [ 1 ] la [ 5 ]. Alegeți valori mai mici pentru a include subiecți mai mici, valori mai mari pentru a restricționa detectarea subiectului la subiecte mai mari.

    Opțiuni de dimensiune

    • Subiectele care îndeplinesc criteriile pentru [ Dimensiune subiect ] și [ Viteză ] sunt afișate prin casete verzi în afișajul setărilor de mișcare.
    • Dimensiunea aparentă a subiectului (măsurată în puncte de focalizare) pentru fiecare opțiune [ Subject Size ] este listată mai jos.

      • [ 1 ]: 4 puncte de focalizare sau mai mare
      • [ 2 ]: 8 puncte de focalizare sau mai mare
      • [ 3 ]: 14 puncte de focalizare sau mai mare
      • [ 4 ]: 24 de puncte de focalizare sau mai mare
      • [ 5 ]: 34 de puncte de focalizare sau mai mare

      Subiect detectat în 14 puncte de focalizare

  5. Apăsați butonul i .

    Camera va salva modificările și vă va întoarce la afișajul setărilor de captare automată.

Criterii de captură ” > „ Detecție subiect

Această opțiune este utilizată pentru a alege tipurile și dimensiunile subiectului care declanșează captura automată.

  1. Evidențiați [ Advanced: Subject detection ] în afișajul setărilor de captură automată și apăsați J .

    Vor fi afișate criteriile de detectare a subiectului.

  2. Apăsați butonul W ( Q ) și selectați tipurile de subiecte dorite.

    • Alegerile tale sunt auto, oameni, animale, vehicule și avioane.
    • Apăsați J pentru a salva modificările și a reveni la afișajul de detectare a subiectului.

  3. Rotiți selectorul principal de comandă pentru a alege dimensiunea subiectului.

    Alegeți o [ Dimensiune subiect ] dintre valorile [ 1 ] până la [ 5 ]. Alegeți valori mai mici pentru a include subiecți mai mici, valori mai mari pentru a restricționa detectarea subiectului la subiecte mai mari.

    Opțiuni de dimensiune

    • Subiectele care îndeplinesc criteriul pentru [ Dimensiunea subiectului ] sunt afișate prin casete verzi în afișajul de detectare a subiectului.
    • Dimensiunea aparentă a subiectului (ca procent din unghiul de vedere) pentru fiecare setare este listată mai jos.

      • [ 1 ]: 2,5% sau mai mult
      • [ 2 ]: 5% sau mai mult
      • [ 3 ]: 10% sau mai mult
      • [ 4 ]: 15% sau mai mult
      • [ 5 ]: 20% sau mai mult

      Subiect detectat la dimensiunea de 20%

    • O [ Dimensiune subiect ] de [ 1 ] facilitează ca camera să detecteze subiecte de diferite dimensiuni. Vă recomandăm să începeți de la o valoare scăzută și apoi să o ridicați treptat în timp ce verificați afișarea casetelor verzi în afișajul de detectare a subiectului sau faceți fotografii de testare până când detectarea subiectului funcționează așa cum doriți.
  4. Apăsați butonul i .

    Camera va salva modificările și vă va întoarce la afișajul setărilor de captare automată.

Atenție: Detectarea subiectului

Dacă este selectat „auto” sau „oameni”, captura automată va începe când sunt detectați subiecții portret umani, indiferent dacă se află sau nu în fața camerei.

Criterii de captură „ > „ Distanță

Alegeți distanțele maxime și minime la care camera va detecta subiecții pentru captură automată. Captură automată va continua în timp ce subiectul se află în intervalul specificat de distanțe.

„Avansat: distanță”

Puteți utiliza funcția [ Avansat: Distanță ] când este atașat un obiectiv NIKKOR Z. Este posibil să nu funcționeze cu alte lentile.

  1. Evidențiați [ Advanced: Distance ] în afișajul setărilor de captură automată și apăsați J .

    • Vor fi afișate criteriile de distanță.
    • O țintă a punctului de focalizare va apărea pe afișajul criteriilor de distanță.

    Ținta punctului de focalizare

  2. Alegeți distanța cea mai apropiată și cea mai îndepărtată la care camera va detecta subiecții pentru captura automată.

    • Plasați ținta peste un subiect la cea mai apropiată distanță pentru detectarea automată a subiectului și apăsați butonul AF-ON pentru a seta distanța minimă, care va apărea pe afișaj ca [ Aproape ]. Distanța minimă poate fi reglată fin prin rotirea selectorului principal de comandă.

    • Plasați ținta peste un subiect la cea mai îndepărtată distanță pentru detectarea automată a subiectului și apăsați butonul de declanșare la jumătate pentru a seta distanța maximă, care va apărea pe afișaj ca [ Departe ]. Distanța maximă poate fi reglată fin prin rotirea selectorului secundar de comandă.

      Reglarea fină a distanțelor pentru „Aproape” și „Departe”

      Reglajul fin este disponibil exclusiv cu obiectivele cu montură Nikon Z, dar nu și cu NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct.

      Afișajele „Aproape” și „Departe”.

      Distanțele pentru [ Aproape ] și [ Departe ] sunt afișate numai în metri. Acestea nu vor fi afișate în picioare, chiar dacă este selectat [ Feet (ft) ] pentru [ Distance units ] în meniul de configurare.

  3. Apăsați butonul i .

    Camera va salva modificările și vă va întoarce la afișajul setărilor de captare automată.

Întreruperea și încheierea capturii automate

  • Pentru a întrerupe captura automată și a reveni la dialogul de confirmare a setărilor, apăsați butonul de înregistrare video. Captura automată poate fi reluată apăsând din nou butonul.
  • Pentru a termina captura automată și a ieși la afișajul de fotografiere, apăsați butonul O ( Q ).

Atenții: Captură automată

  • În timpul modului de așteptare pentru captură automată, camera focalizează așa cum este descris mai jos.
    • [ Criterii de captură ] > [ Distanță ] activat ( M ): Camera focalizează la distanța selectată pentru [ Departe ].
    • [ Criterii de captură ] > [ Distanță ] dezactivat ( U ): Aparatul foto focalizează la distanța efectivă când a început captura automată.
  • Este posibil ca aparatul foto să nu detecteze subiecte în [ Zona țintă ] când există mai multe subiecte în cadru.
  • Ploaia și zăpada căderea pot interfera cu detectarea subiectului. Captura automată poate fi declanșată de căderea zăpezii, ceață de căldură sau alte fenomene meteorologice.
  • Captura automată se poate termina automat pentru a preveni supraîncălzirea camerei atunci când temperatura ambientală este ridicată sau camera a fost folosită pentru a fotografia pentru perioade lungi de timp.

În timpul Capturii automate

Toate comenzile, altele decât butoanele DISP , înregistrare video și O ( Q ) sunt dezactivate în timp ce capturarea automată este în curs. Opriți captura automată înainte de a încerca să ajustați setările camerei.

Captură automată: restricții

Captura automată nu poate fi combinată cu unele funcții ale camerei, inclusiv:

  • expuneri îndelungate („Bulb” sau „Timp”),
  • temporizatorul automat,
  • bracketing,
  • expuneri multiple,
  • suprapunere HDR,
  • fotografie cu cronometru interval,
  • înregistrare video time-lapse,
  • schimbarea focalizării
  • fotografiere cu deplasarea pixelilor și
  • VR electronic.