Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Opțiuni de reglare fină AF

Butonul G U B meniul de configurare

Ajustați focalizarea pentru obiectivul actual.

 • Utilizați numai după cum este necesar.
 • Vă recomandăm să efectuați reglajul fin la o distanță de focalizare pe care o utilizați frecvent. Dacă efectuați reglarea focalizării la o distanță scurtă de focalizare, de exemplu, este posibil să o găsiți mai puțin eficient la distanțe mai mari.
Opțiune Descriere
[ Reglare fină AF ] Selectați [ ON ] pentru a activa reglarea fină.
[ Reglați fin și salvați obiectivul ]

Ajustați focalizarea pentru obiectivul actual. Apăsați 1 sau 3 pentru a evidenția elementele și apăsați 4 sau 2 pentru a alege dintre valori între +20 și -20.

 • Cu cât valoarea de reglare fină este mai mare, cu atât punctul focal este mai departe de obiectiv; cu cât valoarea este mai mică, cu atât punctul focal este mai aproape.
 • Afișajul arată valorile curente și anterioare.
 • Camera poate stoca valori pentru până la 40 de tipuri de obiective.
 • Dacă există deja o valoare pentru obiectivul curent, puteți alege dacă adăugați o nouă valoare sau suprascrieți valoarea existentă.
[ Implicit ] Alegeți valorile de reglare fină pentru obiectivele pentru care nu au fost salvate anterior valori utilizând [ Ajustare fină și salvare obiectiv ]. Apăsați 4 sau 2 pentru a alege dintre valori între +20 și -20.
[ Listează valorile salvate ]

Listează valorile salvate utilizând [ Ajustare fină și salvare obiectiv ]. Evidențierea unui obiectiv în listă și apăsarea 2 afișează dialogul [ Alegeți numărul obiectivului ].

 • Fereastra de dialog [ Alegeți numărul obiectivului ] este folosită pentru a introduce identificatorul obiectivului.
 • În cazul obiectivelor cu montură Z și a unor obiective cu montură F, numărul de serie al obiectivului este introdus automat.

[ Alegeți valoarea pentru obiectivul actual ] Alegeți dintre mai multe valori de reglare fină salvate pentru obiective de același tip.

Ștergerea valorilor salvate

Pentru a șterge valorile salvate folosind [ Reglare fină și salvare obiectiv ], evidențiați obiectivul dorit în lista [ Listați valori salvate ] și apăsați O ( Q ).

Crearea și salvarea valorilor de reglare fină

 1. Atașați obiectivul la cameră.

 2. Selectați [ Opțiuni de reglare fină AF ] în meniul de configurare, apoi evidențiați [ Reglare fină și salvare obiectiv ] și apăsați 2 .

  Va fi afișat un dialog de reglare fină a AF.

 3. Apăsați 4 sau 2 pentru a regla fină focalizarea automată.

  • Alegeți dintre valori între +20 și -20.
  • Valoarea curentă este afișată cu g , valoarea selectată anterior cu o .
  • Dacă este atașat un obiectiv cu zoom, puteți alege valori separate de reglare fină pentru unghiul maxim (WIDE) și zoom maxim (TELE). Folosiți 1 și 3 pentru a alege dintre cele două.
  • Cu cât valoarea de reglare fină este mai mare, cu atât punctul focal este mai departe de obiectiv; cu cât valoarea este mai mică, cu atât punctul focal este mai aproape.
 4. Apăsați J pentru a salva noua valoare.

Alegerea unei valori implicite de reglare fină

 1. Selectați [ Opțiuni de reglare fină AF ] în meniul de configurare, apoi evidențiați [ Implicit ] și apăsați 2 .

 2. Apăsați 4 sau 2 pentru a regla fină focalizarea automată.

  • Alegeți dintre valori între +20 și -20.
  • Valoarea curentă este afișată cu g , valoarea selectată anterior cu o .
  • Cu cât valoarea de reglare fină este mai mare, cu atât punctul focal este mai îndepărtat de obiectiv; cu cât valoarea este mai mică, cu atât punctul focal este mai aproape.
 3. Apăsați J pentru a salva noua valoare.