Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

e1: Viteza de sincronizare a blițului

Butonul G U A Meniu Setări personalizate

Alegeți viteza de sincronizare a blițului.

Opțiune Descriere
[ 1/250 s (Auto FP) ]

Viteza de sincronizare a blițului este setată la ¹⁄₂₅₀ sau ¹⁄₂₀₀ s. Cu unitățile bliț compatibile, sincronizarea automată FP de mare viteză va fi activată automat la viteze de expunere mai mari de ¹⁄₂₅₀ sau ¹⁄₂₀₀ s.

  • În modurile P și A , sincronizarea automată FP de mare viteză va fi activată dacă viteza reală a obturatorului este mai mare de ¹⁄₂₅₀ sau ¹⁄₂₀₀ s. Dacă blițul acceptă sincronizarea automată FP de mare viteză, camera poate selecta viteze de expunere de până la ¹⁄₈₀₀₀ s.
  • În modurile S și M , utilizatorul poate selecta viteze de expunere de până la ¹⁄₈₀₀₀ s atunci când utilizează unități de bliț care acceptă sincronizarea de mare viteză FP automată.
[ 1/200 s (Auto FP) ]
[ 1/200 s ] Viteza de sincronizare a blițului setată la valoarea selectată, care poate fi de la ¹⁄₂₀₀ la ¹⁄₆₀ s.
[ 1/160 s ]
[ 1/125 s ]
[ 1/100 s ]
[ 1/80 s ]
[ 1/60 s ]

Atenție: Auto FP High-Speed Sync

În funcție de viteza obturatorului, liniile orizontale pot apărea în fotografiile realizate folosind sincronizarea de mare viteză FP automată când este selectat [ 1/250 s (Auto FP) ] sau [ 1/200 s (Auto FP) ]. Acest efect poate fi atenuat prin:

  • alegând o viteză mai mică a obturatorului sau
  • reglarea puterii blițului.

Sincronizare de mare viteză FP automată

Sincronizarea de mare viteză FP automată permite utilizarea blițului la viteze de expunere de până la ¹⁄₈₀₀₀ s. Când este selectat [ 1/250 s (Auto FP) ] sau [ 1/200 s (Auto FP) ], aparatul foto activează automat sincronizarea de mare viteză FP automată la viteze de expunere mai mari decât viteza de sincronizare a blițului. Acest lucru face posibilă alegerea diafragmei maxime pentru o adâncime redusă a câmpului chiar și atunci când subiectul este iluminat din spate în lumina puternică a soarelui.