Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

g2: comenzi personalizate

Butonul G U A Meniu Setări personalizate

Alegeți operațiunile efectuate în modul video folosind inelele obiectivului și butoanele camerei și cadranele de comandă.

 • De asemenea, puteți alege rolurile jucate de comenzile de pe bateriile opționale conectate la cameră.
 • Alegeți rolurile jucate de comenzile de mai jos. Evidențiați controlul dorit și apăsați J .

  Opțiune
  w [ Butonul Fn1 ]
  y [ Butonul Fn2 ]
  n [ Butonul Fn pentru fotografiere verticală ]
  u [ Butonul modului de focalizare ]
  k [ Butonul Protect/Fn3 ]
  V [ Butonul AF-ON ]
  8 [ Centru subselector ]
  D [ Butonul DISP ]
  F [ Centru selector multiplu vertical ]
  p [ Butonul OK ]
  z [ Butonul de înregistrare video ]
  j [ Buton AF-ON pentru fotografiere verticală ]
  R [ Buton sensibilitate ISO ]
  Q [ Buton de compensare a expunerii ]
  G [ Butonul de declanșare ]
  y [ cadrane de comandă ]
  S [ Butonul Fn a obiectivului ]
  3 [ Butonul lentile Fn2 ]
  S [ Inel Fn obiectiv (în sens invers acelor de ceasornic) ]
  R [ Inel Fn obiectiv (în sensul acelor de ceasornic) ]
  T [ Buton pentru setarea memoriei obiectivului ]
  l [ Inel de control al obiectivului ]
 • Rolurile care pot fi atribuite sunt enumerate mai jos. Rolurile disponibile variază în funcție de control.

  Rol Descriere
  A [ Punct de focalizare presetat ]

  Apăsarea comenzii selectează un punct de focalizare prestabilit.

  • Pentru a alege punctul, evidențiați-l, țineți apăsat controlul și apăsați butonul pentru modul de focalizare până când punctul de focalizare clipește.
  • Comportamentul controlului selectat poate fi ales apăsând 2 când [ Punct de focalizare presetat ] este evidențiat.

   • [ Apăsați pentru a reapela punctul de focalizare ]: Apăsând butonul de comandă, se amintește punctul de focalizare prestabilit.
   • [ Țineți apăsat pentru a retrage punctul de focalizare ]: Punctul de focalizare presetat este selectat în timp ce controlul este apăsat. Eliberarea controlului restabilește punctul de focalizare selectat înainte de a fi apăsat controlul.
  K [ Selectați punctul central de focalizare ] Apăsarea comenzii selectează punctul central de focalizare.
  F [ Salvați poziția de focalizare ]

  Menținerea controlului salvează poziția curentă de focalizare.

  • Poziția salvată poate fi restabilită utilizând un control căruia i-a fost atribuit [ Recall focus position ] („rechemare memorie”).
  • Când salvați poziția de focalizare, puteți alege dacă poate fi reapelată utilizând oricare dintre comenzile cărora le este atribuită [ Apelare poziție de focalizare ] ([ Salvare la toate ]) sau folosind doar o comandă specifică ([ Salvare individual ]).

  • Pentru mai multe informații, consultați „Salvarea și rechemarea pozițiilor de focalizare” ( 0 Salvarea și rechemarea pozițiilor de focalizare ).

  H [ Amintiți poziția de focalizare ]

  Apăsarea comenzii reamintește o poziție de focalizare salvată folosind un control căruia i-a fost atribuit [ Salvare poziție de focalizare ].

  A [ AF-ON ]

  Apăsarea comenzii inițiază focalizarea automată, duplicând funcția butonului AF-ON .

  • Când este selectat AF-C pentru modul de focalizare, camera va focaliza la viteza selectată pentru Setarea personalizată g6 [ Viteză AF ].
  G [ AF‑ON rapid ]

  Apăsarea comenzii inițiază focalizarea automată, duplicând funcția butonului AF-ON .

