Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Imagine Dust Off Ref Foto

Butonul G U B meniul de configurare

Obțineți date de referință pentru opțiunea Image Dust Off din NX Studio . Image Dust Off procesează imaginile NEF ( RAW ) pentru a atenua efectele cauzate de praful care aderă la partea frontală a senzorului de imagine al camerei. Pentru mai multe informații, consultați ajutorul online al NX Studio .

Obținerea datelor de referință pentru eliminarea prafului de imagine

Înainte de a obține date de referință Image Dust Off, selectați modul foto rotind selectorul foto/video la C .

 1. Alegeți o opțiune de pornire.

  • Evidențiați [ Start ] și apăsați J pentru a afișa imediat dialogul [ Image Dust Off ref photo ].

  • Evidențiați [ Curățare senzor și apoi pornire ] și apăsați J pentru a curăța senzorul de imagine înainte de a începe. Dialogul [ Image Dust Off ref fotografie ] va fi afișat când curățarea senzorului de imagine este finalizată.
  • Pentru a ieși fără a obține date de referință Image Dust Off, apăsați G .

 2. Cu obiectivul la aproximativ zece centimetri (patru inci) de un obiect alb bine luminat, fără caracteristici, încadrați obiectul astfel încât să umple afișajul și apoi apăsați butonul de declanșare până la jumătate.

  • În modul de focalizare automată, focalizarea va fi setată automat la infinit.
  • În modul de focalizare manuală, setați manual focalizarea la infinit.
 3. Apăsați butonul de declanșare până la capăt pentru a obține date de referință Image Dust Off.

  • Monitorul se oprește când este apăsat butonul de declanșare.
  • Dacă obiectul de referință este prea luminos sau prea întunecat, este posibil ca camera să nu poată obține date de referință Image Dust Off, caz în care va apărea un mesaj și camera va reveni la afișajul prezentat la Pasul 1. Alegeți alt obiect de referință și apăsați butonul de declanșare din nou.

Atenție: curățarea senzorului de imagine

Datele de referință pentru îndepărtarea prafului înregistrate înainte de curățarea senzorului de imagine nu pot fi utilizate cu fotografiile realizate după curățarea senzorului de imagine. Selectați [ Curățare senzor și apoi pornire ] numai dacă datele de referință pentru eliminarea prafului de imagine nu vor fi utilizate cu fotografiile existente.

Atenționări: Obținerea datelor de referință pentru eliminarea prafului de imagine

 • Se recomandă un obiectiv în format FX cu o distanță focală de cel puțin 50 mm.
 • Când utilizați un obiectiv cu zoom, măriți până la capăt.
 • Datele Image Dust Off nu pot fi achiziționate atunci când este atașat un obiectiv DX .
 • Aceleași date de referință pot fi utilizate pentru fotografiile realizate cu lentile diferite sau la diafragme diferite.
 • Imaginile de referință nu pot fi vizualizate folosind software-ul de imagistică de computer.
 • Un model de grilă este afișat atunci când imaginile de referință sunt vizualizate pe cameră.