Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

IPTC

Butonul G U B meniul de configurare

Presetările IPTC pot fi create sau editate pe cameră și încorporate în fotografii noi, așa cum este descris mai jos.

 • De asemenea, puteți încărca presetări IPTC create pe un computer.
 • Pentru a crea presetări IPTC și a le salva pe carduri de memorie pentru importare ulterioară, utilizați IPTC Preset Manager ( 0 IPTC Preset Manager ).

Crearea, redenumirea, editarea și copierea presetărilor

Evidențiați [ Editare/Salvare ] și apăsați 2 pentru a afișa lista [ Selectare presetare pentru editare sau salvare ] a presetărilor existente.

 • Pentru a edita sau redenumi o presetare, evidențiați-o și apăsați 2 . Pentru a crea o nouă presetare, evidențiați „Neutilizat” și apăsați 2 .

  • [ Redenumire ]: Redenumiți presetarea.
  • [ Editare informații IPTC ]: Afișează presetarea selectată ( 0 Atenții: Informații IPTC ). Câmpurile selectate pot fi editate după cum doriți.
 • Pentru a copia o presetare, evidențiați-o și apăsați X . Evidențiați destinația, apăsați J și denumește copia.

Ștergerea presetărilor

Pentru a șterge presetările, evidențiați [ Delete ] și apăsați 2 .

Încorporarea presetărilor

Evidențiați [ Încorporare automată în timpul fotografierii ] și apăsând 2 pentru a afișa o listă de presetări. Evidențiați o presetare și apăsați J ; presetarea selectată va fi încorporată în toate fotografiile ulterioare. Pentru a dezactiva încorporarea, selectați [ Dezactivat ].

Vizualizarea datelor IPTC

 • Presetările încorporate pot fi vizualizate pe pagina [ Date IPTC ] din afișajul cu informații despre fotografie.
 • Pentru a afișa pagina [ Date IPTC ], selectați ( M ) atât [ Date de fotografiere ] cât și [ Date IPTC ] pentru [ Opțiuni de afișare redare ] în meniul de redare.

Copierea presetărilor pe un card de memorie

Pentru a copia presetări IPTC de pe cameră pe un card de memorie, selectați [ Încărcare/salvare ] > [ Slot card CFexpress/ XQD ] sau [ Slot card SD ], apoi evidențiați [ Copiere pe card ] și apăsați 2 . Selectați presetarea și destinația dorite (1–99) și apăsați J pentru a copia presetarea pe card.

Copierea presetărilor pe cameră

Camera poate stoca până la zece presetări; pentru a copia presetări IPTC de pe un card de memorie la o destinație selectată pe cameră, selectați [ Încărcare/salvare ] > [ Slot card CFexpress/ XQD ] sau [ Slot card SD ], apoi evidențiați [ Copiere pe cameră ] și apăsați 2 .

 • Evidențiați o presetare și apăsați J pentru a trece la lista [ Select destination ]. Pentru a previzualiza presetarea evidențiată, apăsați W ( Q ) în loc să apăsați J . După previzualizarea presetării, apăsați J pentru a trece la lista [ Select destination ].
 • Evidențiați o destinație și apăsați J pentru a afișa un dialog în care puteți denumi presetarea. Denumiți presetarea după cum doriți și apăsați X pentru a copia presetarea pe cameră.
 • Pe lângă cele zece presetări menționate mai sus, camera poate stoca până la trei presetări XMP/IPTC create pe un computer și salvate în format XMP. Presetările XMP/IPTC nu sunt afișate în timpul redării. Nici nu pot fi copiate de pe cameră pe un card de memorie.

Atenționări: Informații IPTC

 • Camera acceptă numai caractere alfanumerice romane standard. Alte caractere nu se vor afișa corect decât pe computer.
 • Numele presetarilor ( 0 Crearea, Redenumirea, Editarea și Copierea presetărilor ) pot avea până la 18 caractere. Dacă o presetare cu un nume mai lung este creată folosind un computer, toate caracterele după al optsprezecelea vor fi șterse.
 • Numărul de caractere care pot apărea în fiecare câmp este prezentat mai jos. Orice caractere peste limita vor fi șterse.

  Camp Max. lungime
  Legendă 2000
  ID eveniment 64
  Titlu 256
  Numele obiectului 256
  Oraș 256
  Stat 256
  Țară 256
  Categorie 3
  Sup. Pisică. (categorii suplimentare) 256
  Byline 256
  Titlul principal 256
  Scriitor/editor 256
  Credit 256
  Sursă 256

IPTC

IPTC este un standard stabilit de International Press Telecommunications Council ( IPTC ) cu intenția de a clarifica și simplifica informațiile necesare atunci când fotografiile sunt partajate cu o varietate de publicații.

IPTC Preset Manager

Presetări IPTC pot fi create pe un computer și salvate pe carduri de memorie folosind software-ul IPTC Preset Manager . IPTC Preset Manager poate fi descărcat gratuit de la adresa URL de mai jos.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/