  • Când este selectat AF-C pentru modul de focalizare, camera va focaliza la viteză maximă, indiferent de opțiunea aleasă pentru Setarea personalizată g6 [ Viteză AF ].
  F [ Numai blocare AF ] Focalizarea se blochează în timp ce controlul este apăsat.
  E [ Blocare AE (Menține) ] Expunerea se blochează atunci când este apăsat controlul. Blocarea expunerii nu se termină când începe înregistrarea. Expunerea rămâne blocată până când butonul de control este apăsat a doua oară sau până când cronometrul de așteptare expiră.
  N [ AWB lock (hold) ] Dacă este selectat [ Auto ] sau [ Lumină naturală automată ] pentru balansul de alb, balansul de alb se va bloca atunci când este apăsat butonul (blocare balans de alb). Blocarea balansului de alb nu se termină când începe înregistrarea. Blocarea va fi totuși eliberată când comanda este apăsată a doua oară sau când temporizatorul de așteptare expiră.
  O [ Blocare AE/AWB (ține apăsat) ] Expunerea se blochează atunci când este apăsat controlul. Balanța de alb se va bloca, de asemenea, cu condiția să fie selectat [ Auto ] sau [ Lumină naturală automată ] pentru balansul de alb. Expunerea și blocarea balansului de alb nu se termină când începe înregistrarea. Blocarea va fi totuși eliberată când comanda este apăsată a doua oară sau când temporizatorul de așteptare expiră.
  C [ Numai blocare AE ] Expunerea se blochează în timp ce controlul este apăsat.
  B [ Blocare AE/AF ] Focalizarea și expunerea se blochează în timp ce controlul este apăsat.
  K [ Comutator FX / DX ] Apăsați butonul pentru a comuta între zonele de imagine [ FX ] și [ DX ].
  p [ Vizualizare asistență ] Apăsați butonul de comandă pentru a selecta [ PORNIT ] pentru Setarea personalizată g11 [ Asistență vizualizare ]. Apăsați din nou pentru a selecta [ OFF ].
  E [ Reducerea pâlpâirii de înaltă frecvență ]

  Apăsarea comenzii permite reglarea fină a vitezei de expunere în trepte mai mici. Apăsați a doua oară butonul pentru a restabili selecția normală a vitezei de expunere.

  L [ Mod silențios ] Apăsați butonul de comandă pentru a activa modul silențios. Apăsați din nou pentru a dezactiva.
  M [ Afișează informații despre vizualizarea în timp real pe ciclu ] Apăsați butonul de comandă pentru a parcurge afișajul de fotografiere. Tipul și conținutul afișajelor disponibile pot fi alese utilizând Setări personalizate g16 [ Afișare fotografiere monitor personalizat ] și g17 [ Afișare fotografiere cu vizor personalizat ].
  b [ Afișarea informațiilor de vizualizare live dezactivată ] Apăsați butonul de comandă pentru a ascunde pictogramele și alte informații în afișajul de fotografiere. Apăsați din nou pentru a vizualiza.
  b [ Grilă de încadrare ] Apăsați butonul pentru a afișa o grilă de încadrare. Pentru a ascunde grila, apăsați din nou controlul. Tipul de afișare poate fi selectat utilizând Setarea personalizată g14 [ Tip grilă ].
  p [ Zoom activat/dezactivat ] Apăsați butonul pentru a mări afișajul în zona din jurul punctului de focalizare curent. Apăsați din nou pentru a anula zoomul.
  D [ Orizont virtual ] Apăsați butonul de comandă pentru a activa afișarea orizontului virtual. Apăsați din nou pentru a ascunde afișajul. Tipul de afișare poate fi selectat utilizând setarea personalizată d16 [ Tip orizont virtual ].
  W [ Afișaj de focalizare maximă ] Apăsați controlul o dată pentru a activa focalizarea maximă atunci când este selectat MF pentru modul de focalizare. Apăsați din nou pentru a termina focalizarea maximă.
  O [ MENIUL MEU ] Apăsați butonul pentru a afișa „MENIUL MEU”.
  3 [ Accesați elementul de top din MENIU MEU ] Apăsați butonul de comandă pentru a sări la elementul de sus din „MENIUL MEU”. Selectați această opțiune pentru acces rapid la un element de meniu folosit frecvent.
  K [ Redare ] Apăsați butonul de comandă pentru a începe redarea.
  l [ Redare filtrată ] Apăsați butonul de comandă pentru a vizualiza numai imaginile care îndeplinesc criteriile selectate pentru [ Criterii de redare filtrate ] în meniul de redare.
  N [ Redare filtrată (selectați criterii) ] Apăsați butonul pentru a trece la [ Criterii de redare filtrate ] din meniul de redare.
  t [ Diafragma de putere (deschis) ]
  • Diafragma se mărește în timp ce butonul este apăsat. Această opțiune este activată automat atunci când este selectat [ Power apertura (închidere) ] pentru [ Buton Fn2 ].
  • Rotiți inelul Fn al obiectivului în sens invers acelor de ceasornic pentru a mări diafragma obiectivului. Această opțiune este activată automat când este selectată [ Diafragmă putere (închidere) ] pentru [ Inel Fn obiectiv (în sensul acelor de ceasornic) ].
  q [ Diafragma de putere (închidere) ]
  • Diafragma se îngustează în timp ce butonul este apăsat. Această opțiune este activată automat când se selectează [ Power apertura (deschis) ] pentru [ Butonul Fn1 ].
  • Rotiți inelul Fn al obiectivului în sensul acelor de ceasornic pentru a îngusta diafragma obiectivului. Această opțiune este activată automat atunci când este selectată [ Diafragma putere (deschisă) ] pentru [ Inel Fn obiectiv (în sens invers acelor de ceasornic) ].
  i [ Compensarea expunerii + ]
  • Compensarea expunerii crește în timp ce butonul este apăsat. Această opțiune este activată automat când [ Compensare expunere − ] este selectat pentru [ Butonul Fn2 ].
  • Rotiți inelul Fn al obiectivului în sensul acelor de ceasornic pentru o compensare sporită a expunerii. Această opțiune este activată automat când [ Compensare expunere − ] este selectată pentru [ Inel Fn obiectiv (în sens invers acelor de ceasornic) ].
  h [ Compensarea expunerii − ]
  • Compensarea expunerii scade în timp ce butonul este apăsat. Această opțiune este activată automat când [ Compensare expunere + ] este selectat pentru [ Butonul Fn1 ].
  • Rotiți inelul Fn al obiectivului în sens invers acelor de ceasornic pentru a reduce compensarea expunerii. Această opțiune este activată automat când [ Compensare expunere + ] este selectat pentru [ Inel Fn obiectiv (în sensul acelor de ceasornic) ].
  B [ Sensibilitate ISO (creștere) ] Rotiți inelul Fn al obiectivului în sensul acelor de ceasornic pentru a crește sensibilitatea ISO. Această opțiune este activată automat când [ Sensibilitate ISO (scădere) ] este selectată pentru [ Inel Fn obiectiv (în sens invers acelor de ceasornic) ].
  C [ Sensibilitatea ISO (scădere) ] Rotiți inelul Fn al obiectivului în sens invers acelor de ceasornic pentru a reduce sensibilitatea ISO. Această opțiune este activată automat când [ Sensibilitate ISO (creștere) ] este selectată pentru [ Inel Fn obiectiv (în sensul acelor de ceasornic) ].
  I [ Zoom Hi-Res + ]
  • Măriți folosind Zoom-ul de înaltă rezoluție; raportul de zoom crește în timp ce controlul este apăsat. Această opțiune este activată automat când [ Hi-Res Zoom − ] este selectat pentru [ Butonul Fn2 ].
  • Rotiți inelul Fn al obiectivului în sensul acelor de ceasornic pentru a mări folosind Zoom-ul de înaltă rezoluție. Această opțiune este activată automat când [ Hi-Res Zoom − ] este selectat pentru [ Lens Fn Ring (sens invers acelor de ceasornic) ].
  J [ Zoom Hi-Res − ]
  • Micșorați folosind Hi-Res Zoom; raportul de zoom scade în timp ce controlul este apăsat. Această opțiune este activată automat când [ Hi-Res Zoom + ] este selectat pentru [ Butonul Fn1 ].
  • Rotiți inelul Fn al obiectivului în sens invers acelor de ceasornic pentru a micșora folosind Zoom-ul de înaltă rezoluție. Această opțiune este activată automat când [ Hi-Res Zoom + ] este selectat pentru [ Inel Fn obiectiv (în sensul acelor de ceasornic) ].
  9 [ Gama de tonuri de model ] Apăsați butonul de comandă pentru a parcurge opțiunile de interval de tonuri de model zebra ( 0 Gama de tonuri de model ).
  e [ La fel ca butonul AF-ON ] Controlul îndeplinește rolul selectat în prezent pentru butonul AF-ON .
  1 [ Înregistrați videoclipuri ] Apăsați butonul pentru a începe înregistrarea. Apăsați din nou pentru a termina înregistrarea.
  n [ Banca meniului de fotografiere ] Apăsați butonul de comandă și rotiți un cadran de comandă pentru a alege o bancă de meniuri de fotografiere.
  v [ Mod de fotografiere ] Apăsați butonul de comandă și rotiți selectorul principal de comandă pentru a alege un mod de fotografiere.
  J [ Alegeți zona imaginii ] Apăsați butonul de comandă și rotiți un cadran de comandă pentru a alege zona de imagine pentru videoclipuri. Rețineți că zona imaginii nu poate fi modificată în timp ce înregistrarea este în curs.
  m [ Balans de alb ] Țineți butonul de comandă și rotiți selectorul principal de comandă pentru a regla balansul de alb pentru videoclipuri. Unele opțiuni oferă subopțiuni care pot fi selectate prin rotirea selectorului de sub-comandă.
  h [ Setați Picture Control ] Apăsați butonul de comandă și rotiți un cadran de comandă pentru a alege un Picture Control .
  y [ D-Lighting activ ] Apăsați butonul de comandă și rotiți un cadran de comandă pentru a regla Active D-Lighting pentru videoclipuri.
  h [ Înmuierea pielii ] Apăsați butonul de comandă și rotiți un selector de comandă pentru a regla catifelarea pielii.
  i [ Soldul impresiilor portretului ] Apăsați butonul de comandă și rotiți un cadran de comandă pentru a alege un mod de echilibrare a impresiei portretului.
  w [ Măsurare ] Apăsați butonul de comandă și rotiți un cadran de comandă pentru a alege o opțiune de măsurare pentru utilizare în timpul înregistrării video.
  z [ Mod focalizare/mod zonă AF ] Țineți butonul de comandă și rotiți selectorul principal de comandă pentru a alege modul de focalizare, selectorul secundar de comandă pentru a alege modul zonă AF.
  a [ Blocare control ]
  • Apăsați butonul de comandă și rotiți selectorul principal de comandă pentru a bloca viteza obturatorului (modul M ). Pentru a bloca diafragma (modurile A și M ), apăsați butonul de comandă și rotiți selectorul secundar de comandă.
  • Pentru a bloca selecția punctului de focalizare, țineți apăsat butonul în timp ce utilizați selectorul multiplu pentru a alege punctul de focalizare.
  H [ Sensibilitatea microfonului ] Apăsați butonul de comandă și rotiți un cadran de comandă pentru a regla sensibilitatea microfonului.
  X [ Focalizare (M/A) ] Inelul de control al obiectivului poate fi folosit pentru focalizare manuală, indiferent de opțiunea selectată pentru modul de focalizare. Pentru a refocaliza folosind focalizarea automată, apăsați butonul de declanșare până la jumătate sau apăsați un control căruia i-a fost atribuit AF-ON.
  q [ Diafragma de putere ] Rotiți inelul de control al obiectivului pentru a regla diafragma.
  E [ Compensarea expunerii ] Reglați compensarea expunerii fie ținând controlul și rotind un selector de comandă, fie rotind inelul de control al obiectivului.
  9 [ Sensibilitate ISO ] Reglați sensibilitatea ISO fie ținând controlul și rotind un cadran de comandă, fie rotind inelul de control al obiectivului.
  H [ Zoom Hi-Res ] Rotiți inelul de control al obiectivului pentru a mări sau micșora folosind Zoom-ul de înaltă rezoluție.
  [ Nici unul ] Controlul nu are efect.

Diafragma de putere

 • Diafragma de putere este disponibilă numai în modurile A și M.
 • Afișajul poate pâlpâi în timp ce diafragma este reglată.

Cadrane de comandă

Următoarele roluri pot fi atribuite cadranelor de comandă. Pentru a vizualiza opțiuni, evidențiați elementele și apăsați 2 .

Rol Descriere
[ Setarea expunerii ] Inversați rolurile selectorului principal și secundar de comandă în modurile selectate. Apăsați 4 sau 2 pentru a evidenția un mod și 1 sau 3 pentru a schimba rolurile.
[ Selectare mod focalizare/zonă AF ] Schimbați rolurile jucate prin rotirea selectorului principal și secundar de comandă în timp ce butonul pentru modul de focalizare este apăsat.
[ Rol de zoom selector secundar de comandă ]

Alegeți rolul jucat de selectorul secundar de comandă în afișajul de zoom.

 • Alegeți [ Setare expunere ] pentru a schimba rolul jucat de selectorul secundar de comandă în fiecare mod.
 • Alegeți [ Zoom ] pentru a utiliza selectorul de sub-comandă pentru a mări sau micșora.